Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na Łowieckiej

Na Łowieckiej

babka 00:15, 08 cze 2017

A wiesz, że jesienią miałam plan połączyć czosnki z kosaćcami ? Tylko nie zakupiłam czosnków na gazon więc plan upadł. Ale w tym roku tak zrobię, widzę że pięknie to wygląda
nawigatorka 07:21, 08 cze 2017

Sesleria piekna jest! A Artemiski podcięłam bardziej i nie wiem czy im to dobrze zrobiło
leon60 08:01, 08 cze 2017

Sesleria piękna zastanawia mnie tylko dlaczego taka fontannowa i zielona ? ma słońce większość dnia ?
Do jesiennej podobna jest argentea może zbadaj temat
Makao_J 08:57, 08 cze 2017

inag napisał(a)

Tak, to ta mieszanka.
One zdobią do przymrozków. Po przekwitnięciu zachowują się jak zwykła trawa. Nic nie tracą na wyglądzie dlatego tak je lubię

Już 3 razy zmieniałam jej miejsce. Na tym co teraz jest przynajmniej mi przezimowała

Jeśli nie wiadomo co jest to pewnie susza
ren133 09:10, 08 cze 2017

inag napisał(a)

Tak, to ta mieszanka.
One zdobią do przymrozków. Po przekwitnięciu zachowują się jak zwykła trawa. Nic nie tracą na wyglądzie dlatego tak je lubię

Dziękuję Ilonko
ren133 09:13, 08 cze 2017

inag napisał(a)

Natknęłam się na niego przez przypadek jak szukałam czegoś innego i tak mnie zaciekawił. Humistar jest w proszku. W opakowaniu jest chyba 200 gram. Wyliczyłam sobie że na konewkę najlepiej dać około 70 gr więc z opakowania wychodzą mi prawie 3 konewki. Ciężko się to rozpuszcza. Trzeba trochę pomieszać. To wygląda jak bardzo drobno zmmielony węgiel - coś jak węglowa mączka Konewką zraszam trawnik. Do tych dozowników jakoś nie mam zaufania. Nigdy nie wiem ile środka one podają w rzeczywistości.
Nie wiem czy to faktycznie działa ale zrobiłam eksperyment Na jednym fragmencie rozlałam Rosahumus. Jakbym miała je porównać to Humistar wygląda bardziej obiecująco. Jest jakby mocniej stężony. Nawet trochę barwi trawę do pierwszego deszczu czy podlewania. Rosahumusu po podlaniu nie było wcale widać.

Jak spotkam u siebie to wypróbuję Chociaz po wtorkowych ulewach trawniczek wybujał jak nigdy ... a ja się w poniedziałek idealnie wstrzeliłam z nawozem

PS Zachorowalam na irysy tylko rozważam jeszcze białe ...
Mirka 10:39, 08 cze 2017

Zatrawkowana jesteś na maksa Foty pokazałaś mega cudne Czekam na takie efekty trawkowe u mnie.Iryski cudo też mam takie.Szukam białych i jasnych niebieskich
Agi2006 11:09, 08 cze 2017

inag napisał(a)
Miałam pokazać z bliska moją "niesesleriową" seslerię.
To ona: (Jak mi napiszecie, ze to nie ona to dostanę tutaj palpitacji serca z nerwów)

No mi z bliska wyglada na jesienną. Może jest mniej limonkowa bo nie jest w zbyt słonecznym miejscu....
inag 23:31, 10 cze 2017

MirellaB napisał(a)
Asia Nawigatorka to ma dopiero piękny krzew. Może nasze kiedyś też tak bujną
Nie pokazywałam mojej, bo jak jeszcze nie kwitnie to nic ciekawego

Zgadzam się - jej krzaki są niesamowite! (tfu tfu, żeby nie zapeszyć)
Właśnie wiem, że nie pokazywałaś bo przewertowałam trochę stron w poszukiwaniu i nie znalazłam
inag 23:35, 10 cze 2017

MirellaB napisał(a)
A dlaczego to nie ma być sesleria? Wygląda sesleriowo

Moja Haufleriana mi się nie podoba. Wszyscy seslerię chwalą, a ja jestem na nie.
Myślę na jaką inna trawę je wymienić. Madżenka chwali Carex Montana

Ja co do seslerii określę się za rok jak trochę poznam tę trawę. Na razie ją badam zastanawiam się czy to na pewno jesienna ze względu na jej kolor. Jesienna powinna być limonkowa a nie zielona.
Monatnę też mam w głowie. Będziemy robili jeszcze jedną rabatę pod jodłą i myślę właśnie czy jej tam nie umieścić... Piękna jest!