Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:14, 17 lis 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Pięknie, pięknie, pięknie Co to za odmiana berberysów? Marzę o tak przebarwionych jesiennie erectach, które u mnie się nie przebarwiają kolejny sezon

Pisałaś Magdy, że krasnale bez oczu to taka moda. Chciałam kupić takiego gościa, ale ten brak oczu mnie zniechęcił

Mirellko ja je kupiłam jako nn, ale teraz dokupowałam kolejne nn tylko pilnowałam, żeby w sezonie były czerwono listne to od wiosny do jesieni jest ogień na rabatach. U mnie odmiany o liściach zielonych w sezonie potem przebarwiają się albo na bordo takie bardziej buraczane , albo w pomarańcze idą. A te bordo listne właśnie wszystkie takie płomienie Te co teraz kupowałam posadziłam u góry w lasku i też już w takich kolorach są tylko jeszcze maluchy na razie
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:03, 17 lis 2017

Do góry

Pięknie, pięknie, pięknie Co to za odmiana berberysów? Marzę o tak przebarwionych jesiennie erectach, które u mnie się nie przebarwiają kolejny sezon

Pisałaś Magdy, że krasnale bez oczu to taka moda. Chciałam kupić takiego gościa, ale ten brak oczu mnie zniechęcił
Ogród z wilkiem zamkn. 09:57, 17 lis 2017

Do góry
DorKa napisał(a)
Wszystko idealnie jak od linijeczki, trawki uczesane jak panna młoda do ślubu, róże w pełnym rozkwicie Pięknie!
p.s dobra wiadomość jest taka, że listopad, miesiąc najbardziej nielubiany przez statystycznego Polaka niedługo się kończy Miłego weekendu

Tak idealnie to nie ma ale dziękuję ,za miłe słowa
Nie cierpię listopada .... chcę już wiosnę
W przedogródku rozczochrane buksy i liście do sprzątania

Chciałbym jeszcze trawę ostatni raz skosić ,ale pada ....a wczoraj było ładnie ,to w domu sprzątałam ech,
....pogoda ....
Miłego również
Edit
DorKa napisał(a)
A propos przemarzniętych kwiatów w donicach, byłam zobaczyć co u moich pelargonii w garażu i puszczają małe blado zielone listki. To chyba nie dobrze bo powinny przejść w stan spoczynku , co myślicie ? Macie jakieś doświadczenia w zimowaniu pelargonii ?

Nigdy nie przechowywałam pelargoni ....szczerze nie wiem .....
Ogród z wilkiem zamkn. 09:52, 17 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

Sylwia kupiłam w L te co Ty masz odgapiłam
Jedno wisi na drzewku

A drugie na parapecie stoi ....tylko nie wiem ,czy to dobry pomysł ....mogą się bać ,za blisko chyba ?

Kulkę przewieś na tej samej gałązce kawałek dalej od pnia, ptakom wygodniej i bezpieczniej, domek ten co wisi dałabym gdzieś na stojąco jak dużych drzew nie ma bo może przy silnym wietrze pokaleczyć pień.

Na parapecie powinny przylatywać , u Kasi w Mojej Bajce przylatują na parapet.

Może dzisiaj znajdę czas to wrzucę jak swoje dałam.
My wkopaliśmy stemple w ziemie i przykręcone są przez dno do stempli- stoją na słupkach jakby I już je ptaszki obczaiły
Z Pszenicznej ... 09:47, 17 lis 2017

Do góry
AgataP napisał(a)
Dziś odrobina słonka

ale ładne te rozchodniki...rozplenice bedziesz wiazac czy nie ?

ja wczoraj zwiazalam i sie zastanawiam czy dobrze zrobilam...i jeszcze stipy zwiazalam i bronze form...i proso
Ogród z wilkiem zamkn. 09:44, 17 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Daj ptaszkom czas muszą się dowiedzieć , że stołówka już wystawiona. U mnie w pierwszym roku tylko kila przylatywało , a teraz....Drzewa w między czasie podrosną

Sylwia kupiłam w L te co Ty masz odgapiłam
Jedno wisi na drzewku

A drugie na parapecie stoi ....tylko nie wiem ,czy to dobry pomysł ....mogą się bać ,za blisko chyba ?

Ogród z wilkiem zamkn. 09:35, 17 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

u nas tak .... a dziś dla odmiany pada
fotki z wczoraj

kulki dla ptaszków na mikrodrzewkach ...jeszcze nie ruszone

Daj ptaszkom czas muszą się dowiedzieć , że stołówka już wystawiona. U mnie w pierwszym roku tylko kila przylatywało , a teraz....Drzewa w między czasie podrosną
Ogród z wilkiem zamkn. 09:29, 17 lis 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
O! Przymrozek już był???

u nas tak .... a dziś dla odmiany pada
fotki z wczoraj

kulki dla ptaszków na mikrodrzewkach ...jeszcze nie ruszone

Ogród z wilkiem zamkn. 09:27, 17 lis 2017

Do góry
Lulilaj napisał(a)

Madziu, ja od poniedziałku "czaję się" na prace ogrodowe (w sobotę przekopałam drugą mini rabatę z tujami, zostało mi jeszcze położenie pudeł i wysypanie kory) i nie mogę się zgrać z pogodą...

Jak było ładnie to po pracy nie mogłam . Później padało, wczoraj zdążyłam tylko okryć Rh, magnolię i hibiskusa. Może dzisiaj uda się coś zrobić ...

to ja niestety dzś chyba nic nie zrobię ..... może jedynie powyrzucam kwiatki przemarzniete z donic,a wolne mam .....
róże szkoda mi ścinać ,bo jeszcze kwitną

okrywasz rodki ? kurczę ...nigdy ich nie okrywałam ....chyba też muszę w takim razie
Sezon 2017 u Hanusi 09:25, 17 lis 2017

Do góry
Dziś nadrabiam książkowe zaległości, ale trochę błękitu na niebie widzę, to może dłuższy spacer się uda. W nocy porządnie polało, kałuże stoją do teraz.

Wiatr wywiał wszystkie liście z okolicy, robi się pustawo. Na dobry poranek- jakaś energetyczna fotka z jesieni.

Z Pszenicznej ... 09:22, 17 lis 2017

Do góry
A ten nic sobie nie robi z pogody

miłego dnia wszystkim
Z Pszenicznej ... 09:21, 17 lis 2017

Do góry
Bylinowa zasypia już

Molinia świeci swoim kolorem

Z Pszenicznej ... 09:19, 17 lis 2017

Do góry
Hortki z molinią ładnie się zgrały kolorystycznie

Na katalpie otworzyłam stołówkę dla ptaszorów, chyba jeszcze karmniki powieszę bo nie wszystkie potrafią na sprężynkach wisieć choć dzięcioł daje radę

Ogród Mirelli 09:17, 17 lis 2017

Do góry
Taki wydziergany wianek w kremowym kolorze

Z Pszenicznej ... 09:16, 17 lis 2017

Do góry
Dziś odrobina słonka

Z Pszenicznej ... 09:15, 17 lis 2017

Do góry
Warzywnik poszedł spać, maliny wycięte, resztki kwiatów wyrwane
koniecznie potrzebuję kompostownik w warzywniku, muszę pomyśleć o nim w przyszłym roku... tak samo jak o kompostowniku na liście
W workach to jednak nie bardzo estetycznie - różnokolorowa hałda worów leży i mnie drażni... dobrze że ukryta

buki się przebarwiły, liczę że wiosną ładnie odbiją

Hortensja ogrodowa, przycięta w tym roku wyrosła na ponad 140 cm, furtka ma 100cm

reszta bardziej żółta

Z Pszenicznej ... 09:11, 17 lis 2017

Do góry
Hortki już brązowe, nóżki otulone liśćmi, nie grabię - zostawiam na zimę

choć i są wyjątki

Ogród z wilkiem zamkn. 09:10, 17 lis 2017

Do góry
Magleska napisał(a)

miałam dziś pokoczyć w ogrodzie i pada ...ech
ale trochę fotek listopadowych smutnych pocykałam

Pieknie, nawet w listopadowym obiektywie. Teraz tak na spokojnie widać geometrię ogrodu, proste linie, cudnie Róża jak by z innego świata w ten mroźny poranek.
U nas dzisiaj leciutko przyszroniło, pierwszy raz. Ale już teraz w miare ciepło.
Z Pszenicznej ... 09:10, 17 lis 2017

Do góry
Wczoraj pochmurno

bodziszek złapał kolorki

gracek ani myśli się przebarwiać

rozchodniki świecą różem

Róże Davida Austina 08:48, 17 lis 2017

Do góry
A to z mojego ogrodu. Na każdym pędzie będą kwiaty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies