Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 13:17, 27 sty 2018

Do góry
jak narazie w prognozie na najblizsze dwa tygodnie plusowe temperatury. W poniedzialek nawet +9. Az sama ciekawa jestem co to bedzie.
Dzis pochmurno i blee. Chlopaki pojechali na zawody a ja siedze w domu i zaraz za szycie sie zabieram.

Wczoraj bylam w Obi i conieco wpadlo mi do koszyka

Do klatki docelowo wloze wiosenne cebulki. Na jaskrach pisze by w ziemie wsadzic w marcu i beda kwitly od maja. Czy ja moge je wczesniej wsadzic i w domu trzymac, by szybciej zakwitly?
Tu ma być ogród :) 13:14, 27 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Mam pytanie jak szeroka jest ta rabata od ogrodzenia do brzegu i co ile są posadzne hortensje (limelight czy tak? )
Słoneczny Ogród 12:54, 27 sty 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
I tak masz cierpliwość do tego jałowca.
Ja już bym go ciela.

Tak wczoraj popatrzyłam na nie i pomyślałam sobie, że takie jakie są to są najładniejsze, takie rozłożyste, no zobacz na te zdjęcia z tej zimy...
Wyglądają malowniczo
Grab - Carpinus 12:43, 27 sty 2018

Do góry
Bardzo dziękuję za odpowiedź latem wyglądały tak. Tylko czekać aż znowu się wszystko zazieleni
Wszystkiego po trochu 12:30, 27 sty 2018

Do góry
Dzisiaj przeglądałam stare zdjęcia z ogrodu i zobaczcie co znalazłam

Rabata azaliowa 2006 r

i prawie to samo ujęcie 2017

Rh Sammetglut 2006r

i 2017r

rabata rododendronowa 2006r
jeden rh nie przetrwał, dwa z tej rabaty jak się zaczęły zagłuszać wysadziłam obok.
Jeszcze nie ma tu przed nimi placyka. Teraz znów myślę żeby go zlikwidować, bo już w połowie jest opanowany przez rodki

i 2017r

Handmade by Elka 12:17, 27 sty 2018

Do góry
Kochane! Przygotowania do sezonu rozpoczęte Pierwsze zakupy poczynione! Teraz tylko czas i pogoda potrzebne

10 m3 kory ogrodowej przed Wami!
Mój mały ogródeczek :) 12:13, 27 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Witaj AgnieszkoZaglądałam do Ciebie anonimowo, a teraz chcę Ciebie powitać Muszę przyznać, że masz rękę do kwiatów . Pozdrawiam serdecznie

Witam serdecznie

Mój mały ogródeczek :) 12:11, 27 sty 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
O,piękny amarylis.
Ja o swoim zaponiałam,Nawet nie pamiętam , gdzie ta cebulka jest.

Szukaj szukaj Aniu bo to piękne kwiaty

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:55, 27 sty 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:54, 27 sty 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:53, 27 sty 2018

Do góry
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:44, 27 sty 2018

Do góry
Wczoraj wieczorem zawitały w moim ogrodzie takie okoliczności przyrody

Ukojenie 11:26, 27 sty 2018

Do góry
Koraliki dotarly i powstaja kolczyki do bransoletki:

Musze dokupic bigle lub sztyfty w kolorze zlotym... Srebrne nie pasuja.
Ukojenie 11:08, 27 sty 2018

Do góry
JEST !!!!!!

Pierwsza petunia

I chyba wszystkie wysiane nasionka kielkuja - tutaj najwyraxniej rzucilam trzy:

Uwielbiam ten moment

Podsumowujac - wysiane noca 22/23 stycznia, wschody rano 27 stycznia. /4-5 dni/

Begonie jeszcze spia.

----------
Kto chce 'kilka' otoczkowanych nasionek petunii prism sunshine?
Przedziwny Ogród 11:06, 27 sty 2018

Do góry
AgataM napisał(a)

Ale super pierścionek.
Ogród Ani :) 10:42, 27 sty 2018

Do góry
Dzięki dziewczyny

Taki gość ostatnio bardzo często u mnie bywa

A mój Oczar, przesadzany jesienią, poczuł wiosnę
Cieszę się, że przeżył operację. Ma tu dużo miejsca i może rozpychać się do woli

Metamorfoza- nowy ze starego 09:47, 27 sty 2018

Do góry

Dziękuję Danusiu za ten projekt Bardzo nam się spodobał. Mąż nie chciał żebym rabaty robiła, póki nie zobaczył Twojego projektu. Alleluja!! Ach te chłopy Teraz mam pole do popisu

Moja sosna ma 15 lat i 2,20 m wysokości. Mój tata ma zaledwie kilkuletnie u siebie i są takie duże jak moja, także jest to jakaś mniejsza odmiana. Pokazałam w szkółce zdjęcie ogrodu, żeby sie upewnić i nie kupić olbrzyma. Sprzedawca zapewniał, że ta sosna nadaje się do małych ogrodów. Pokazywał nawet u siebie w ogródku przydomowym takie formowane jak na tym zdjęciu powyżej. Przyznam szczerze, że szkoda mi jej wyrzucać tym bardziej że tania nie była :-/
Po lewej stronie tarasu mamy już ponad 25 letnią choine kanadyjska. Ma swój urok i szkoda było ją wycinać, poza tym dom stoi na szczycie górki i ładnie nas osłania przed domami poniżej.
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:18, 27 sty 2018

Do góry
Iwona100 napisał(a)
Witam Agnieszka w nowym już roku.Ja koniec roku miałam ciężki ze względu na chorobę w rodzinie. Ale powoli zaczynam myśleć o ogrodzie i robić plany na wiosnę.Przeglądałam znowu zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu i nasunęło mi się kilka pytań. Co to za roślina na pierwszym zdjęciu w lewym rogu? Na drugim po prawej stronie masz takie duże i piękne rodki? Jak o nie dbasz? I na trzecim jaka to zielona trawka na obwódce? Z tego co zauważyłam to masz też jakieś turzyce. Czy jesteś z nich zadowolona i jakie są po zimie? Mnie Danusia poleca Carex Morrovii Variegata. Przeglądam też wątek Pszczółki ,u której byłaś osobiście i mogłaś podziwiać jej wspaniały ogród.
Acha i jeszcze jedno. Ja jestem też z okolic Kielc ,może pamiętasz.Mam zamiar w tym roku kupić jeżówki.Ty masz ich już trochę. Gdzie kupowałaś ,czy w ogrodniczych,czy przez internet? Jak myślisz czy można kupić wiosną czy lepiej czekać do lata jak się rozwiną kwiaty? Pozdrawiam.
Iwona

Iwonko Witam Cię w nowym roku

Strasznie mi przykro z powodu chorób . ściskam mocno

Nie pamiętam nazwy - ale to jakiś krzak, który miał na wiosnę bardzo ładne przebarwiające sie liście, ale okazał się bardzo ekspansywny .
Wywaliłam go wiosną, a jesienią jeszcze znajdowałam wychodzace nowe młode odnogi . Na wiosnę był ładny, ładnie kwitł, ale później te kwiatostany kiepsko wyglądały

Tak na drugim zdjęciu to rh, w pierwszych latach je okrywałam, rok temu nie okryłam już żadnego różanecznika. Muszą radzić sobie same
W sezonie z 3 razy podlewam je nawozami, Mam je dwa lata i z 2 razy podsypywałam je torfem.

Na trzecim zdjęciu to carex ale nie wiem jaka odmiana, rośnie ładnie, wręcz za dobrze bo jest też ekspansywny, ale na razie daję radę go okiełznać - jakbyś chciała sadzonki to zapraszam
Zresztą jak mieszkasz tak blisko to koniecznie podjedź jak już coś wyjdzie z ziemi i sobie na żywo pooglądasz - czego mam nadmiar to Ci dam

Jeżówki kupowałam w wielu miejscach - u nas najwięcej w sklepie ogrodniczym przy Domaszowskiej zaraz za Lokiem - u nich zawsze jesienią na przecenach.

resztę wysyłkowo, albo jak widziałam jakiś fajny okaz jak bywałam w różnych szkólkach

Mam sporo sadzonek - mam nadzieję że w tym roku zakwitną - więc też się mogę podzielić

pozdrawiam

Ogrodowe szaleństwo ... 09:01, 27 sty 2018

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Elu a możesz wstawić zdjęcie tego miejsca gdzie chcesz zrobić tą nową rabatkę ale bez kolorowych linii? Bo chciałbym coś zaproponować ale źle mi się z nimi rysuje w poincie.

Radziu, wczoraj nie miałam dostępu do komputera. Dziś nadrabiam zaległości

te udeptane ślady to pierwotni zarys rabaty.
Migawki z ogródka 07:25, 27 sty 2018

Do góry
Z wczoraj...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies