Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

malkul 09:33, 28 paź 2017

cebulowy szla normalnie u ciebie, mnożą ci się na potęge, kojarzysz jaka to odmiana taka plodna?
09:53, 28 paź 2017
jest duże prawdopodobieństwo że te malutkie cebule przybyszowe wypuszczą wiosna tylko po jednym liściu ...ale w kolejnym roku powinny juz kwitnąć

tez mnie ciekawi co to za odmiana/y ...to te z fotki ?
AngelikaX 11:40, 28 paź 2017

Twoje foto tulipanowe gdzieś mignęło mi w necie, że zwyciężyło (tylko nie pamiętam gdzie) - zasłużenie zresztą bo fiolety z pomarańczami to hit sezonu modowego więc ogrodowo wpisałaś się w niego znakomicie

Brzozowa cudnie Ci wyszła, stożki i kulki bardzo ładnie spięły całą rabatę - ślicznie jest
wiklasia 21:36, 28 paź 2017

I jak wizyta w Żorach? Udało się polowanie na drzewa?
Elinka 13:32, 30 paź 2017

Edytko, a ja pytanie z innej beczki , przegladajac Twoj watek trafilam na krzesla Jerry powiedz czy nadal je masz czy okazaly sie wygodne i trwale , jestes zadowolona?
lindsay80 14:35, 30 paź 2017

Magleska napisał(a)

Pogoda ochydna ,a ja cisy wkopywałam ,ale to wiesz ,bo byłaś u mnie
Odnośnie róż ...
mam cały szpaler róż w rabacie tzw. różano -serbowej .....są tam serby ,Ml,róże 12 szt różnych odmian ( nie pamietam teraz nazw ,ale wstawiałam fotki jakiś czas temu ) i przed różami sesleria jesienna .... to też tegoroczna rabata ,wiec jeszcze jej dobrze nie widać
Ale po Twojej pięknej brzozowej teraz nie zasnę ...... cudowna ..... i teraz wiem ,że moja za wąska , mus na wiosnę poszerzyć ....

Na początku mojego ogródkowania też rośliny sadziłam zbyt ciasno, dlatego w tym roku wzięłam się za wyraźne poszerzanie rabat żeby rośliny mogły się swobodnie rozrastać i żeby jakoś to wyglądało za parę lat.

No to różyczkę już masz
lindsay80 14:36, 30 paź 2017

frezja napisał(a)

Noo...masz tego sporo. Wykop coś w stylu rowu Zrób tulipanowe przedszkole.

tak zrobię, czekam tylko na poprawę pogody, bo na razie na dworze masakra.
lindsay80 14:39, 30 paź 2017

Kasia_CS napisał(a)
Ja też trochę takich małych cebulek miałam i te najmniejsze odrzucilam (wielkości małego paznokcia ), resztę wsadziłam do doniczki i zadolowalam obok tych tulipanów, których się te cebulki podzielily, zeby potem nie mieć problemów z kolorystyką. Bardzo jestem ciekawa czy z tych małych coś będzie kwitło. A te cebulki po prostu przez przyszły sezon zmężnieją?

Nie umiem Ci odpowiedzieć na to pytanie, bo wykopywanie cebul przytrafiło mi się pierwszy raz i to z konieczności, wcześniej nigdy tego nie robiłam.
Odmiany pojedyncze mi się rozmnożyły, z pełnymi nie mam doświadczenia, sama jestem ciekawa czy zakwitną wiosną.
lindsay80 14:56, 30 paź 2017

ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo
A masz jakieś zdjęcia z początku wiosny?

Tu jest 01.03 tuż przed ścięciem

I po ścięciu

A potem maj

Czerwiec

lindsay80 14:59, 30 paź 2017

Lipiec

Sierpień