Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

abiko 09:11, 08 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Nawet konewka tutaj pasuje.. piękne zestawienie.
ren133 09:36, 08 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Ach ten niepowtarzalny klimat
Mala_Mi 10:36, 08 cze 2017

Kuchnia polowa, ścieżka.. zmiany, zmiany, na lepsze Miałam pracować a oglądałam.... nie mogłam się oderwać..
sylwia_slomc... 10:44, 08 cze 2017

Cudne kadry i masa pracy, żeby się wszystko pięknie prezentowało. Wiemy jakiego to wymaga wysiłku i ile daje satysfakcji. Jak następnym razem wybierzesz się w nasze okolice( u Kondzia widziałam) To zapraszam do nas bo to już całkiem blisko- tylko przez Kraków przejechać
makadamia 11:08, 08 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Prośba jak najbardziej uzasadniona ogrodniczo - ale wymaga dorobienia zdjęć systematycznie danego miejsca i / albo wyszukania ich z katalogów zdjęciowych. Może zimą pokażę, teraz nie ma szans.

Rzecz jasna. To w sam raz zajęcie na długie zimowe wieczory

Pszczelarnia napisał(a)
Rośliny łączę przede wszystkim siedliskowo (co do wody i gleby, i światła w starych ogrodach to ważna sprawa), też kolorem. Nie ma tutaj jakiś świadomych schematów. Na wiele aspektów tzw. komponowania zwróciła moją uwagę Magnolia wciągając w rabaty i rośliny Pieta, rozmowami o kwitnieniu, fakturze, wysokościach roślin, ich ekspansywności.

Oj, posłuchałabym tych rozmów...

Swoją drogą - ścieżkę dopiero co skończyłaś, prawda? Jakim cudem rośliny wyglądają, jakby tam trzy lata rosły?
Margarete 11:46, 08 cze 2017

Ewa miejsce do biesiadowania cudne, i w ogóle ogród utrzymany w sielsko, łakowo, kolorowym klimacie
A co to za biała bramka przy ścieżce ? Ja mam u siebie też taka kutą bramkę tylko wyższą i strasznie ciężką ale śliczna - muszę ja zagospodarować jakoś fajnie i szukam inspiracji.
A ten widok z terakotowymi donicami na tle bogactwa rabat wiosennych super
07_Rene 12:05, 08 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)

Bardzo lubię tego bodziszka korzeniastego; wspaniały zadarniacz i na obwódki idealny:

Chyba mam tego samego bodziszka. Spessart? Te różowe kuleczki są urocze I pod jesionem u mnie świetnie sobie radzi.

Jak trafiłam na forum Twój ogród bardzo mi się podobał. Wydawało mi się, że już cięzko coś zmienić na lepsze. A Ty wciąż udowadniasz, że można

A to cała prawda o moim ogrodzie.

mirkaka 18:48, 08 cze 2017

Pszczelarnia napisał(a)
To jeszcze czosnki.

Przepraszam , że zacytowałam te zdjęcia, ale są przepiękne, taki lekki świetlisty cień, spokój bije z tych zdjęć, pięknie wyglądają te białe czosnki w większej masie, no i ławeczka i te drewniane stelaże, pewno na powojniki Przepiękne
AgataP 20:06, 08 cze 2017

Ewo pytałam, ale może w tłumie odwiedzających przeoczyłaś.... czy formowałaś łuk nad wejściem nad jakimś przejściem... nie pamiętam... z grabów chyba... dobrą mam pamięć czy wymyślam jak potłuczona ?
Urszulla 22:32, 08 cze 2017

Ewo, czy u Ciebie róża ARTEMIS wypuszcza sztywne pędy?