Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:37, 28 sty 2018

Do góry
i od podwórka kubły nie widoczne....ja bym chciała jeszcze zrobić takie niskie zasłonięcie z przodu, ale eM nie bardzo za tym.....zobaczymy na czym stanie. Myślę, że jak dojdzie daszek to ptaki będą nocować tam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:35, 28 sty 2018

Do góry
Ja wymalowałam dół , a z drabiny eM bo ja i drabina się nie lubimy

Został dach, w planach jest, że będzie z oflisu....niestety materiał wczoraj nie dojechał

jeszcze jeden kubeł się zmieści, gdyby była potrzeba
Początek 16:35, 28 sty 2018

Do góry
zaczynam sie powoli zastanawiać co by tu na wiosnę nowego zrobić w ogródku.zamówiłam drewniane kratki/pergole,w kolorze grafitowym.
a pomysł mam taki jak na zdjęciu (donica betonowa z kratką i w tym clematisy),chciałabym stworzyć taki zakątek (gabion jest ławeczką ,siedzisko zdjęłam na zimę) ,ale najpierw musze wyrzucić tamaryszka (przekreślony na zdjęciu).gdzieś na ogrodowisku przeczytaąłm że p.Danusia nie poleca tamaryszka i sie zgadzam,dwa lata rośnie i wygląda nieciekawie.
jak myślicie bedzie to dobrze wyglądało?

Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:30, 28 sty 2018

Do góry
Powstaje konstrukcja

i stare drzwi się przydały

będzie śmietnik, a nie kosze pod gołym niebem i wątpliwe widoki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:25, 28 sty 2018

Do góry
Na tą ścianę już się zaczyna bluszcz wspinać myślę, że fajnie w bluszczu będą wyglądały

a tu stare drzwi od szafy, które przed spaleniem ocaliłam

eM coś tam jeszcze przy nich majstruje
Ranczo Szmaragdowa Dolina 16:16, 28 sty 2018

Do góry
Sówki już usadzone na miejscach

Początek 16:00, 28 sty 2018

Do góry
Taki mały zaczątek wiosny,już na prawdę nie mogę sie doczekać.

Ogród do odnowy 15:56, 28 sty 2018

Do góry
z tęsknotą za wiosną

Lipny ogród czy ogród z lipą 15:50, 28 sty 2018

Do góry

Lipny ogród czy ogród z lipą 15:49, 28 sty 2018

Do góry
Chciałabym prosić o pomoc w obsadzeniu i zakryciu zielenią budynku gospodarczego, bliźniaka, żeby nie dominował w moim ogrodzie.
Jest to ściana północna. O ile na całej działce mam glebę piaszczystą, przepuszczalną to wzdłuż tego budynku została przywieziona cięższa ziemia dla wyrównania terenu.
Nie mam zgody na puszczenie pnączy po budynku. Z pomysłów, które pojawiały się w głowie to stożki z cisów wzdłuż ścian, a pod oknem rododendrony, graby wyprowadzone na wysokość ponad okna i prowadzone płasko na stelażach, grab fastigiata w narożniku, albo brzoza doorenbos w narożniku.
Ale ogólnie nie mam pomysłu na całość. Może komuś nasunie się jakiś pomysł. Na zdjęciu widzicie mały wiąz wredei, ale nie polubiłam się z nim. Z obwódki bukszpanowej wypadło sporo krzaczków po zeszłorocznej inwazji grzyba. Wszystkie rośliny są do ruszenia.

Warzywa i poletko pod przyszły ogród na pożyczonej ziemi :) 15:12, 28 sty 2018

Do góry
Porządek z nasionami zrobiony

Gdzie ta wiosna?

Ogród Anety 15:07, 28 sty 2018

Do góry
w ogrodzie nic się nie dzieje zima ale za to w domu mała metamorfoza salonu...z dwóch pokoi zrobiliśmy jeden duży salon z kominem na środku.

Wszystkiego po trochu 14:42, 28 sty 2018

Do góry
Dzisiaj byłam w ogrodzie, przycięłam powojniki Viticella, derenie i z nich zrobiłam sadzonki- czy się uda? zobaczymy
Wyczyściłam rabatę różaną przy tarasie, oskubałam reszki liści i wyzbierałam je z ziemi. Słoneczko pokazywało się i grzało ale jak zaszło i zawiał wiatr to brrr. Po godzinie wróciłam zmarznięta ale szczęśliwa.

Wczoraj byłam na giełdzie i kupiłam sobie ciemierniki po 8 zł i jeden biały dzwonek dalmatyński

Wszystkiego po trochu 13:25, 28 sty 2018

Do góry
Annak napisał(a)
Znowu do Ciebie zajrzałam, tym razem trochę więcej obejrzeć i się pozachwycać. Obejrzałam powojniki, ale też mam pytanie o tę roślinkę rosnącą na samym rożku na tym zdjęciu. Co to jest? Nadawała by się na obwódkę u mnie. Odkryłam też urodę dzwonka karpackiego, myślałam, że on rośnie dużo niższy. A ten piękny róż to co to za roślinka? Być może to znane Wam rośliny, ale ja początkująca jestem, więc wybacz.

Ta roślinka na samym rogu to żagwin bordowy, przeważnie jest fioletowy ale udało mi się kupić taki Żagwin rośnie kępami, lubi słońce więc nie wiem czy spełni rolę obwódki, musiałabyś go od strony grządki korygować. Po kwitnieniu trzeba go przyciąć i wtedy jest brzydki dopóki się nie odbuduje.

Dzwonek karpacki jest wysoki na ok 40 cm, tylko się pokłada, ja go nie podwiązuję, ma swoje 5 min, po kwitnieniu przycinam go do połowy i kwitnie drugi raz ale już słabiej.

Ten piękny róż to firletka smółka, jak chcesz to napisz na pv podaj adres to się z Tobą nią podzielę. Sama ją dostałam
Aniu, nie krępuj się i pytaj, to nic że jeszcze nie znasz wielu roślin, ja mimo że mam ogród od 20 lat też dopiero na Ogrodowisku poznałam wiele roślin

Ogród w Klein Kottorz 13:18, 28 sty 2018

Do góry
Wiola, znalazłam w czeluściach komputera te zdjęcia i wkleiłam z tęsknoty za latem.
Posadziłam je w kiepskiej ziemi i część mi wyginęła ale najładniejsza dla mnie - Supreme Cantaloupe, została.
Jeszcze kilka zdjęć z zeszłego roku:

Ogród wśród pól i wiatrów 13:08, 28 sty 2018

Do góry
I jeszcze parę jaśniejszych akcentów styczniowego ogrodu

Czyżby zapowiedź wiosny

Miłego dnia wszystkim!
Ogród wśród pól i wiatrów 12:57, 28 sty 2018

Do góry
Dzięki Kobietki Buziak
Gosia nagroda to blender i jakieś nawozy, przyjdzie to zobaczymy A konkurs był pod hasłem ogród w styczniu, fotka pstryknięta starym canonem A że miesiąc się kończy, to fotograficzne wspomnienie stycznia z dnia dzisiejszego - zimnego, zachmurzonego, ogólnie niebyt przyjaznego.

Rozwiane rozplenice, wkrótce cięcie A tuż obok nich sadzone chyba ze cztery razy świerki serbskie. Mam nadzieję, że się w końcu przekorzeniły porządnie i skończą się problemy. Robią za parawan jednostronny dla rh

Ukojenie 12:48, 28 sty 2018

Do góry

Pierwsza begonia:

Nie wiem czy nie bede zalowac, ze sialam po jednym nasionku...
Podsumowujac: wysiew 20 stycznia, pierwsze wschody 28 stycznia czyli 7 dni

A petunie wzeszly juz wszystkie /100% kielkowalnosci/:

No i za gesto wysialam:

Chyba w nocy nie umiem liczyc do 3-5 sztuk
Wszystkiego po trochu 12:30, 28 sty 2018

Do góry
Znowu do Ciebie zajrzałam, tym razem trochę więcej obejrzeć i się pozachwycać. Obejrzałam powojniki, ale też mam pytanie o tę roślinkę rosnącą na samym rożku na tym zdjęciu. Co to jest? Nadawała by się na obwódkę u mnie. Odkryłam też urodę dzwonka karpackiego, myślałam, że on rośnie dużo niższy. A ten piękny róż to co to za roślinka? Być może to znane Wam rośliny, ale ja początkująca jestem, więc wybacz.

Działka wkoło Lubczyka :) 12:14, 28 sty 2018

Do góry
Ja już sianie rozpoczęłam

Posiałam pelargonie, petunie i werbenę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies