Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 09:11, 02 cze 2016

Kawa napisał(a)
a co to masz za trawy przy grabach Joluś?
nie wiem co hostom kraje liści im brązowieją

Kami, te paskowane wielkie koło brzóz to miskant variegatus zakupiony w ub roku. Duże piękne sadzonki kupiłam w Gołkowicach. A niżej między jeżówkami a grabem mam gracki, ML, zebrinusy. Są słabsze od początku, i jest to moja wina bo kupiłam marne sadzonki. Podkarmiłam je pokrzywą, mam nadzieję, że w pełni lata pokażą na co je stać

Dla Ciebie zieloności - lawenda i rosarium Obie w blokach startowych.

Myślę, że jak róże i lawenda rozkwitną to będzie super czas na kawkę
Miłego dnia!!
paulina_ns 09:23, 02 cze 2016

jolka napisał(a)

Paulinka piwonią się nie sugeruj, bo ona z kwiatkiem była kupiona. A powojniki chyba też nie wszystkie w jednym czasie kwitną, może masz późniejszą odmianę. Z hostami pamiętam o Tobie

A te co kupiłaś wtedy co Ci dałam namiary kwitną już? Moja powoli się zbiera, ale jeszcze trochę...ja mam powojniaka odm ' Ernest markham', a on faktycznie kwitnie od lipca do października, także jeszcze trochę na niego poczekam. Bardzo się cieszę,że o mnie pamiętasz
iwka 09:30, 02 cze 2016

piękne te piwonie kupiłaś, chyba nawet takie same jak moje ja nigdy jeszcze u siebie nie trafiłam kwitnących w ogrodniczym, moje wszystkie dostane jedną białą kupiłam, tzn kłącza i gdzieś zginęła w tłumie

a mnie ciekawi co to za trawka między cisami a hostami, rozplenica jakaś?
jolka 09:34, 02 cze 2016

paulina_ns napisał(a)

A te co kupiłaś wtedy co Ci dałam namiary kwitną już? Moja powoli się zbiera, ale jeszcze trochę...ja mam powojniaka odm 'Ernest markham', a on faktycznie kwitnie od lipca do października, także jeszcze trochę na niego poczekam. Bardzo się cieszę,że o mnie pamiętasz

Tak Paulinka, to ten powojnik który kupiłam po namiarach od Ciebie. Jeden jedyny, innego nie mam A Twój .. tak myślałam, że późniejszy Będziesz nas czarować w lecie
jolka 09:39, 02 cze 2016

iwka napisał(a)
piękne te piwonie kupiłaś, chyba nawet takie same jak moje ja nigdy jeszcze u siebie nie trafiłam kwitnących w ogrodniczym, moje wszystkie dostane jedną białą kupiłam, tzn kłącza i gdzieś zginęła w tłumie
a mnie ciekawi co to za trawka między cisami a hostami, rozplenica jakaś?

Ja właśnie wczoraj trafiłam kwitnącą i strasznie się ucieszyłam, że to właśnie TA Z tymi nie kwitnącymi to loteria jest, już raz się nacięłam, teraz uważam. Trawka o którą pytasz to rozplenica, chyba hameln, ale pewności nie mam. Kupiłam 3 lata temu w tesco, pod nazwą super precyzyjną nazwą "trawa ozdobna"!!
paulina_ns 09:49, 02 cze 2016

jolka napisał(a)

Tak Paulinka, to ten powojnik który kupiłam po namiarach od Ciebie. Jeden jedyny, innego nie mam A Twój .. tak myślałam, że późniejszy Będziesz nas czarować w lecie

Jolu chodziło mi o piwonie, czy te co zakupiłaś wtedy co ja, już kwitną? Nie pamiętam już, czy też białą kupowałaś?
iwka 09:51, 02 cze 2016

jolka napisał(a)

Ja właśnie wczoraj trafiłam kwitnącą i strasznie się ucieszyłam, że to właśnie TA Z tymi nie kwitnącymi to loteria jest, już raz się nacięłam, teraz uważam. Trawka o którą pytasz to rozplenica, chyba hameln, ale pewności nie mam. Kupiłam 3 lata temu w tesco, pod nazwą super precyzyjną nazwą "trawa ozdobna"!!
tak właśnie myślałam że to hameln, moje podobne tylko śmieszne w tym roku bo od połowy odbijają reszta chyba zgniła, wczoraj zaczęłam te suche skubać to normalnie jak zgniłe. Takie będą śmieszne pół-kępki
07_Rene 13:56, 02 cze 2016

jolka napisał(a)
I jeszcze w celu pokuszenia Kamilci dzisiejsze graby z trawami
Sadzone w jednym rzędzie, ok metr od siatki.

Te graby to mi też na pokuszenie zapodałaś Twój żywopłot świetnie wygląda. Mój też w jednym rzędzie sadzony, ale na razie rzadki. Swój tniesz z każdej strony? Dwa czy trzy razy w roku?
Różyczki okrywowe dadzą super efekt
jolka 14:09, 02 cze 2016

paulina_ns napisał(a)

Jolu chodziło mi o piwonie, czy te co zakupiłaś wtedy co ja, już kwitną? Nie pamiętam już, czy też białą kupowałaś?

Ajj Paulinka piwonii to ja sporo w tym roku kupiłam Białe dwie też, ale mi uciekły z głowy!! Właśnie u Ciebie się nimi zachwyciłam (po obrazkach na etykiecie) i pojechałam kupić. A zapomniałam o nich właśnie dlatego, że jeszcze nie kwitną!! Ale są ładnie zapączkowane
jolka 14:11, 02 cze 2016

iwka napisał(a)
tak właśnie myślałam że to hameln, moje podobne tylko śmieszne w tym roku bo od połowy odbijają reszta chyba zgniła, wczoraj zaczęłam te suche skubać to normalnie jak zgniłe. Takie będą śmieszne pół-kępki

Iwcia, one takie fontannowe są, jeszcze trochę podrosną i nie będzie śladu pół-kępki