Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 12:35, 28 paź 2017

KLAUDIA napisał(a)
Dynie świetny pomysł
Jest widać moc i siła.energi nie brakuje tylko pogody brakoczywiście na ogrodkowe prace.

No właśnie gdzie ta złota polska jesień U mnie pada i wieje, że głowę chce urwać...
AngelikaX 12:39, 28 paź 2017

KLAUDIA napisał(a)
Gratulacje. Zasłużone jak najbardziej.te meble to dla Ciebie. Będą wyglądać przecudownie na tle tych brzozowych rabat.co do planu w głowie ja dałabym cisa.one u Ciebie juz są i będa pasowały , z bukszpanem jest więcej problemów. To i Pani Danusia potwierdzi.ja sama popełniłem ten błąd. Ale Lubie chemię wiec pryskam Z tego co czytałam to najlepszy na takie warunki to cis pośredni , może kulki?a i wstawiłem i sama dumam co tu.

Dziękuję

Cisy u mnie są ale bukszpanowy też mam na lawendowej - lubię go bardzo i póki co jest bezproblemowy tfu... tfu..., z tym że pryskam na grzyba i kilka razy w sezonie nawożę agrecolem w płynie dedykowanym do bukszpanów...

ps. wlecę później do Ciebie
AngelikaX 12:40, 28 paź 2017

Iwonka napisał(a)
W głosowaniu na lifting rabaty jestem w 100% za żywopłocikami Nawet te zielone paski w paincie już robią dużą robotę. Wiesz, że mnie ta irga jako jedyna roślina w tym miejscu coś nie pasowała. Może dlatego, że nie lubię irgi i już Brzozy wprwowadzają swobodny styl, a żywopłotki nawiążą do reszty ogrodu. Ja pod moimi na wiosnę sadzę właśnie takie paski, kulki i stipę. Plus coś koło stipy zanim ta będzie ładna latem. Co do materiału na żywopłot to już musisz sama zadecydować. Jeden i drugi wybór będzie ok. No może młode przyrosty cisa trochę bardziej rozjaśnią ten obszar, ale to już na prawdę drobiazg.

Dynie dziękują

Co do irgi tez ją średnio trawię i już widzę, że z pozbyciem się jej trochę będzie trzeba się namęczyć ;/
AngelikaX 12:47, 28 paź 2017

wiunia napisał(a)
Angeliko i ja gratuluję nagrody w MPO Twój ogród jest idealny! Mam wrażenie, że gdybym się w nim znalazła to bym nie wiedziała jak się zachować, żeby czegoś nie popsuć jak to robisz ( oczywiście poza stałym doglądaniem i pielęgnacją),że bije z niego taka sterylność i elegancja?
Codziennie tu zaglądam i podziwiam - no masz talent Dziewczyno!

Dziękuję
Miło mi, że wątek ma tylu gości naprawdę takie komentarze dają powera większego niż kofeina

Ale zapewniam Cię, że mój ogród to nie muzeum - można korzystać do woli, psuć też - moje dzieci są w tym mistrzami ale nie krzyczę no bo to nie muzeum przecie połamane hortki od piłki czy czosnki, wysypany piasek poza piaskownicę czy błoto wywalone na kostkę (tych przykładów można mnożyć) to nie koniec świata

A propo wrażenia a raczej złudzenia idealności to naprawdę chyba jestem sprawnym fotografem, że bałaganu, liści, chwastów itp nie widać

wiunia 16:11, 28 paź 2017

AngelikaX napisał(a)

Dziękuję
Miło mi, że wątek ma tylu gości naprawdę takie komentarze dają powera większego niż kofeina

Ale zapewniam Cię, że mój ogród to nie muzeum - można korzystać do woli, psuć też - moje dzieci są w tym mistrzami ale nie krzyczę no bo to nie muzeum przecie połamane hortki od piłki czy czosnki, wysypany piasek poza piaskownicę czy błoto wywalone na kostkę (tych przykładów można mnożyć) to nie koniec świata

A propo wrażenia a raczej złudzenia idealności to naprawdę chyba jestem sprawnym fotografem, że bałaganu, liści, chwastów itp nie widać

Tak czy inaczej talent co do ogrodu bez względu na to czy chodzi o pielęgnację, czy fotografowanie go, bezwzględnie posiadasz
nawigatorka 16:12, 28 paź 2017

AngelikaX napisał(a)

W jakim sensie się nie da? Bo w sumie to na nie się nastawiłam
w sensie ze to nie są miniaturowe rośliny i będą wymagały bardzo radykalnego cięcia by je małe utrzymać
16:50, 28 paź 2017
AngelikaX napisał(a)
Moniko tak jedna jest w szarościach, druga w mięcie, trzecia w różu

Tak mi się wydawało, malowałaś sprayem? Miałam tak zrobić, ale nie wiedziałam, czym to malnąć
AngelikaX 17:07, 28 paź 2017

Farbą lateksową do ścian - pędzlem
AngelikaX 17:14, 28 paź 2017

nawigatorka napisał(a)
w sensie ze to nie są miniaturowe rośliny i będą wymagały bardzo radykalnego cięcia by je małe utrzymać

Mój bukszapnowy na lawendowej ma jakieś 20cm... w sumie to nie chce mu pozwolić urosnąć wyżej niż 30cm hmmm....

A ja obstawiałam, że może uważasz, że brzozy i korzenie i przez to nie dadzą rady ale jak kwestia wysokości to chyba do ogarnięcia - środkowy chcę aby miał docelowo 60cm, natomiast te skrajne po 40cm (będą daleko od ścieżek komunikacyjnych więc lepiej jak będą wyższe, przez co bardziej widoczne)
AngelikaX 17:15, 28 paź 2017

wiunia napisał(a)

Tak czy inaczej talent co do ogrodu bez względu na to czy chodzi o pielęgnację, czy fotografowanie go, bezwzględnie posiadasz

Aż się zaczerwieniłam dziękuję za uznanie