Berberysy łapią "oddech" miskanty do podziału za bardzo wlazły na berberysy i nie pozwoliły im się wybarwić...takie chochołki w moim ogrodzie juz stoja od soboty ,no i liście wszędzie z dębów,które rosną przy moim ogrodzeniu
Bardzo Wam dziękuję,ze zaglądacie do mnie Zrobiłam Moniu panoramę,zobacz sama ,ze to miejsce nie łatwe do obsadzenia ,przez to ,ze z boku ta trawiasta i dosc płasko tu jest.Nie mam ciśnienia specjalnie na tą rabatę,wiosna cokolwiek posadzę z tego co juz mam a,fotkę obiecałam to wrzucam.No chyba,ze ktoś,coś to ja bardzo happy będę
O to fajna cena, na wiosnę będę szukać, po zrobieniu elewacji koszmarkowej.
Choiny szybko rosną u ciebie Z ogrodem lepiej juz sobie odpuść i tak już końcówka, szkoda zdrowia.
Ja musze jeszcze trawnik skosić bo wczora nie zdąrzyłam a już miejscami wysoka trawa.
Warzywnik będzie o tutaj, gdzie te brązowe skrzynki narysowaneobok jagodnika a pod koszmarkiem cienista rabata z choinami ciętymi, funkami, żurawkami etc. przeynajmniej takie są plany a co przez zimę się urodzi w moje głowie to kto wie...
Zmieniłam kształt tej rabaty. Jednak. Powiększyłam i dodałam "fale" zamiast prostej linii. Lepiej to teraz wygląda bo nawiązuje do innych obłości. Nasadzenia zmienię na wiosnę.
Kilka zdjęć mocno już jesiennego ogrodu. Nie przepadam za taką wersją. U mnie dużo bylin i róż więc o tej porze już smutno. Tylko jeden krzaczek ładnie przebarwiony a reszta już opadła.
i dalej wejście na ogródek tymczasowym płotkiem :
tutaj muszę zrobić ścieżkę ale nie wiem jak daleko ze żwirem wyjść a gdzie się będzie kończyła rabata
widok o strony tarasu :
frontowe koło :
i frontowa rabata przerobiona zgodnie z projektem. To koło chyba większe powinno być.
Dobra dziewczyny. Po obejrzeniu tego zdjęcie wycofacie się ze swoich pomysłów dot drewutni
i dalej widok ze strony altany na kolistą :
tutaj widać,że poptrawki będą nieuiknione ale czekam na dachowe zdjęcia.