Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 20:50, 27 paź 2017

I jeszcze to miejsce do zmian

Ten płotek tez będę likwidować i albo dam szybę z boku tarasu ....( wtedy na tarasie zasłonki ) ... chyba ,że kasowo będzie to za drogie ....
..albo ten plotek przemaluję na biało i blisko samej ściany go dam .... denerwuje mnie tutaj ....
SlonecznyOgrod 21:59, 27 paź 2017

Madzia, Madzia w takim tempie do wiosny wszystko przeorzesz a trawnik zniknie. I zapraszam do mnie bo też kawał trawnika do zdarcia
eVka 00:07, 28 paź 2017

Magleska napisał(a)
I jeszcze to miejsce do zmian

Ten płotek tez będę likwidować i albo dam szybę z boku tarasu ....( wtedy na tarasie zasłonki ) ... chyba ,że kasowo będzie to za drogie ....
..albo ten plotek przemaluję na biało i blisko samej ściany go dam .... denerwuje mnie tutaj ....

Przyznam się że nie ogarniam już co i jak u Ciebie, choć czytam na bieżąco, tyyyyle rabat jeszcze nowe do zrobienia. Muszę przestudiować powoli
AngelikaX 17:30, 28 paź 2017

Magleska napisał(a)

Energia moja poszła w siną dal ...... jak ją spotkasz ,to powiedz ,że ma natychmiast do mnie wracać posadziłam w deszczu cisy ..... nie lubie takiej pogody ,a musiałam je wkopać .......... i dziś mam dość
pomysł z danicami mi sie podoba (a turzyce to froster curls ..... są posadzone pod limkami co metr około .....a pomiędzy nie powplatane wrzosy ,jeżówki ,id ,)
tylko chyba znowu bym musiała przesadzać ...... a to już 1256 raz hihi ....ale w sumie jeszcze sie nie ukorzeniło nic przecież
tak tu troszkę z bliższa sytuacja wygląda

A może ta rabata jest za wąska ??? Ma 2,20 szerokości ..... 16 m długości ....
Jak myślisz poszerzyć ? Wtedy można by było tak zrobic jak mówisz ? i było by miejsce na te misz-maszki
Tu te cisy pozostałe sadziłam

Co do energii to każdy ma swój limit... Ty i tak jak na duracelach śmigałąś po ogrodzie

Teoretycznie można by było poszerzyć, ale czy Ci się chce... dosyć już na ten sezon chyba - odpocznij

Cisowy żywopłocik ładnie spójnie zgrywa całość
Magleska 18:11, 28 paź 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Madzia, Madzia w takim tempie do wiosny wszystko przeorzesz a trawnik zniknie. I zapraszam do mnie bo też kawał trawnika do zdarcia

Dość mam na ten sezon
Pomyłam m łopaty i inne narzędzia ogrodnicze ,dosypałam kamyczki .... ten sezon zamykam na zmiany ...
Ewentualnie jakby było ciepło ,to pościnam byliny i powiążę trawy
Z dosypanymi kamyczkami

A do Ciebie wiosną wpadnę za zimno już na prace ogrodowe
patrycja 18:15, 28 paź 2017

Buziaczki przesyłam
Magleska 18:20, 28 paź 2017

effka napisał(a)

Przyznam się że nie ogarniam już co i jak u Ciebie, choć czytam na bieżąco, tyyyyle rabat jeszcze nowe do zrobienia. Muszę przestudiować powoli

Tam to jest bok domu .... od przedogródka w stronę skalniaka i brzozowej w przyszłym sezonie przewiduję zmiany

A tak jest przed domem bez ławek ,które wylądowały na placyku ogniskowym

Magleska 18:43, 28 paź 2017

AngelikaX napisał(a)

Co do energii to każdy ma swój limit... Ty i tak jak na duracelach śmigałąś po ogrodzie

Teoretycznie można by było poszerzyć, ale czy Ci się chce... dosyć już na ten sezon chyba - odpocznij

Cisowy żywopłocik ładnie spójnie zgrywa całość

Angela dzięki
W tym sezonie to już na pewno nic nie zmieniam więcej ......limit się wyczerpał I ... zakończyłam sezon

......Zdarzało mi się na redbulach działać
Na przyszły sezon może wszystkie rabaty trochę poszerzę ,żeby były jednakowej szerokości ....hmm ,.....bo umbrowa ma 2m ,serbowa 2,80, a brzozowa 2,20 ......
Dziś pokończyłam wszystko co zaplanowałam i mam dość .... za zimno już ....
Dosypałam kamyczki do ambrowcowej ( nad skalniakiem ) .....Wykopałam stare obrzeże z przedogródka ....
W miejsce inversy posadziłam bukszpana plus jeszcze jednego dodatkowo .... na przyszły sezon coś tam chce jeszcze pozmieniać- razem z tym bokiem ,gdzie vanilki ; )....pomożesz ? .....dzięki ,że zaglądasz

Magleska 18:46, 28 paź 2017

patrycja napisał(a)
Buziaczki przesyłam

Fajnie , że jesteś
eVka 19:51, 28 paź 2017

Magleska napisał(a)

Tam to jest bok domu .... od przedogródka w stronę skalniaka i brzozowej w przyszłym sezonie przewiduję zmiany

A tak jest przed domem bez ławek ,które wylądowały na placyku ogniskowym

Piękny taras, taki energetyczny jesienny extra! Lecę jutro po chryzantemy takie jak twoje

To obie od wiosny będziemy ostro działać na nowych rabatach, ja jeszcze jedną, ta boczną mam całą do zrobienia, ale wsadzę już tylko to co kupiłam, resztę na wiosnę. Kasa się kończy i zimno robi.

Gorące całusy z zimnego i mokrego Wrocka!!!