Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "AngelikaX"

Na zielonej... trawce :) 12:35, 28 paź 2017

Do góry
KLAUDIA napisał(a)
Dynie świetny pomysł
Jest widać moc i siła.energi nie brakuje tylko pogody brakoczywiście na ogrodkowe prace.

No właśnie gdzie ta złota polska jesień U mnie pada i wieje, że głowę chce urwać...
Na zielonej... trawce :) 12:33, 28 paź 2017

Do góry
Elinka napisał(a)
No wrzucilam cos tam wpadnij moze cos podpowiesz i rusze z kopyta ze swieza energia ( jesienna )

Wpadnę wieczorkiem
Na zielonej... trawce :) 12:33, 28 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
kulek to ja bym juz na pewno nie dokładała. luki byłyby ok ale niewielkie. bukszpana chyba tak utrzymac się nie da. Cisa tez wątpię. kolumnowe cisy byłyby ok ale nie gdy są drzewa

W jakim sensie się nie da? Bo w sumie to na nie się nastawiłam
Na zielonej... trawce :) 12:32, 28 paź 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Piękne jesienne dekoracje

Na zielonej... trawce :) 12:31, 28 paź 2017

Do góry
SlonecznyOgrod napisał(a)
Hej Angel
Dawno mnie tu u Ciebie nie było.
Widzę, że chcesz wprowadzic jakis zimozielony akcent w brzozach.
Ładnie wygląda strzyżony ostrokrzew, ma piękne błyszczące i karbowane liście.
Trzmielina białozielona też by pasowała, jaśniałaby na tle kory i pasowałaby do białych pni brzóz.

Hej hej

Dzięki za propozycje - ostrokrzew ładny (czytałam artykuł w MPO było o nim), trzmielina nie moje gusta
Na zielonej... trawce :) 12:27, 28 paź 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Gratuluję publikacji i nagrody. Ogród cudowny, bajkowy jak zawsze. Brzozy u Ciebie czarują nieustannie. Już miałam zrezygnować z sadzenia u siebie jeszcze trzecg sztuk, ale nie, jednak nie. One są boskie, wprowadzają klimat do ogrodu. Ten miskant z pioropuszem już wiesz jak się nazywa?

Dziękuję

Brzozy uwielbiam, wogóle jak patrzę na fotki z wiosny to mam wrażenie że pnie bardzo w tym sezonie przybrały na masie - fajnie świecą taką czystą bielą na tle szmaragdów
Na weekend zapowiadali silne wiatry mam nadzieję, że szkód nie narobią, choć pewnie liści ubędzie i oby na tym się skończyło

Ps. Miskanta jeszcze nie zidentyfikowałam
Na zielonej... trawce :) 11:45, 28 paź 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
I jeszcze oddaję głos na zywoplotki zdecydowanie lepsze niż irga. To będzie dobra zmiana

Dzięki za głos - irga to tak z braku pomysłu była jako wypełniacz dana - też jej nie lubię
Na zielonej... trawce :) 11:44, 28 paź 2017

Do góry
Magleska napisał(a)
A ja nie doradzę ....,, dopiero jak coś posadzisz i pokażesz na zdjęciu ....to będę potrafiła powiedzieć ,czy ajne ,czy nie ....brak mi wyobraźni.
Ps .dynie cudniaste ..... czym je malowałaś ? Sprayem ? ,pędzlem ? ....bArdzo fajne

To jak posadzę poproszę o głos

Dynie dziękują - malowałam farbą lateksową taką do ścian - została mi po malowaniu pokoiku córki. Do szarości dodałam pigment w mięcie a do różu plakatówkę syna malowałam pędzlem
Na zielonej... trawce :) 11:42, 28 paź 2017

Do góry
malkul napisał(a)
kolorowe wejście na jesien widzę

Szaro-bura pogoda to trzeba sobie troszkę podkolorować widoczki
Na zielonej... trawce :) 11:41, 28 paź 2017

Do góry
Moniko tak jedna jest w szarościach, druga w mięcie, trzecia w różu
Tu ma być ogród :) 11:40, 28 paź 2017

Do góry
Twoje foto tulipanowe gdzieś mignęło mi w necie, że zwyciężyło (tylko nie pamiętam gdzie) - zasłużenie zresztą bo fiolety z pomarańczami to hit sezonu modowego więc ogrodowo wpisałaś się w niego znakomicie

Brzozowa cudnie Ci wyszła, stożki i kulki bardzo ładnie spięły całą rabatę - ślicznie jest
Madżenie ogrodnika sezon 2017 11:38, 28 paź 2017

Do góry
Cześć Marzenko jakieś foteczki może zapodasz?
Anulajda w raju 11:37, 28 paź 2017

Do góry
Ale musi u Ciebie pachnieć mnie niezmiennie u Ciebie zachwyca Novalis - oryginalny kolor - przepiękna jest
Ogród z wilkiem zamkn. 19:48, 27 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Z brzozami też super, fajna przesłona będzie

Co do danic to domyślałam się, że o zimozielony akcent chodziło, ale myślę, że z czasem i tak je przesadzisz jak gąszcz hortkowo-trawkowy się zrobi Podrzucam pomysł - dałabym je na linii turzyc (amazon mist czy frostet curls?) 3 daniki dalej 3 turzyce 3 daniki itd

ps. Podziwiam Cię, ale masz energii!

Energia moja poszła w siną dal ...... jak ją spotkasz ,to powiedz ,że ma natychmiast do mnie wracać posadziłam w deszczu cisy ..... nie lubie takiej pogody ,a musiałam je wkopać .......... i dziś mam dość
pomysł z danicami mi sie podoba (a turzyce to froster curls ..... są posadzone pod limkami co metr około .....a pomiędzy nie powplatane wrzosy ,jeżówki ,id ,)
tylko chyba znowu bym musiała przesadzać ...... a to już 1256 raz hihi ....ale w sumie jeszcze sie nie ukorzeniło nic przecież
tak tu troszkę z bliższa sytuacja wygląda

A może ta rabata jest za wąska ??? Ma 2,20 szerokości ..... 16 m długości ....
Jak myślisz poszerzyć ? Wtedy można by było tak zrobic jak mówisz ? i było by miejsce na te misz-maszki
Tu te cisy pozostałe sadziłam

Typografia ogrodu 17:21, 27 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Aż wypada zacytować takie cudne te ławeczki
dzieki
Na zielonej... trawce :) 16:25, 27 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Moje malowane dynie

Jest moc! Jak zawsze Piękna kompozycja.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 15:12, 27 paź 2017

Do góry
ivo napisał(a)

Te łany rozchodnikowo-rozplenicowe przepiękne
Typografia ogrodu 15:10, 27 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
miałam pokaząc ławki. i choć SS już bez liści to musicie je sobie wyobrazić w tle
nogi zespawane, pomalowane, zabetonowane dlatego to troche trwała. stojaki oczywiście takie jak przy korycie.
druga ławka jeszcze w nieładzie bo krawężnik przed nią dojdzie i teren bedzie podwyzszony dlatego taka wysoka się zdaje.
ławki stanęły na końcach biegów ścieżek tak by te dokąś prowadziły

Aż wypada zacytować takie cudne te ławeczki
Na zielonej... trawce :) 15:04, 27 paź 2017

Do góry
Moje malowane dynie

Na zielonej... trawce :) 14:58, 27 paź 2017

Do góry
malgol napisał(a)

Wielkie dzięki Powiedz mi jeszcze jedno, nie przeszkadza Ci w pracy kabel? zawsze uważałam, że spalinowe sa pod tym względem wygodniejsze tylko ten ich ciężar... Zastanawiam się jak lawirowanie między drzewami ogram ,gdy kabel będzie się plątał

Myślę, że kabel jest do ogarnięcia, jakoś nie mam problemu z nim... jak szukałam to zwracałam uwagę na wagę, niby lekki bo tylko 3kg, ale uwierz jak worek pelny to ręka więdnie więc spalinówka to dla chłopa chyba

ps. Tylko niewiem czy on na teraz dostępny, bo ogólnie co jakiś czas brak go w necie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies