Mi tez bardziej sie podoba na prosto ....cieszę się ,że Tobie też
Tu przez całość skalniaka
Powiem Ci ,że dziś mam dość ..... posadziłam 20 cisów w deszczu .....musiałam ,bo już 2 dni stały w workach ..... ,a od poniedziałku jestem non stop w pracy .....
A czy nadejdzie taki czas ,ze w końcu będziemy zadowolone ........ nie wiem ..... .... chciałabym ech ....
....Petarda ogrodowa ....podoba mi się ......jeśli blisko mnie mieszkasz ,to czemu nie podziałamy tylko musisz się liczyć z ciągłymi zmianami i działaniem bez planu ....taki spontan ..hihi ..a później znowu zmiana...... ,żeby za nudno nie było
200 czosnków ....... masakra ...... ja już żadnych cebul nie sadze ....nie spodobało mi sie to sadzenie ( efektu nie widać od razu )
Tu cisy sadziłam .... w oddali widać brzozową
Energia moja poszła w siną dal ...... jak ją spotkasz ,to powiedz ,że ma natychmiast do mnie wracać posadziłam w deszczu cisy ..... nie lubie takiej pogody ,a musiałam je wkopać .......... i dziś mam dość
pomysł z danicami mi sie podoba (a turzyce to froster curls ..... są posadzone pod limkami co metr około .....a pomiędzy nie powplatane wrzosy ,jeżówki ,id ,)
tylko chyba znowu bym musiała przesadzać ...... a to już 1256 raz hihi ....ale w sumie jeszcze sie nie ukorzeniło nic przecież
tak tu troszkę z bliższa sytuacja wygląda
A może ta rabata jest za wąska ??? Ma 2,20 szerokości ..... 16 m długości ....
Jak myślisz poszerzyć ? Wtedy można by było tak zrobic jak mówisz ? i było by miejsce na te misz-maszki
Tu te cisy pozostałe sadziłam
Chciałabym jutro zakończyć sezon
Cieszę sie ,że Ci sie podoba ....jutro tam kamyczki tylko dosypię i uznaje skalniak za zakończony ... póki nic nowego nie wymyślę
Widoczki ogólne na lewo i prawo
I od dołu na prawo i lewo
Zakańczam sezon ,temu tyle fotek
Ale telefonem ,bo zawsze przy sobie
Lecę do Ciebie
A tu moja różano - serbowa
Spokojnie też sie mylę w rabatach innych ....
Moje cisy maja wysokość coś ok 110-120 cm ,ale jutro Ci mogę zmierzyć dokładniej
Kupione w szkółce pobliskiej ... Kopane z gruntu .... i jeszcze dwa wielkie bukszpany do przedogródka kupiłam po 25 zeta ( a normalnie to koło stówy stoją )
Ja chcesz to Ci na priv napiszę
A tu na przyszły sezon potrzebuje zmian ,porad i pomocy ......
A wszystko przez te cisy
Cisą ciągną się od końca do środka płotu ..... więc na wiosnę mus zmienić tą cześć vanilkową ,żeby tam dosadzić jeszcze ok 30 cisów ....
Na drugiej fotce widać ostatniego cisa ze szpaleru
I teraz ......mam taki pomysł
Zlikwidować całkiem marny trawnik
Zrobic na całości rabatę żwirową z wykorzystaniem roślin ,które tam są ....vanilki ,gracki , jeżówki
Jutro to rozrysuje z wymiarami i będę błagać o pomoc .....muszę to jakoś sensownie z przedogródkiem sie połączyć