Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

ren133 15:46, 03 cze 2016

Gosiek33 napisał(a)

taka rabata to miód na mą skołataną duszę i to podejście do buka i cisów

brilantissimum mam u siebie, tyle, że teraz ma czerwone ogonki liściowe https://www.ogrodowisko.pl/watek/5594-ogrod-do-odnowy?page=17

Mój Brilantissimum też jest taki jak pokazuje Gosiek
Magda70 15:50, 03 cze 2016

Ewa....no u Ciebie jest tak klimatycznie, że aż dech zapiera. Ja się chyba starzeję bo te sielskie anielskie widoki mnie coraz bardziej kręcą
Pszczelarnia 15:59, 03 cze 2016

Mala_Mi napisał(a)

Pod wpływem O. wszyscy sadzą głownie pod linijkę hortki, żurawki i coś tam jeszcze .. (...)

(...)

Ania, myślę, że jednak pisałaś to na ostatnich nogach....

Nie zgadzam się z tym, jakoby wszyscy sadzili pod linijkę hortki, żurawki i coś tam jeszcze - ja myślę, że my generalnie kierujemy się (nawet niechcący) pewnymi trendami, wzajemnie się inspirujemy i nakręcamy na te same rośliny. Ale te same posadzone rośliny w każdym ogrodzie mają się inaczej i inaczej wyglądają, więc nie ma monotonii.

Ja myślę że rozplenica z rozchodnikami i jeżówkami teraz to takie żelazne zestawienie jak niegdysiejsze żurawki - hortki. Najważniejsze, żeby te rośliny miały się dobrze w naszych ogrodach i nas cieszyły.

Konieczki 15:59, 03 cze 2016

Magda70 napisał(a)
Ewa....no u Ciebie jest tak klimatycznie, że aż dech zapiera. Ja się chyba starzeję bo te sielskie anielskie widoki mnie coraz bardziej kręcą

No to kiedy następna rwolucja HIHIHI
Magda70 16:01, 03 cze 2016

Konieczki napisał(a)

No to kiedy następna rwolucja HIHIHI

oj...muszę dać eMowi troszkę odetchnąć
Milka 16:44, 03 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Ania, myślę, że jednak pisałaś to na ostatnich nogach....

Nie zgadzam się z tym, jakoby wszyscy sadzili pod linijkę hortki, żurawki i coś tam jeszcze - ja myślę, że my generalnie kierujemy się (nawet niechcący) pewnymi trendami, wzajemnie się inspirujemy i nakręcamy na te same rośliny. Ale te same posadzone rośliny w każdym ogrodzie mają się inaczej i inaczej wyglądają, więc nie ma monotonii.

Ja myślę że rozplenica z rozchodnikami i jeżówkami teraz to takie żelazne zestawienie jak niegdysiejsze żurawki - hortki. Najważniejsze, żeby te rośliny miały się dobrze w naszych ogrodach i nas cieszyły.

Ewa, zgadzam się z Tobą w 100%
Milka 16:46, 03 cze 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Dzidko, tylko z łubinu nie wystarczy pobrać piętki, bezpieczniej i pewniej będzie jak weżmiesz z małym korzeń palowym, co jest tak przyssany do głównego.

Co do łubinów na polach w tych samych miejscach - często nie są to te same rośliny tylko nowe wysiewają się obok i nie widać, że to już jest nowa roślina.

Jak dam radę podjadę zrobić zdjęcie łubinowej łące (czy ona jeszcze tam jest, czy już przeorana?)?

A dalie jak kartofle, oczywiście, że z piętką.

Jasny łubin masz, czy on cytrynowy czy czysta biel i wąchałaś swoje, mój biały obłędnie pachnie, nie wiem skąd się wziął i tego bęę rozsiewać
Madzenka 19:41, 03 cze 2016

Zwiędną ci te łubiny z powodu mojej zazdrości
Urszulla 21:25, 03 cze 2016

Ewo, moda łubinowa nas ogarnia

A ja przyszłam zapytać czy u Ciebie może zmieści się "potworna róża" którą uwielbiają w czerwcu odwiedzać pszczoły i pachnie u mnie zdjęcie.
21:35, 03 cze 2016
tez mi sie wydawało że róże w tym roku wcześniej ...ale to tylko złudzenie było ...sprawdziłam foty i praktycznie to samo co rok temu i dwa tez

a potwór różany na płocie szokujaco wielgachny ...choc moja Jasmina tez mnie w tym roku przeraza ile urosła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies