Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Anda 11:20, 26 lut 2018

Monia81 napisał(a)
Ewuś a tak z ciekawości zapytam, o jakim innym kształcie tej łezki myślałaś, bo wiesz zapytać mogę, a nóż, widelec mógłby mi się spodobać, chociaż nie wiem jak eMuś by to przyjął kształt tej łezki nie jest niczym dopasowany do rabaty za nią, po prostu ta łezka powstała jako pierwsza w naszym ogrodzie, dostałam od kogoś roślinki zadarniające, no i musiałam sobie coś znaleźć żeby to wkopać, bo szkoda było, wiec pojawiła się łezka, nawet chciałam się jej pozbyć, ale mój luby miał zastrzeżenia, wiec została
Dziękuję za nazwy roślin, ożanka, ślazownik i gillenia piękne do Bogdzi się zwrócę, jeszcze u niej nie byłam, mus to nadrobić

Widzialam, ze Bogdzia juz odpowiedziala Teraz sie musisz tylko zdecydowac na konkretne rosliny

Z lezki zobilabym pol-okrag i dopasowala ta rabate obok niej. Zrobilabym tam takie ladne, polokragle, trawnikowe przejscie. Jak znajde chwilke to narysuje tak mniej wiecej o co mi chodzi
Tam z tylu ogrodu juz chyba tak masz robione rabaty.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 11:41, 26 lut 2018

Monia81 napisał(a)
Oprócz planowania rabat, do przodu idzie ładnie jedna z prac mojego eMusia
najpierw była sama pospawana rama...

później już przybyło desek...

i zaczęło nabierać kształtu...

robi się wędzarnia....

jeszcze mu troszku pracy zostało, alem zadowolona łokrutnie

Pogratuluj eMusiowi, pięknie mu wychodzi
Monia81 12:01, 26 lut 2018

Anda napisał(a)

Widzialam, ze Bogdzia juz odpowiedziala Teraz sie musisz tylko zdecydowac na konkretne rosliny

Z lezki zobilabym pol-okrag i dopasowala ta rabate obok niej. Zrobilabym tam takie ladne, polokragle, trawnikowe przejscie. Jak znajde chwilke to narysuje tak mniej wiecej o co mi chodzi
Tam z tylu ogrodu juz chyba tak masz robione rabaty.

W zeszłym roku właśnie z wężem latałam, żeby kształt rabat po prawej stronie ustalić, wyszedł taki cypel, na stronie 60 widać kształt tej rabatya łezkę w sumie mogę doszlifować w inny kształt no i może bliżej ją pocisnąć w stronę domu, bo miedzy nią a tym cyplem z oczkiem muszę mieć przejazd, bo eMuś traktorkiem przejeżdża jak jest taka potrzeba
Z różaneczników podanych przez Bogdzię najbardziej przypadł mi Eskimo i Bluretia, a z bylin o których pisałaś to bym chciała ślazownik, bodziszka, orliki, molinia, sasanki no i przetacznik, żurawkę no i cebulowe do tego, wydaje mi się że będzie ok
Monia81 12:03, 26 lut 2018

Milka napisał(a)

Pogratuluj eMusiowi, pięknie mu wychodzi

Irenko przekażę, ucieszy się na pewno
Katkak 12:13, 26 lut 2018

Monia81 napisał(a)
Oprócz planowania rabat, do przodu idzie ładnie jedna z prac mojego eMusia
najpierw była sama pospawana rama...

później już przybyło desek...

i zaczęło nabierać kształtu...

robi się wędzarnia....

jeszcze mu troszku pracy zostało, alem zadowolona łokrutnie

Ale świetna wędzarnia. Mojemu emowi też się marzy. Może się zmobilizuje jak zobaczy Waszą .
Anda 12:19, 26 lut 2018

Monia81 napisał(a)

W zeszłym roku właśnie z wężem latałam, żeby kształt rabat po prawej stronie ustalić, wyszedł taki cypel, na stronie 60 widać kształt tej rabatya łezkę w sumie mogę doszlifować w inny kształt no i może bliżej ją pocisnąć w stronę domu, bo miedzy nią a tym cyplem z oczkiem muszę mieć przejazd, bo eMuś traktorkiem przejeżdża jak jest taka potrzeba
Z różaneczników podanych przez Bogdzię najbardziej przypadł mi Eskimo i Bluretia, a z bylin o których pisałaś to bym chciała ślazownik, bodziszka, orliki, molinia, sasanki no i przetacznik, żurawkę no i cebulowe do tego, wydaje mi się że będzie ok

Mi rowniez Blurettia sie najbardziej spodobala

Tego slazownika Ci nawet troszke zazdraszczam, pozytywnie oczywiscie, bo nie moge go u siebie posadzic, nie ta gleba, on lubi bardziej kwasno Ta zuraweczka jest sliczna. Mozesz ja posadzic na brzegach rabaty.
Cebulowe musowo Cebulowych na jesien pewnie bedziesz duzo musiala posadzic, bo i na ta duza rabate niezle ilosci wejda

Tak myslalam, ze pomiedzy rabatami jakis przejazd jest i dlatego zostawilas ta wolna przestrzen.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
anbu 12:32, 26 lut 2018

WOW fajna wędzarnia
makadamia 14:49, 26 lut 2018

Chciałam tylko cichutko zauważyć, że w zeszłym roku również proponowałam Ci "wygładzenie" tej łezki, żeby lepiej była dopasowana do prawej strony.
Także masz już dwa głosy za przeróbką

Jeżeli kamienie leżą luzem, a nie w betonie czy suchym cemencie, to nie będzie taka straszna robota
Monia81 14:53, 26 lut 2018

Katkak napisał(a)

Ale świetna wędzarnia. Mojemu emowi też się marzy. Może się zmobilizuje jak zobaczy Waszą .

Kasiu mój też się mobilizował już ze 3 lata, aż się za to zabrał, chociaż fakt zawsze coś innego było na tapecie jak to mój mówi, projekt musi dojrzeć
Monia81 14:57, 26 lut 2018

Anda napisał(a)

Mi rowniez Blurettia sie najbardziej spodobala

Tego slazownika Ci nawet troszke zazdraszczam, pozytywnie oczywiscie, bo nie moge go u siebie posadzic, nie ta gleba, on lubi bardziej kwasno Ta zuraweczka jest sliczna. Mozesz ja posadzic na brzegach rabaty.
Cebulowe musowo Cebulowych na jesien pewnie bedziesz duzo musiala posadzic, bo i na ta duza rabate niezle ilosci wejda

Tak myslalam, ze pomiedzy rabatami jakis przejazd jest i dlatego zostawilas ta wolna przestrzen.

No Ewuś nawet nie myślę o jesieni, bo aż mnie dreszczyk przechodzi na myśl o sadzeniu cebulowych na samej tej rabacie przy tarasie, a jeszcze pewnie się nazbiera planów na dalsze rabaty, wiec będzie wesoło... na pewno na brak prac w ogrodzie w tym roku nie będę narzekać