Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród z wilkiem zamkn.

Ogród z wilkiem zamkn.

Magleska 19:30, 27 paź 2017

benia9185 napisał(a)
zdecydowanie lepiej z linia prostą przy skalniaku ogniskowa też nabrała charrrakterru Zastanawia mnie kiedy my Madziu powiemy sobie dość? posadzimy doopę na leżaku i powiemy ..."to jest to" U mnie końca nie widać tyle nowych pomysłów w głowie na modernizację ,ze sezonu na pewno zabraknie,no chyba,ze usmiechnę sie do "petardy" ogrodowej o to to "petarda ogrodowa"! taki powinien być Twój nick U mnie też pada, a czekam na przesyłke ,bo
czosnki główkowate zamówiłam ..200 mam do wsadzenia i jeszcze pomyśleć gdzie? a z tym najdłużej mi schodzi

Mi tez bardziej sie podoba na prosto ....cieszę się ,że Tobie też
Tu przez całość skalniaka

Powiem Ci ,że dziś mam dość ..... posadziłam 20 cisów w deszczu .....musiałam ,bo już 2 dni stały w workach ..... ,a od poniedziałku jestem non stop w pracy .....
A czy nadejdzie taki czas ,ze w końcu będziemy zadowolone ........ nie wiem ..... .... chciałabym ech ....
....Petarda ogrodowa ....podoba mi się ......jeśli blisko mnie mieszkasz ,to czemu nie podziałamy tylko musisz się liczyć z ciągłymi zmianami i działaniem bez planu ....taki spontan ..hihi ..a później znowu zmiana...... ,żeby za nudno nie było

200 czosnków ....... masakra ...... ja już żadnych cebul nie sadze ....nie spodobało mi sie to sadzenie ( efektu nie widać od razu )
Tu cisy sadziłam .... w oddali widać brzozową
Magleska 19:48, 27 paź 2017

AngelikaX napisał(a)

Z brzozami też super, fajna przesłona będzie

Co do danic to domyślałam się, że o zimozielony akcent chodziło, ale myślę, że z czasem i tak je przesadzisz jak gąszcz hortkowo-trawkowy się zrobi Podrzucam pomysł - dałabym je na linii turzyc (amazon mist czy frostet curls?) 3 daniki dalej 3 turzyce 3 daniki itd

ps. Podziwiam Cię, ale masz energii!

Energia moja poszła w siną dal ...... jak ją spotkasz ,to powiedz ,że ma natychmiast do mnie wracać posadziłam w deszczu cisy ..... nie lubie takiej pogody ,a musiałam je wkopać .......... i dziś mam dość
pomysł z danicami mi sie podoba (a turzyce to froster curls ..... są posadzone pod limkami co metr około .....a pomiędzy nie powplatane wrzosy ,jeżówki ,id ,)
tylko chyba znowu bym musiała przesadzać ...... a to już 1256 raz hihi ....ale w sumie jeszcze sie nie ukorzeniło nic przecież
tak tu troszkę z bliższa sytuacja wygląda

A może ta rabata jest za wąska ??? Ma 2,20 szerokości ..... 16 m długości ....
Jak myślisz poszerzyć ? Wtedy można by było tak zrobic jak mówisz ? i było by miejsce na te misz-maszki
Tu te cisy pozostałe sadziłam

Magleska 19:58, 27 paź 2017

lindsay80 napisał(a)
Magda, fajnie obsadziłaś tą górę skarpy.
Widzę, że do końca sezonu walczysz, to tak jak ja

Chciałabym jutro zakończyć sezon
Cieszę sie ,że Ci sie podoba ....jutro tam kamyczki tylko dosypię i uznaje skalniak za zakończony ... póki nic nowego nie wymyślę
Widoczki ogólne na lewo i prawo

I od dołu na prawo i lewo

Zakańczam sezon ,temu tyle fotek
Ale telefonem ,bo zawsze przy sobie
Lecę do Ciebie
A tu moja różano - serbowa
Magleska 20:06, 27 paź 2017

Lulilaj napisał(a)

Upss, pomyliłam rabaty. Mówiłam, że Twój ogród to zupełnie inne miejsce .

A cisy na prawdę super. Możesz napisać mi jaką mają wysokość (te które kupiłaś jako drugie)? Gdzie wy kupujecie takie ładne okazy i to jeszcze w takiej cenie?

Spokojnie też sie mylę w rabatach innych ....
Moje cisy maja wysokość coś ok 110-120 cm ,ale jutro Ci mogę zmierzyć dokładniej
Kupione w szkółce pobliskiej ... Kopane z gruntu .... i jeszcze dwa wielkie bukszpany do przedogródka kupiłam po 25 zeta ( a normalnie to koło stówy stoją )
Ja chcesz to Ci na priv napiszę
lindsay80 20:14, 27 paź 2017

A jaką to odmianę cisa sadziłaś, bardzo ładne sadzonki.
Obserwuję swoje Hillii i w dwa lata bardzo ładnie urosły.
Magleska 20:14, 27 paź 2017

SlonecznyOgrod napisał(a)
Działasz ostro pomimo zaawansowanej jesieni. No brawo![\quote]

Dziękuję
Zaplanowane znaczy ma być zrobione choćby się waliło ,palił ,czy lało hihi .....jutro kończę sezon ,myje łopaty i zamykam ogród do wiosny
Dziś zmieniłam opony w aucie na zimowe .... czas narty wyciągać
Magleska 20:18, 27 paź 2017

lindsay80 napisał(a)
A jaką to odmianę cisa sadziłaś, bardzo ładne sadzonki.
Obserwuję swoje Hillii i w dwa lata bardzo ładnie urosły.

Moje to Hicksii mam nadzieje ,ze szybko urosną ,zrobią ładne tło i zasłonią mnie od wiatru i ulicy
Magleska 20:23, 27 paź 2017

I jeszcze trochę deszczowych fotek trochę zmian
Zakończenie skalniaka na górze i dole

Schody po prawej i lewej

Magleska 20:30, 27 paź 2017

Inversa z przedogródka tu wylądowała a tam dosadzilam buksa ....ciemno i fotki brak .... jutro będzie
Skalniak od dołu do znudzenia ....
Magleska 20:40, 27 paź 2017

A tu na przyszły sezon potrzebuje zmian ,porad i pomocy ......
A wszystko przez te cisy
Cisą ciągną się od końca do środka płotu ..... więc na wiosnę mus zmienić tą cześć vanilkową ,żeby tam dosadzić jeszcze ok 30 cisów ....

Na drugiej fotce widać ostatniego cisa ze szpaleru
I teraz ......mam taki pomysł
Zlikwidować całkiem marny trawnik
Zrobic na całości rabatę żwirową z wykorzystaniem roślin ,które tam są ....vanilki ,gracki , jeżówki
Jutro to rozrysuje z wymiarami i będę błagać o pomoc .....muszę to jakoś sensownie z przedogródkiem sie połączyć