Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja codzienność - ogród Oli 11:42, 16 lis 2017

Do góry
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:42, 16 lis 2017

Do góry
Chciałabym zasięgnąć porady. Ostatnio kupiłam w Brico Marche (w promocji wyprzedaż -20%) hortensję Vanilla Sky. Czy nie jest już za póżno, aby ją wsadzić do ziemi? Czy może lepiej przezimować w domu? Nie jestem doświadczonym ogrodnikiem i przygoda z hortensjami dopiero się zaczyna. Nie mam miejsca, aby przetrzymać ją w niskiej temperaturze (nieogrzewany garaż lub strych)A w domu wiadomo temp. ok 20stopni
pozdrawiam
Moja codzienność - ogród Oli 11:39, 16 lis 2017

Do góry
listopadowo

Typografia ogrodu 11:32, 16 lis 2017

Do góry
Zajrzałam cichaczem

A tu jeszcze lato
Ogrodowe marzenie Mrokasi 11:32, 16 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

a pokazywalas gdzies swoj ? bo ja tez chetnie zobacze

Z pewnością jest na zdjęciach frontu w wątku, ale żeby nie trzeba było szperać pierwsze co mi wpadło w ręce :

Kiedyś będzie tu ogród 11:17, 16 lis 2017

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Faktycznie super się prezentują na tle tej ciemnej zieleni.
Tu miała być irga błyszcząca, ale jestem zadowolona ze zmiany. Tak jak piszesz Gosiu cisy stanowią doskonałe tło dla roś;in. Dodatkowo będą osłoną od wiatru i wzroku sąsiadów.

Kawa napisał(a)

akcji cisowej gratuluję
graziella ślicznie się przebarwiła na tle ciemnej zieleni super
Cisków jeszcze troszkę zbrakło ale i tak dzięki dziewczynom udało się dużo posadzić. A Graziella coraz bardziej mi sie podoba. Żeby tylko chciała mieć białe wiechy.

AniMa napisał(a)
Widać, że ciski mają duuuużo dobra w nóżkach, na wiosnę pewnie nieźle
wystrzelą
Aniu a jaka to odmiana i jak wysoko planujesz ją prowadzić?
No troszkę w nóżki dostały, mam nadzieję że będą rosły.
Aniu to są siewki. Zgodnie z wytycznymi w zależności od układu igieł podzieliłam je na 2 grupy. Jedna zastąpiła żywopłot z ałyczy, druga przy domu, gdzie zaczęłam sadzić żywopłot z irgi błyszczącej (dobrze, że jak kupowałam to mieli tylko kilka sztuk i nie dokupiłam więcej).I jestem bardzo zadowolona z tych zmian. Teraz tylko czekać aż urosną.

Hakonechloa macra- skradła moje serce... Zdjęcie nie oddaje jej piękna. Ma teraz w sobie zieleń, żółć, wszystkie odcienie pomarańczu aż po głęboką czerwień. Cudowna.

Dereń biały - Cornus alba 11:09, 16 lis 2017

Do góry
To wstawię swoje derenie. Na zdjęciu dereń biały - gatunek, dereń biały 'Elegantissima', derenie rozłogowe 'Flaviramea'.

Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 11:08, 16 lis 2017

Do góry
effka napisał(a)

Dorka, inspirka jest boska! Uwielbiam ją i mam zapisaną od roku, chyba podświadomie zrobiłam ta rabatę sosnową z wrzosami, bo szczerze mówiąc dopiero ostatnio sobie o tym pinie przypomniałam. Do takiego efektu jeszcze trochę brakuje... ale dziękuję za uznanie hehe
Dzwoniłam dzisiaj do mojej nowej ukochanej szkółki u Kulasa i zamówiłam 10 szt. sosny Pumilo. W sobotę odbiorę, wiedziałam, że nie skończę jeszcze nasadzeń...
Posadzę je na tej rabacie z wrzosami przed miskantami variegatus, którę wsadzę na wiosnę i na rabacie obok przed śliwami wiśniowymi i dereniami.
Właśnie, muszę przesadzić derenie elegantissima o krok do tyłu, lekko przed śliwy wiśniowe. Derenie będą wielkie i zasłonią kosodrzewinę. Teraz za dereniami jest dziura, której nie mam czym obsadzić, bo elegantissima wszystko zasłoni.

W takim tempie to Ty wiosna juz nic do roboty nie będziesz miała . Gratuluje zakupu. Bedzie ślicznie. one nawet nazwę maja słodką ...pumilo
Derenie jeszcze teraz będziesz przesadzać ?
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:49, 16 lis 2017

Do góry
Jako, że nie jestem fanką meczów i piłki nożnej a coś trzeba było sobie na wieczór zorganizować ...to efektem jest wianeczek...
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:53, 16 lis 2017

Do góry

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:52, 16 lis 2017

Do góry
i jesienny puget pink i ambrowiec
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:50, 16 lis 2017

Do góry

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:10, 16 lis 2017

Do góry
Yolka, jakie bu! Pakuj się i jedziemy. Jedziesz?

koszt ca 4.500 zł
Wietnam północny, Laos, Tajlandia północna, Bangkok i Birma na ostatni tydzień.
W sumie 23 dni

som własnie tanie bilety - moja promocja się skończyła, ale możemy przecież spotkać się na miejscu w przeciągu paru godzin czekając jedna na druga i potem jeździć razem.
Jest nowa promocja, lepszym przewoźnikiem:

https://www.fly4free.pl/wietnam-ho-chi-minh-tanie-bilety/

Wszystkie rezerwacje mam, ale bez problemu dorezerwuję drugie miejsce, z lotami też nie byłoby problemu pewnie...

To jest promesa wizowa, na tej podstawie mnie wpuszczą do samolotu i w Wietnamie pozwolą zapłacić 50 dolców za uzyskanie wizy wklejanej do paszportu
Pismo jest to samo dla 20 osób, na kolejnych 3 stronach są nazwiska z danymi (u nas by to nie przeszło, to poufne dane!

Własnie dostałam wizę do Birmy:

jupi!

miłego dnia!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:41, 16 lis 2017

Do góry
Przesadzanie świerka kłującego

Rośnie nieciekawie, ani zdobi ani nic, same nudy. No więc wyautowałam go na bok.

Ogród z wilkiem zamkn. 06:32, 16 lis 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
powiązałam trochę trawy muszę poobcinać końcówki trytytek

Co to za czerwona trawa przed tujkami danica? Wygląda mi na rozplenicę rubrum, ale czy nią jest?

Trawy zawsze wiązałam sznurkiem. U mnie bez ozdobnych kokardek, bo jakoś mi się taka forma wiązania nie podoba.
Patrząc na Twoje trawy myślę, że może też zepnę trytkami To pierwszy rok jak tak je spinasz?

Tak Mirella pierwszy rok jak wogóle mam trawy i spinam ..... pomimo ,że to mój trzeci ogród nigdy wcześniej traw nie miałam ,dopiero od ery Ogrodowiska je zaczęłam dostrzegać i teraz uwielbiam
A ta czerwona to chyba rubrum i podobno nie zimuje ...... mam ją pierwszy sezon ,więc zobaczymy ,czy nie ostatni .........
...uDany ogród 06:29, 16 lis 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Dana..... Słów już do Ciebie nie mam ...
To chyba jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie.... Nic tylko się zamarzyć, rozmarzyć, mmmmmm....

Kasiu dla mnie jest najpiękniejsze na świecie, odpoczywam tam psychicznie .
Spokój, cisza i natura...czego chcieć więcej. No może jeszcze domku w tym miejscu, ale to jest wielka niewiadoma. Urząd dalej nic nie wie i znów przesunął termin , mam pytać po nowym roku
Skutecznie rujnują moje marzenia...

Ogród z wilkiem zamkn. 06:24, 16 lis 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Jakie fajne! Podoba mi się!
I dzień dobry! Bo dawno mnie nie było

Witaj witaj fajnie ,że jesteś ......
Mi też sie podoba tylko nie wiem jak tego kija przywiązać ,po obu stronach mam szafki a od góry brak karnisza ,bo roleta rzymska ...

Johanka77 napisał(a)

Jejku! Jaka Ty do zimy przygotowana! Ja muszę się zmobilizować w ten weekend, bo w końcu mnie śnieg zaskoczy

Wcale tak mocno nie przygotowana .... cześć traw tylko powiązana .... róże nie ruszone , byliny nie ścięte ..... jest co robić jeszcze ,ale zimno i czasobrak
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 05:44, 16 lis 2017

Do góry
admete napisał(a)

Udanego rozpoczęcia tygodnia życzę

Cudowne zdjęcia ........ przyklejałaś im kryształki ...... hihi żartuję , ale fotki na tapetę zapisuję
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 23:30, 15 lis 2017

Do góry
Elu tu wstawiam Ci porównanie hebe, ile urosło od początku roku, na pierwszym zdjęciu prawie ich nie widać. Przez zimę zmarzły trochę, musiałam usunąć martwe gałązki ale później odbiły.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 23:26, 15 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Eliska przyleci na pewno

Miałam już iść spać, ale coś mnie ciągnęło do Szmaragdowej... No i wszystko jasne... Ciągle wzdycham do tego niezwykłego okna i chciałoby się powiedzieć..."mój ci on"... Moje poszukiwania ciągle w toku i nie odpuszczam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies