Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

AGAR 21:52, 30 maj 2014

Witaj Syla. Od dłuższego czasu śledzę Twoje rewolucje ogrodowe i nie mogę wyjść z podziwu jaki OGROM pracy wykonałaś. Skąd bierzesz na to wszysko sily ? A Twój ogród ? Boski ! cudny ! bajeczny ! Będzie dla mnie wielką inspiracją. Mam nadzieję. że kiedyś mój ogród chociaż w połowie będzie taki jak Twój.
Syla 22:28, 30 maj 2014

Luki - moje rewolucje ogrodowe za chwilę pozbawią mnie trawnika .... kroję , kroję i kombinuję pogoda pokrzyżowała mi trochę plany ale odpoczynek i wytchnienie zawsze mile widziane Odnośnie inspiracji to myślę , że jest wiele znacznie piękniejszych , ale dziękuję

Lukas - wielkość roślin mocno zaskoczyła mnie w tym sezonie .... ja naprawdę nie wiem co spowodowało , że tak wystartowały .... Dostały to co zazwyczaj - napój energetyczny biochumus , azofoskę z polecenia Marzenki a ciski i lawenda dostały dolomitek .... i wiola

Sebek
- tak , kolejny etap prac skoncentruje się na fragmencie elewacji frontowej domu .... tego sama robić nie będę dlatego skupię się na nowych roślinkach do ogrodu

Krakus - będą zdjęcia jak się front robót posunie delikatnie do przodu tak to się wszystko ostatnio ślimaczy

Enya73
- To tak samo jak ja do Ciebie

Syla 22:46, 30 maj 2014

bdan napisał(a)
Sylwia czy Ty na rabatach masz nawodnienie? Głównie interesuje mnie rabata brzozowa. Zastanawiam się nad posadzeniem brzóz, ale nie mam pojęcia jak wyglądałaby sprawa częstotliwości podlewania gdyby miały tam rosnąć jeszcze inne rośliny.

Rabatę brzozową podlewam z węża ogrodowego .... jeśli nie ma opadów .... Kontroluję bo one szybko rozprawiają się z nadmiarem wody .... Przewiduję w tym roku system nawadniania .... ale nie wiem czy zdążę ....
Syla 22:47, 30 maj 2014

MalgosiaR napisał(a)
Sylwia, masz niespożytą energię i ogrom sił, podziwiam. Kostka wygląda pięknie, o ogrodzie niewspomnę, nawet w miejscu ze zrujnowaną trawą. Czy szałwia odstrasza ślimaki? Muszę ratować moje funkie i coś koło nich podsadzić.
Miłego piątki życzę

Nie mam pojęcia czy szałwia odstrasza ślimaki ....W ubiegłym sezonie same miały mocno wygryzione liście ale czy przez nie ?
Syla 22:50, 30 maj 2014

ewa004 napisał(a)
Pieknie jak zwykle zresztą
Skąd Ty na to wszystko masz czas i siłę ?
Emus jeszcze nie ma dosyć Twoich pomysłów ?

Moje pomysły już dawno zostały zaakceptowane ... teraz je tylko realizuję .....Czasu Ewuś jak na lekarstwo dlatego ciągle mnie nie ma na forum ... Wszędzie biegam z zegarkiem w ręku
Sił również co raz mniej ale skoro powiedziało się 'A" to nie mogę się wycofać , choć cierpię po intensywnych pracach fizycznych ....

A jak leje i pogoda nie dopisuje relaksuję się i biegam po teatrach i koncertach
Syla 22:51, 30 maj 2014

Zeta napisał(a)
Szalejesz z tym ogrodem robi się naprawdę iście ogrodowiskowo......

Zeciu , boję się tego mojego szaleństwa bo mi trawnika za chwilę braknie
Syla 22:57, 30 maj 2014

atena35 napisał(a)

Szałowa ta szałwia

Mnie również się podoba tylko jakoś nie widzę jej w tym miejscu ... Myślę o przeniesieniu
Syla 22:58, 30 maj 2014

Zeta napisał(a)
Rany co ta szałwia zjada ....????? Taka wielka...a u mńie takie pitki hihihi

Nic ... ona chyba tak ma
Madzenka 22:59, 30 maj 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Syla, ależ Ty jesteś niezmordowana i nieustająca w pracach wielkiego kalibru: kostka, placyki, koła.

Jak już myslę, że odpocznę, usiądę na kanapie, pootrze na Syli dzielo to się okazuje, ze kolejna ekipa wchodzi Skąd ta kobieta czerpie siły i pomysly
Syla 22:59, 30 maj 2014

Mirka napisał(a)
Syla szałwia żurawki piękne zestawienie jaka odmiana tej szałwi pamiętasz może? Miłego weekendu bez deszczu życzę

Kupowałam jako szałwię omszoną ale Dana mi podpowiedziała , że to szałwia łączna