Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:55, 02 lis 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
Ojej jak swiątecznie się zrobiło - super!
Domki piernikowe rozsiewają delikatny korzenny zapach w całym pokoju. Bardzo lubię tę nutę zapachową.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:52, 02 lis 2017

Do góry
m_gocha napisał(a)
Oj jaki superowy domek piernikowy
Piernikowe wypieki zawsze kojarzą mi się z czasem przedświątecznym...
Ależ ten czas pędzi...

Masz Dorotko jakiś swój ulubiony przepis na pierniczki, którym mogłabyś się podzielić?
Jeszcze nie mam ulubionego przepisu na piernikowe domki, ten wzięłam z internetu, innych nie próbowałam. Jest dość drogi w wykonaniu, idzie tam prawdziwy miód, masło, no i cała reszta. Będę jeszcze próbować z przepisu z Lidla.

W moim małym ogródeczku - Dorota 16:48, 02 lis 2017

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
Stiy bardzo ładnie się prezentują ale szkoda ze są jednoroczna zresztą musze trochę poczytać na ich temat i w przyszlym sezonie zaprosic je do swojego ogrodu
Warto mieć w swoim ogrodzie tę trawę. Pięknie się prezentuje i w słońcu i w wietrzną pogodę.

Ogród Loczka 16:43, 02 lis 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Lukasz2013 zdjęcie jak z katalogu. Wielkie WOW☺️

Dziękuję
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 16:26, 02 lis 2017

Do góry
Witam, co to może być za drzewo/krzew? Trochę podobne do dębu, ale to chyba nie on.
Sezon 2017 u Hanusi 15:12, 02 lis 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Piters, czyli Piotr? Dziękuję za zaglądnięcie, działka taka sobie, ale mi służy i to najważniejsze. Do urokliwości to jej brakuje dużo. Za pochwały dziękuję. Oczywiście zajrzę i do Ciebie.
Miłego bezdeszczowego dnia!

Tak, Piotr. Dziękuję za odwiedziny. Piękny kwiatostan. Cudownej pogody życzę!
Ogród dla moich synków 14:25, 02 lis 2017

Do góry
Marga napisał(a)

piekny ten widok az musialam zacytowac
Ranczo Edy 13:51, 02 lis 2017

Do góry
hhha tak super było Hanusia jeszcze wspominamy piękny wierszyk dziękuję prawdziwy muszę zaraz zapisać torcik był bardzo udany owocowy
Yolcia dziękuję w imieniu syna buziaki dziewczynki

Z ogródka na wsi 13:12, 02 lis 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)

Hahaha Haniu zapomniałem tak się zakrecilem od rana u mnie piosenki świąteczne

To powiedzmy wianek z zeszłego roku dominowała czerwień więc i on cały z czerwonych bombek i orzechów. Jak widać orzechy poodpadaly i widać klej ale w sumie to i tak będą przerabiane ( ps. Jak coś to bombki przyklejone na gorąco można odklejac dmuchajav na nie suszarką, klej po wpływem ciepła staje się plastyczny i łatwo odchodzi)
A co to już czas choinki ubierać?
Tu ma być ogród :) 13:10, 02 lis 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak je mieszałam to nawet nie byłam świadoma tych modowych trendów, ale wiedziałam, że może to wyjść fajnie jak w kwietniu podczas pobytu w Anglii w ogrodach królewskich zobaczyłam to

w zeszlym roku pomieszalam tulipany fioletowe z pomaranczowymi tylko ze pomaranczowe okazaly sie potem zoltymi...
ale i tak cala rabata w tej tonacji
lubie takie energetyczne kolory
Ogród Loczka 13:09, 02 lis 2017

Do góry
Lukasz2013 zdjęcie jak z katalogu. Wielkie WOW☺️
Sezon 2017 u Hanusi 12:27, 02 lis 2017

Do góry
Piters, czyli Piotr? Dziękuję za zaglądnięcie, działka taka sobie, ale mi służy i to najważniejsze. Do urokliwości to jej brakuje dużo. Za pochwały dziękuję. Oczywiście zajrzę i do Ciebie.
Miłego bezdeszczowego dnia!

Z ogródka na wsi 12:26, 02 lis 2017

Do góry
To on
Z ogródka na wsi 12:25, 02 lis 2017

Do góry

Hahaha Haniu zapomniałem tak się zakrecilem od rana u mnie piosenki świąteczne

To powiedzmy wianek z zeszłego roku dominowała czerwień więc i on cały z czerwonych bombek i orzechów. Jak widać orzechy poodpadaly i widać klej ale w sumie to i tak będą przerabiane ( ps. Jak coś to bombki przyklejone na gorąco można odklejac dmuchajav na nie suszarką, klej po wpływem ciepła staje się plastyczny i łatwo odchodzi)
Moja bajka 11:53, 02 lis 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Jaki fajny gość Co on lubi jeść?
Zaczątek ogrodu 11:40, 02 lis 2017

Do góry
Ranczo Szmaragdowa Dolina 10:44, 02 lis 2017

Do góry
Właśnie odebrałam dwa takie karmniczki

Są o tyle fajne, że mogą w sezonie służyć do założenia gniazda
Zakręcony ogród 10:35, 02 lis 2017

Do góry
DorKa napisał(a)

Rozumiem i prawie się zgadzam. I jako ,że negocjacje z Tobą póki co się udają to może pójdziemy na mały kompromis . Co powiesz na to aby poprowadzić tą ścieżkę od tarasu ale tak,żeby zaczynała się na rogu schodów. Mniej więcej tak :

Wtedy mam pewność,że będzie wykorzystana

Ewa już napisała mniej więcej to, co i ja chciałam: tak jak narysowałam, ta ścieżka ma walor ozdoby (właśnie przez powtarzalność kształtu). Tak jak Ty ją narysowałaś - ma po prostu walor funkcjonalny.

Ale coś czuję, że i tak się na tej linii skończy, bo
po pierwsze - nie ja tam mieszkam i naprawdę nie potrzebujesz mojej zgody ani aprobaty na to, co robisz we własnym ogródku
po drugie - już widać, że ten kawałek trawnika w rabacie idzie właśnie tak, jak narysowałaś ścieżkę; żeby ścieżka była tak wygięta, jak ja ją narysowałam, to ten zostawiony kawałek powinien iść bliżej ogrodzenia.

wracając jeszcze do drzew: z tyłu masz duże drzewa, i jak posadzisz przed nimi małe, to będzie zbyt duża dysproporcja pomiędzy jednymi a drugimi. Żeby zachować ładną piętrowość, przy samej altanie posadziłabym z jedno drzewo, które dorośnie mniej więcej do kalenicy domu (to będzie ok. 8 metrów?) a dopiero przed nim ze dwa te gumballe (one chyba powinny stanąć na jakichś 4 metrach, czyli niewiele ponad rynny).

Jeśli boisz się, że tych drzew będzie za dużo, to możesz wybrać jakąś odmianę kolumnową, np.: ambrowiec slender silouette albo grab frans fontaine. Dodatkowa zaleta - będą ładnie kontrastowały pokrojem z okrągłym gumballem
Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 10:21, 02 lis 2017

Do góry
Mazan napisał(a)
Zauważyłem również wzmiankę Danusi o "grzybku". Jest na niego sposób lecz dość kłopotliwy, a dotyczy tak cylindrocladium, jak i volutella:
maj - opryski preparatem na bazie tetrakonazolu /domark, eminent/ 7,5ml/10l wody,
czerwiec i lipiec to samo - razem 3x na rok
sierpień, wrzesień - środki na bazie tiofanatu metylowego + prochlorazu, tj. topsinu 20ml/10l wody + /mirage, mondatak, atak/ 10g/10l wody.
Przepis na taki oprysk zalecają źródła zachodnie.

Pozdrawiam

Mazan, czy te wymienione środki są nadal pod tymi nazwami? Jeśli nie to może mógłbyś podać aktualne nazwy?
Czy teraz jeszcze warto czymś pryskać lub podlewać?

Moje bukszpany tak wyglądają dzisiaj, były pryskane topsinem, odkurzane z suchych liści, czy jeszcze coś mogę zrobić przed zimą?
Pryskać Prewicurem?

Zakręcony ogród 10:03, 02 lis 2017

Do góry
Wprawdzie moje dzieciaczki nie maja na imię Brajan ani Dżesica ale dyńkę zrobiłam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies