Najważniejsza jest harmonia w przyrodzie i szczere serdeczne kontakty z zakręconymi pozytywnie ogrodniczkami
Ich obecność to dopełnienie piękna Z mężem ogrodniczki też
To znowu ja
Zrobiłam nieco lepszą wersję planu działki, ale chyba też nie jest najlepsza
Wjazd na posesję znajduje się wewnątrz działki, tuż przy ogrodzeniu.
Na działce tylko od strony drogi- od północy są posadzone tuje i od strony zachodniej. Wejście do domu znajduje się od frontu, na razie nie mamy żadnego chodnika prowadzącego do drzwi ani żadnej wybrukowanej powierzchni, tylko tak sobie tuptamy po trawce wchodząc do domu.
Domowe piękności
Takie były kupione w ubiegłym roku.A teraz ?
Właśnie je przed chwilą przesadziłem to już drugie przesadzanie do większych doniczek .
Dostały się też do elitarnej grupy ha ha
Doczekasz się, doczekasz
Pierwsze dwa, trzy lata na ukorzenienie, wypuszczenie pędów, później nabierze masy, że się zdziwisz jeszcze. To jest mocna róża, da radę, moja na przewiewie dała to i Twoja pokaże na co ją stać.
Wiewiórki u mnie też harcują, bo sąsiadka ma orzechy. Nawet nagrałam kiedyś wiewiórkę z orzechem w zębach.
Ps. jak masz z pół wiadra obornika to daj pod różę.
Oberwałam dolne liście iwsadziłam głęboko do kubeczków z ziemią. Czekam teraz żeby się ukorzeniła. Część wsadziłem do szklanki z wodą.
Stipe obetnę na wysokość 5-7 cm. oczywiście jak do wiosny będzie dalej taka zielona. Będę też niedługo wysiewać , bo moim zdaniem najładniejsza jest młoda stipa , a nie z poprzedniego roku.
Co oznacza droga dojazdowa, jest w środku działki czy na zewnątrz, gdzie jest ogrodzenie?
Jak się wchodzi do domu?
Jest dom, taras, ale ja nadal nic nie wiem
Czy dobrze widzę doborembos piękna brzoza szczególnie jesienią cytrynowy kolor liści są większe od tych pospolitych, jak nie ma wiatru to długo się trzymają.
Zrobiłeś kółka i w tych kółkach sądzisz po 3 szt. A jaki jest odstęp miedzi kółkami, bo one dosyć szeroko rosną chyba, że będziesz, ciał.