u mnie ta pierwsza (ok0,5m) warstwa ziemi to taka lekka, szara, nijaka to jak dodam do niej kompostu i drobnej kory to będzie im dobrze? dużo tej kory?
ja też wkońcu zamowiłam obie
obserwacje wzięłam z jakiejś strony w necie, zapomniałam sama zapisywać. ciekawa jestem czy to się sprawdza. według tych prognoz druga połowa marca w miarę ciepła i bez deszczu więc akurat gdy przesyłki dostaniemy powinno być ok
Hihi, to samo miałam napisać no to co, wrócą róże ? Wreszcie kwiaty będą patrzeć w Twoja stronę czy jednak są zbyt kłopotliwe? Rewolucja się szykuje, ja już oczami wyobraźni widzę jak rączki zacierasz
Słusznie zauważyłaś, bo w tej chwili jest fragment (tam gdzie rosną te 3 miskanty), gdzie czegoś brakuje.
Brzóz rozsuwać nie będę, tylko dokupię jedną, albo dokupię graba i przeciągnę tą rabatę grabową, tak żeby się stykała z brzozową.
Skłaniam się bardziej do zakupu brzozy, ale tak ostatecznie to pewnie wiosną zdecyduję, jak już coś tam zacznę zmieniać i łatwiej mi będzie zobaczyć, które rozwiązanie byłoby lepsze.
Kółka za mną chodzą, taki kształt też rozważam, nie wiem tylko czy wtedy trawnik nie będzie się wydawał bardzo długi, a wąski, bo oczywiście rysunki nie do końca oddają rzeczywistość.
W każdym razie jak będę wycinać dalej darń przy chodniku to od takiej wersji zacznę, jak się okaże, że proporcje nie wychodzą najlepiej, to wtedy będę myśleć czy nie zrobić tak jak narysowała Zuza.
Ja po kilku latach juz nie wiem o czym mogłabym pisac. Ponad 6 lat o jednym ogrodzie to juz nudy prawdziwe ale jak dziewczyny do mnie piszą to odpisuje i tak stron przybywa.
mam Bożenko ale nic nie działam ogrodowo to usunęłam z podpisu. cały czas mam nowoczesnie z różanką
teraz w sumie zakupy planuję to moglabym o tym pisać ale jakoś wszystko wydaje mi się takie tendencyjne :/