Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

w Oborze też mogą być ogrody 13:33, 15 maj 2016

Do góry
Ja w tym sezonie znowu bez skorzenery, nigdzie nie było nasion a można było zamówić
Jak tam rozplenica ode mnie ? Ja siałem drugi raz z nasion jakie dałem koleżance z pracy Bardzo ładnie wzeszły ale obecnie to maleństwa
Doświadczalnia bylinowo-różana 12:45, 15 maj 2016

Do góry
Trawy to jednak nie moja bajka! Kostrzewę siną i turzyce ptasie łapki mam i te zostaną, rozplenica jeżeli odbije, to jeszcze do jesieni. I finito.

Pół roku puste place po miskantach mnie drażnią, ale jeżeli komuś się podobają, to jego decyzja.

Pozdrawiam Ewuniu, i życzę odpowiedniej pogody!
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 11:34, 15 maj 2016

Do góry
Obudziły się Budleja, rochodnik i rozplenica Moudry jedyna jaką aktualnie mam
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:55, 14 maj 2016

Do góry
monteverde napisał(a)
Cześć Anda, piszesz o trawach u mnie chyba też pomarzły miscanty i rozplenica, bo nic nie wyłazi, dzisiaj pada to może po deszczu się coś ruszy pozdrawiam

u mnie też trawy bardzo słabo się budzą, martwię się bardzo
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 20:46, 14 maj 2016

Do góry
Ania, cieszę się, że coś możesz zaczerpnąć do siebie

A u nas większość dnia dziś kropi deszczuch albo wieje. Wsadziłam w ziemię wczorajsze zakupy:

2 x dalia pomponowa biała
dalia rózowa z jasnym srodkiem
dalia biała z zołtawym srodkiem
2 x rozplenica jasna
2 x rozplenica czerwona
gipsówka różowa
2 x hosta Fragrant Bouquet

Mam nadzieję, że coś powychodzi z tego - moja mama narzekała, że dużo jej nie wzeszło z tych roślin, które kupiła w auchan.

Oczywiście nie zaplanowałam wcześniej jak to posadzić i później doszłam do wniosku, ze ta czerwona rozplenica do niczego mi nie pasuje... ale jak wyjdzie (o ile wyjdzie..) to pomyślę.

Aaa i dzisiaj kupiłam karmnik oscisty, taki drobniutki, ale miał taaaaak słodkie białe kwiatuszki, że nie mogłam go nie przygarnąc... i zawciąg nadmorski do tego
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:35, 14 maj 2016

Do góry
monteverde napisał(a)
Cześć Juzia, piszesz o trawach u mnie chyba też pomarzły miscanty i rozplenica, bo nic nie wyłazi, dzisiaj pada to może po deszczu się coś ruszy pozdrawiam

Cześć Aniu!
Idę do Ciebie
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:21, 14 maj 2016

Do góry
Cześć Anda, piszesz o trawach u mnie chyba też pomarzły miscanty i rozplenica, bo nic nie wyłazi, dzisiaj pada to może po deszczu się coś ruszy pozdrawiam
Moja glebo terapia 19:05, 14 maj 2016

Do góry
Dzięki za rady co do piwniczki, myślałam tam właśnie o trawach tylko się boję czy rozplenica w zimie mi nie wymarznie.
Mam takiego małego plana, że dosadzę tam więcej lawendy, te żurawki przesunę bliżej kamieni i jakąś trawę w miejsce żurawek. Tylko nie wiem jaką nie może być wysoka, ale fajnie by było jak by się tak rozchodziła jak rozplenica i miała ładne kłoski
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:56, 14 maj 2016

Do góry
Lukasz Wasze towarzystwo rekompensowalo pustki hihi

Rozplenica która mi wymarzła to penniseum villosum piękna była

Nazwisko CO w Wirku to Mercik )))
Mały ogród Kasi 12:20, 13 maj 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Kasiu jaka to trawka przed tujami na wysokości kotka?
zazdroszczę świeżych tulipanów- u mnie dziś się zaczyna wycinanie, pokaż więcej swoich

Rozplenica Hameln. Tulipanów więcej będzie w przyszłym roku tylko tyle mam
Kamienny ogród patykiem malowany 01:30, 13 maj 2016

Do góry
Reszta - oprócz jednej rozplenicy, która nie daje się tak jak ta powyżej wyciągnąć ale też nie odpuściła - miewa się tak...

Trzcinnik "Overdam"
pokazał się pierwszy i ma się najlepiej

Miskant "Gracillimus"

Miskant "Strictus"

Trawa Pampasowa i Hakonechloa

Rozplenica japońska

Edit: dodam jeszcze, że miskanty i trzcinnik miały na zimę szaliczek z agro w nóżkach, o pampasowej pisałam już kiedyś, a hakonka przyrzucona gałązkami świerkowymi. Rozplenice radziły sobie same, bo zabrakło szaliczków. A o carexach zapomniałam i mam, a raczej nie mam...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:02, 12 maj 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
ML urosło ponad metr od ubiegłego roku, nie widać zza niego mojego ptaka, muszę mu znaleźć inne miejsce

i rozplenica, wiem że będę ją miała w donicach zawsze

Ana juz dawno zainspirowały mnie Twoje donice a raczej ich nasadzenia. Powiedz mi jaki masz wymiar tych doniC? Ja mam coś podobnego i nabyłam rozplenicę purple majesty z czym ją połączyć? Tym masz tu rubrum tak? Czy kupiłaś ja już taką podpędzona czy maleństwo? Surfinia różowa milion balls i bacop?
Co z tym ogródeczkiem począć 13:45, 12 maj 2016

Do góry
Jak już dorwałam aparat (bo przeważnie z tel robię foty ) to już polatałam trochę i was pomęczę

Moje trawki wygladaja tak
Ptasie łapki czy Evergoldy

Sebuśkowe ID

I ich dziecioki ,dzielone i sadzone jesienią

Jedna rozplenica przy chodniczku

I druga

Ale cos tam dzisiaj znalazłam zielonego
Kompozycje na balkony, parapety i balustrady 11:01, 12 maj 2016

Do góry
A oto moja kompozycja na sezon 2016.

Rośliny są jeszcze malutkie ale wierzę w to, że urosną i będzie niesamowity efekt. Po raz pierwszy u mnie trawa VERTIGO - ta w najwyższej donicy. W średniej jest różowa pelargonia i niebieska lobelia, a w najniższej rozplenica japońska.

Narodziny ogrodu Eweli 10:24, 12 maj 2016

Do góry
Myślałam, myślałam i wymyśliłam.
* w najwyższej trawa VERTIGO + gipsówka
** w średniej różowa pelargonia + niebieska lobelia
*** w najmniejszej rozplenica japońska z mojego ogrodu

Oto moje donice Mnie się podobają. A Wam?

Mirkowy ogród (początki) 08:16, 12 maj 2016

Do góry
Werbena,rozplenica Magesti i rozplenica Bleck
U Agi - czyli słońce i piach 05:56, 12 maj 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
u mnie RB też chyba ma się okey, pozostałe coś powoli zaczynają startować
RB piękny jest u mnie rozplenica już się budzi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:31, 11 maj 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Littel bunnu ok 30/35 cm wysokosci.ale ona jeszcze delikatniejsza.
Tu masz rozplenice wg wysokosci
http://trawki.pl/?344,pennisetum-alopecuroides-little-honey&PHPSESSID=bbbaa738a4619e6f13c2f0b077bcbc6c

Dzięki
Może jednak Little Bunny lub ta?: http://www.drzewa.com.pl/5408-rozplenica-japonska-little-boy-.html
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:05, 11 maj 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Reniu, a u mnie właśnie Hameln ruszyła bez problemu. Z tego szczęścia podzieliłam ją na 5 części i wszystkie żyją - twarda jest I rosła na totalnym wygwizdowie, bez okrywania. A miskanty (też sadzone wiosną jak rozplenica) na 6 sztuk - zazieleniły się 2. Te z kolei wsadzone pod ścianą, czyli osłonięte od niekorzystnych warunków...
I bądź tu człowieku mądry...

Renia, mi się bardzo te Hameln podobały z rozchodnikiem. Nie wiem, czy jak dasz niższe to też osiągniesz taki efekt...

No widzisz a mi znowu miskanty i inne też ruszyły ... tylko te rozplenice dały ciała ... no i parę AM jeszcze Widocznie trawy to jednak loteria ...
No właśnie tylko jakie wysokie rosną te niższe?
Na Łowieckiej 22:03, 11 maj 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Ilona stipy podkarmisz i będą rosły jak szalone tylko nie podlewaj za mocno bo nie lubią wody.Nic nie piszesz o Rozplenicy Magesti czyżby padła?

Z tym podlewaniem to może być ciężko bo rośnie na linii zraszacza. Mam nadzieję, że da jednak radę bo inaczej się załamię
Rozplenica nie padła! Wręcz przeciwnie - ma się całkiem nieźle Co prawda nie tak jak u Ciebie ale jest ok. Dwie doniczki mam w domu a resztę pod folią. Jutro Ci pokażę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies