Oczywiście pokręciłam, dzisiaj dopytałam się i wiem, że w środku kurnika będzie sklejka - nie płyta osb, sklejka aby można było co jakiś czas bielić ściany aby usuwać pasożyty czy coś tam. Nie znam się, nie widzę tej budowy, nie będę informować o szczegółach, bo już namieszałam
U nas na pewno nie czas, trzeba przyspieszyć z innymi pracami, to nawet dobrze, więcej się zrobi. Cięcie powinno być wtedy, kiedy ziemia rozmarznie i obeschnie.
Sadzić grzybienie! ale nie w przestrzeni, gdzie będzie się pływać, sadzić dalej, na widoku z pomostu czy plaży, ale nie na drodze zejścia do wody - o to mi chodziło, a nie żeby w ogóle nie sadzić pokaż jakieś zdjęcia i gdzie planujecie zejście.
Jak np. połączyliście drewno do metalowej kontrukcji na kółkach i jak potem do tego ścianki. Ja też najpierw myślałam niczym podłogi nie impregnować nie malować, ale boję się, ze to drewno w połączeniu z amoniakiem z odchodów szybko zbutwieje...
A tak to impregnacja też tylko od zewnątrz, a środek surowy, tylko o tą podłogę mi chodzi
To prawda, Witek ma swoje przemyślenia, bo gdy był dzieckiem mieli 300 kur, więc sobie w myślach "zorganizował" ten kurnik. Wczoraj nic nie robili z kurnikiem bo był mróz. Jak pojadę to cyknę fotki. Łączenia - nie wiem o co chodzi, o rogi kurnika?
Pewnie "stolarskie" jakieś znane
Z zabezpieczaniem nie doradzę, bo nie wiem. Nasz będzie pewnie tylko z zewnątrz jakoś "pomalowany" czy zabezpieczony, albo pozostawiony "na szaro" Lubię patynę albo czarny/antracytowy.