Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Na zielonej... trawce :)

Na zielonej... trawce :)

AngelikaX 14:47, 27 paź 2017

leon60 napisał(a)
Takie formowane żywopłotki mogą fajnie wyglądać, kul na pniu czy innych form natomiast tam nie widzę

Dzięki za głos - coraz bardziej jestem przekonana do nich choć u Edytki kulki też mi się widzą - może w mniejszy gaik je dam
AngelikaX 14:51, 27 paź 2017

lindsay80 napisał(a)
Gratuluję publikacji w MPO - ogród masz naprawdę konkursowy, na zdjęciach prezentuje się oszałamiająco.

Mi się pomysł z tymi żywopłocikami podoba, może ten cis co ja przed grabami posadziłam, czyli Hoseri - właśnie na żywopłociki idealny.

Zrobiłam aktualne fotki swojej brzozowej.

Dziękuje

Widziałąm tak na szybko - super zgrały się stożki i kulki na brzozowej - bardzo mi się podoba masz element zimozielony i z głowy

Cis hoseri widziałam u Ciebie jestem na tak... wygooglowałąm go sobie i jeszcze Aurea hoserii mi się pokazał... też ładny poczytać muszę
malgol 14:51, 27 paź 2017

AngelikaX napisał(a)
Gosiu to ten model (z dużymi kołami)

NAC VBE300-AS-H

Wielkie dzięki Powiedz mi jeszcze jedno, nie przeszkadza Ci w pracy kabel? zawsze uważałam, że spalinowe sa pod tym względem wygodniejsze tylko ten ich ciężar... Zastanawiam się jak lawirowanie między drzewami ogram ,gdy kabel będzie się plątał
AngelikaX 14:54, 27 paź 2017

Elinka napisał(a)

A propos cisow wiesz ze 3/4 wsadzonych tej wiosny cisow od naszego Pana Stasia we wrzesniu mi zbrazowialo , jakby to mrozy byly to ok ale we wrzesniu?
Misecznika nie zauwarzylam do tej pory super rosly przyrosty byly czy mozliwe ze za mokro maja i cos z korzeniami?
Pytam Cie bo na jakims starym zdjeciu Twoje kulki chyba tez brazowe byly.

Odnośnie cisów jeszcze, bo umknęło mi... moich końcówki takie herbaciane mają po zimie po mrozach, w sezonie nabierają koloru

Czytałam u Ciebie, że masz problem z ziemią, może to to? Skoro przyrosty miały od wiosny i od września zaczeło się coś dziać chyba tu szukałabym przyczyny... swoją drogą na Twoim wątku cisza od lata, dlaczego tak?
AngelikaX 14:58, 27 paź 2017

malgol napisał(a)

Wielkie dzięki Powiedz mi jeszcze jedno, nie przeszkadza Ci w pracy kabel? zawsze uważałam, że spalinowe sa pod tym względem wygodniejsze tylko ten ich ciężar... Zastanawiam się jak lawirowanie między drzewami ogram ,gdy kabel będzie się plątał

Myślę, że kabel jest do ogarnięcia, jakoś nie mam problemu z nim... jak szukałam to zwracałam uwagę na wagę, niby lekki bo tylko 3kg, ale uwierz jak worek pelny to ręka więdnie więc spalinówka to dla chłopa chyba

ps. Tylko niewiem czy on na teraz dostępny, bo ogólnie co jakiś czas brak go w necie...
AngelikaX 15:04, 27 paź 2017

Moje malowane dynie

wiunia 15:27, 27 paź 2017

Angeliko i ja gratuluję nagrody w MPO Twój ogród jest idealny! Mam wrażenie, że gdybym się w nim znalazła to bym nie wiedziała jak się zachować, żeby czegoś nie popsuć jak to robisz ( oczywiście poza stałym doglądaniem i pielęgnacją),że bije z niego taka sterylność i elegancja?
Codziennie tu zaglądam i podziwiam - no masz talent Dziewczyno!
Iwonka 16:24, 27 paź 2017

W głosowaniu na lifting rabaty jestem w 100% za żywopłocikami Nawet te zielone paski w paincie już robią dużą robotę. Wiesz, że mnie ta irga jako jedyna roślina w tym miejscu coś nie pasowała. Może dlatego, że nie lubię irgi i już Brzozy wprwowadzają swobodny styl, a żywopłotki nawiążą do reszty ogrodu. Ja pod moimi na wiosnę sadzę właśnie takie paski, kulki i stipę. Plus coś koło stipy zanim ta będzie ładna latem. Co do materiału na żywopłot to już musisz sama zadecydować. Jeden i drugi wybór będzie ok. No może młode przyrosty cisa trochę bardziej rozjaśnią ten obszar, ale to już na prawdę drobiazg.
Iwonka 16:25, 27 paź 2017

AngelikaX napisał(a)
Moje malowane dynie

Jest moc! Jak zawsze Piękna kompozycja.
KLAUDIA 17:10, 27 paź 2017

Gratulacje. Zasłużone jak najbardziej.te meble to dla Ciebie. Będą wyglądać przecudownie na tle tych brzozowych rabat.co do planu w głowie ja dałabym cisa.one u Ciebie juz są i będa pasowały , z bukszpanem jest więcej problemów. To i Pani Danusia potwierdzi.ja sama popełniłem ten błąd. Ale Lubie chemię wiec pryskam Z tego co czytałam to najlepszy na takie warunki to cis pośredni , może kulki?a i wstawiłem i sama dumam co tu.