Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:10, 08 cze 2017

Do góry
Tusiala napisał(a)
Cudownie.... Gdzie masz posadzone zawilce i ID?
A graby duże kupowałaś? To jakaś konkretna odmiana? Wspaniałe one

ID są na Reksiowej ale jeszcze małe a zawilce wiosenne i jesienne na pierwszej grabowej. Pewnie chodzi o te graby na reksiowej ... to jest grab fastigiata ... kupowalam je jesienią zeszłego roku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:07, 08 cze 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)
Mnie też zachwyciły hosty i red baron. Pierwszy raz widzę takie zestawienie. Gdzie Reniu masz tę rabatę? W cieniu czy w słońcu? Bo to roślinki o skrajnie róznych potrzebach jesli chodzi o światło. A jarzmianka bordow genialna. Jak podasz nazwe to odgapię...jeśli pozwolisz A szum wody słyszę cały czas....

Chybawięcej słońca niż cienia tam jest ale spróbowałam to jest mała rabata przy kole ze ścianką wodną
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:05, 08 cze 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

Ślicznościowy

Reniu na której rabacie masz te jarzmianki, możesz pokazać szerszy kadr jak masz je skomponowane ?

To jest rabata hortensjowa ... to ta która czeka na poprawki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:04, 08 cze 2017

Do góry
Nett napisał(a)

A jak Twoje plany zmiany ścieżki i rabaty z hortensjami? Planujesz coś działać, czy na razie zostawiasz?

Pomyslów w głowie tysiące ... ale odkładam to na przyszły sezon ... nie da się wszystkiego od razu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:02, 08 cze 2017

Do góry
iwka napisał(a)

edit. a jarzmianki to jakie masz? moje białe cos mnie nie zachwycają, słabo je widac

Żabciu jarzmianki raczej nn
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 08 cze 2017

Do góry
amelia_b napisał(a)
a zeszłoroczne kępy gdzie podziałaś? Kurczę szkoda, tak pięknie to wygladało

Ostrożeń się uchował a naparstnica nie
Tu ma być ogród :) 21:33, 08 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Krzyśki pokochałam

Ja też
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:23, 08 cze 2017

Do góry
Kochani
Chyba ze trzy razy czytałam Wasze cuuuudowne wpisy ... nie ukrywam, że dobrze mi zrobiły, czuję się dumna jak paw i ... chęć do działania mam jak nigdy ... tylko nie wiem czy się z tej ogromnej motywacji cieszyć czy raczej bać ... żebym znowu za dużo nie namieszała ... a chodzi mi po głowie jeden taki pomysł, który podsunęła mi magda arbuzowa żeby zagęścić graby na grabowej i pociągnąć je aż pod front

Ścianka działa bez zastrzeżeń i ... nie ma zacieków po deszczu tak jak było to zanim ją pomalowaliśmy)))))

Na szczęście wtorkowa burza nie wyrządziła u mnie żadnych szkód ... roślinki solidne podlało i rośnie wszystko jak na drożdżach ... łącznie z chwastami oczywiście

A jutro max w sobotę planuję nawożenie gnojówką z pokrzyw.

Aaa i zapomniałabym ... kupiliśmy w końcu stal na ławki we wgłębniku i rozpracowujemy temat paleniska

Rododendronowy ogród II. 15:08, 08 cze 2017

Do góry
Współczuję strat Bożenko
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:20, 08 cze 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
no kulasy ale nie jajkowe

Od początku musisz ciąć żeby uzyskać właściwy kształt ... nawet jak przez pierwszy rok będą wyglądać średnio
Chaos kontrolowany 11:53, 08 cze 2017

Do góry
Aniu dopiero teraz doczytałam o szkodach jakie wyrządziła u Ciebie burza ... współczuję i trzymam kciuki żeby udało się szybko ogarnąć wszystko.
Ogródek Iwony II 09:53, 08 cze 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Cegłą stara poniemiecka szamotowa z odzysku. Długo musiałam się nagłowić, by zdobyć na dalsze prace. Na szczęście znajomy miał na chodniczku, wymieniał na polbruk i była mu już niepotrzebna
Tak było w sierpniu 2014 - donice przy tarasie

Rok temu - czerwiec

Szacun Iwonko
Pszczelarnia 09:36, 08 cze 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ach ten niepowtarzalny klimat
Na Łowieckiej 09:13, 08 cze 2017

Do góry
inag napisał(a)

Natknęłam się na niego przez przypadek jak szukałam czegoś innego i tak mnie zaciekawił. Humistar jest w proszku. W opakowaniu jest chyba 200 gram. Wyliczyłam sobie że na konewkę najlepiej dać około 70 gr więc z opakowania wychodzą mi prawie 3 konewki. Ciężko się to rozpuszcza. Trzeba trochę pomieszać. To wygląda jak bardzo drobno zmmielony węgiel - coś jak węglowa mączka Konewką zraszam trawnik. Do tych dozowników jakoś nie mam zaufania. Nigdy nie wiem ile środka one podają w rzeczywistości.
Nie wiem czy to faktycznie działa ale zrobiłam eksperyment Na jednym fragmencie rozlałam Rosahumus. Jakbym miała je porównać to Humistar wygląda bardziej obiecująco. Jest jakby mocniej stężony. Nawet trochę barwi trawę do pierwszego deszczu czy podlewania. Rosahumusu po podlaniu nie było wcale widać.

Jak spotkam u siebie to wypróbuję Chociaz po wtorkowych ulewach trawniczek wybujał jak nigdy ... a ja się w poniedziałek idealnie wstrzeliłam z nawozem

PS Zachorowalam na irysy tylko rozważam jeszcze białe ...
Na Łowieckiej 09:10, 08 cze 2017

Do góry
inag napisał(a)

Tak, to ta mieszanka.
One zdobią do przymrozków. Po przekwitnięciu zachowują się jak zwykła trawa. Nic nie tracą na wyglądzie dlatego tak je lubię

Dziękuję Ilonko
Na Łowieckiej 22:59, 07 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

A jak trafiłaś na ten Humistar?
I jak nim podklewasz? podłączasz dozownik do węża?

Natknęłam się na niego przez przypadek jak szukałam czegoś innego i tak mnie zaciekawił. Humistar jest w proszku. W opakowaniu jest chyba 200 gram. Wyliczyłam sobie że na konewkę najlepiej dać około 70 gr więc z opakowania wychodzą mi prawie 3 konewki. Ciężko się to rozpuszcza. Trzeba trochę pomieszać. To wygląda jak bardzo drobno zmmielony węgiel - coś jak węglowa mączka Konewką zraszam trawnik. Do tych dozowników jakoś nie mam zaufania. Nigdy nie wiem ile środka one podają w rzeczywistości.
Nie wiem czy to faktycznie działa ale zrobiłam eksperyment Na jednym fragmencie rozlałam Rosahumus. Jakbym miała je porównać to Humistar wygląda bardziej obiecująco. Jest jakby mocniej stężony. Nawet trochę barwi trawę do pierwszego deszczu czy podlewania. Rosahumusu po podlaniu nie było wcale widać.
Na Łowieckiej 22:51, 07 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

i moje też?

Kochana, nie wiem co to za wirus ale zarażam
Na Łowieckiej 22:50, 07 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Ilonko
Ty masz tutaj irysy z globemasterami? Czy liście irysów długo zdobią?

Tak, to ta mieszanka.
One zdobią do przymrozków. Po przekwitnięciu zachowują się jak zwykła trawa. Nic nie tracą na wyglądzie dlatego tak je lubię
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 20:50, 07 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

Podoba mi sie bardzo
Muszę to powiedzieć ... robicie powoli etapami ... ale napradę jest to przemyślane, dokładnie wykonane, wszystko ładnie do siebie pasuje ... robi się piękny, spójny ogród ... i jeszcze przy dzieciach macie czas żeby utrzymać taki piękny trawniczek ... szacun

PS Czy przed zamówieniem poduch prosiłaś o przesłanie próbki koloru/ów?

Dziękuję Reniu bardzo mi miło czytać takie słowa baaardzo cieszą i motywują

co do zamówienia poduch, tak prosiłam o próbki kolorów nawet dwukrotnie ... nie mogłam się zdecydować i jeszcze pewnie będę raz ich prosić o próbki wybranych kolorów na poduchy, żeby ożywić czymś ten brąz bez problemu wysyłali gratis.
Carpinus - graby i trawy nad jeziorem 19:50, 07 cze 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
Dopiero teraz tutaj trafiłam i mogę powiedziec jedno ... szacun!!!!!!!!!!!!

a dziękuję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies