Hej Bociek dzięki za odwiedziny.
Szczerze dziękuje za wszystkie rady ale powiem wam że ja ostatnio kompletnie nie mam czasu na ogród, chwasty mi zaczynaja rosnąć, jak obrobiłam sie z warzywniakiem to znowu na rabatach robota, roślin nie mam kiedy dosilić.... a co tu mówic o przeróbkach rabat..... może gdybym nie miała 2 małych dzieci i 1,5 etatu w pracy....
Te fale wkurzaja mnie odkąd je zrobiłam ale najpierw nie zmieniałam żeby się nie przyznawać, że źle to zaplnowałam choc tak dokładnie a potem przyjechała kostka i mąż z bratem zrobili mi niespodzianke i tak to obłożyli..... teraz podwójna robota będzie ale napewno mam to w planach. Nie wiem czy w tym sezonie, może jak urlop wezmę
Co do rabaty kulkowej to też przychylam sie do opcji cebul a potem traw. Narazie mam tam tylko krokusy ale chciałabym dosadzić narcyzów i tulipanów jak radzisz. A potem trawki

też to tak widze..... do realizacji
W hortkach kuli już nie ma, dawałam zdjęcia nowsze. Dosadziłam tam trzmieline która będzie robic jakiś tłok w zimę i wczesną wiosną. Do tego żurawki które już pieknie kwitną..... Dołożę zdjęcia nowe może jutro.
Zmieniłam też troche wygląd rabaty falistej bo dosadziałam tam limki.
Ech, a w planach jeszcze sporo miejsca do zagospodarowania a ja nie mam ani weny, ani sił, ani czasu!!!
Warzywniak (podobnie jak trawa i chawsty) rośnie w zastrzaszającym tempie. Z pierwszego się cieszę z drugiego już mniej

Będą wkrótce pierwsze zbiory

Zresztą już jest szczypiorek, rzodkiewka no i lubczyk