Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nowocześnie z różAnką :D

Nowocześnie z różAnką :D

anna_t 19:47, 29 paź 2017

ren133 napisał(a)

zdjęcia grabów u mnie te na reksiowej nawet jeszcze zielone są ... ŚŚ też łyse ale mimo tego nie zamieniłabym na inne

a ja u Ciebie buszuję moja droga, na bieżąco jestem

może świdosliwy jak będą bardziej zadomowione to dluzej potrzymają..
ja też się nie zrażam

a twoje doorenbosy też chyba z listkami jeszcze?

jeszcze mnie klony ciekawią..

anna_t 19:52, 29 paź 2017

AnnaCh napisał(a)
U mnie graby też jeszcze trzymają liście. Z klonów to mam tylko Globossum i ten przez te wichury już z 2/3 zgubił, a ładne są wybarwione.

graby mają plusa za to trzymanie napewno

korcą mnie klony, Globossum moze troche nie w moich klimatach ale ich wybarwienie jest chyba jedno z piękniejszych. tylko czy trzyma? nie kojarzysz jak to w poprzednich latach bylo? bo ten rok napewno jest wyjątkowo wietrzny więc też nie moze być odnosnikiem
nawigatorka 19:52, 29 paź 2017

Graby maja jeszcze liscie i to bardziej zielone niż żółte.
anna_t 19:55, 29 paź 2017

AngelikaX napisał(a)

Pewnie, że zaglądam choć nie zawsze zostawiam ślad

Co do doorenbosów to moje zielone nadal, znaczy od kilku zmieniają ciut kolor... trochę liści przez Grzegorza zgubiły

hej
zapisuje plusa przy doorenbosach

p.s. gardło wyleczone, na szczęście to "tylko" angina była. za to z karkiem mam od miesiąca problemy..łozko nowe kupowalismy i materac. twardy wybralam niby z jakąś pianką dopasowujaca się do wagi a teraz ciężko się przestawić na taką twardość, masakra :/
anna_t 19:57, 29 paź 2017

nawigatorka napisał(a)
Graby maja jeszcze liscie i to bardziej zielone niż żółte.

dzieki za info
u Ciebie to wogole zlota polska jesień widziałam, normalnie szacun za wizje Asia!
Zana 20:35, 29 paź 2017

Czytam, że dylematy co do drzew nadal trwają. A już myślałam, że te środkowe rabaty zrobione i klony posadzone. No to dopinguję dalej
Gruszka_na_w... 20:40, 29 paź 2017

Z klonów najlepiej trzyma się ściętolistny. Przepięknie się przebarwia. Strzępiastokore w różnym stadium. Mniejszy wybarwiony na czerwono, większy częściowo bez liści. Na klonach Ginnala ostatnie resztki.
Graby zielone, buki żółte. W nienaruszonym stanie atak Grzegorza przetrwał pomarańczowoczerwony ambrowiec.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
leon60 20:46, 29 paź 2017

Graby FF praktycznie łyse, Fastigiaty lekko żółkną
anna_t 20:58, 29 paź 2017

Zana napisał(a)
Czytam, że dylematy co do drzew nadal trwają. A już myślałam, że te środkowe rabaty zrobione i klony posadzone. No to dopinguję dalej

akurat klony na środkowe to ja mam i zadołowane poczekaja pewnie do 2019 bo wczesniej ich nie ruszę. mam co robić w 2018 a i eMowi musze dawkować
Zana 21:03, 29 paź 2017

No właśnie pamiętam, że je masz i myślałam, że może je już posadziłaś. Z planowaniem też już na 2019 myślami wybiegam