Jeszcze nie mam ulubionego przepisu na piernikowe domki, ten wzięłam z internetu, innych nie próbowałam. Jest dość drogi w wykonaniu, idzie tam prawdziwy miód, masło, no i cała reszta. Będę jeszcze próbować z przepisu z Lidla.
hhha tak super było Hanusia jeszcze wspominamy piękny wierszyk dziękuję prawdziwy muszę zaraz zapisać torcik był bardzo udany owocowy
Yolcia dziękuję w imieniu syna buziaki dziewczynki
w zeszlym roku pomieszalam tulipany fioletowe z pomaranczowymi tylko ze pomaranczowe okazaly sie potem zoltymi...
ale i tak cala rabata w tej tonacji
lubie takie energetyczne kolory
Piters, czyli Piotr? Dziękuję za zaglądnięcie, działka taka sobie, ale mi służy i to najważniejsze. Do urokliwości to jej brakuje dużo. Za pochwały dziękuję. Oczywiście zajrzę i do Ciebie.
Miłego bezdeszczowego dnia!
Hahaha Haniu zapomniałem tak się zakrecilem od rana u mnie piosenki świąteczne
To powiedzmy wianek z zeszłego roku dominowała czerwień więc i on cały z czerwonych bombek i orzechów. Jak widać orzechy poodpadaly i widać klej ale w sumie to i tak będą przerabiane ( ps. Jak coś to bombki przyklejone na gorąco można odklejac dmuchajav na nie suszarką, klej po wpływem ciepła staje się plastyczny i łatwo odchodzi)
Ewa już napisała mniej więcej to, co i ja chciałam: tak jak narysowałam, ta ścieżka ma walor ozdoby (właśnie przez powtarzalność kształtu). Tak jak Ty ją narysowałaś - ma po prostu walor funkcjonalny.
Ale coś czuję, że i tak się na tej linii skończy, bo
po pierwsze - nie ja tam mieszkam i naprawdę nie potrzebujesz mojej zgody ani aprobaty na to, co robisz we własnym ogródku
po drugie - już widać, że ten kawałek trawnika w rabacie idzie właśnie tak, jak narysowałaś ścieżkę; żeby ścieżka była tak wygięta, jak ja ją narysowałam, to ten zostawiony kawałek powinien iść bliżej ogrodzenia.
wracając jeszcze do drzew: z tyłu masz duże drzewa, i jak posadzisz przed nimi małe, to będzie zbyt duża dysproporcja pomiędzy jednymi a drugimi. Żeby zachować ładną piętrowość, przy samej altanie posadziłabym z jedno drzewo, które dorośnie mniej więcej do kalenicy domu (to będzie ok. 8 metrów?) a dopiero przed nim ze dwa te gumballe (one chyba powinny stanąć na jakichś 4 metrach, czyli niewiele ponad rynny).
Jeśli boisz się, że tych drzew będzie za dużo, to możesz wybrać jakąś odmianę kolumnową, np.: ambrowiec slender silouette albo grab frans fontaine. Dodatkowa zaleta - będą ładnie kontrastowały pokrojem z okrągłym gumballem
Mazan, czy te wymienione środki są nadal pod tymi nazwami? Jeśli nie to może mógłbyś podać aktualne nazwy?
Czy teraz jeszcze warto czymś pryskać lub podlewać?
Moje bukszpany tak wyglądają dzisiaj, były pryskane topsinem, odkurzane z suchych liści, czy jeszcze coś mogę zrobić przed zimą?
Pryskać Prewicurem?