Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu

Wszystkiego po trochu

ogrodula 14:49, 23 sty 2018

Pocieszające jest to co piszesz,że wiosna w połowie marca ruszy bo patrząc na dzisiejsze widoczki za oknem mam dość śniegu.
Anitka 11:36, 24 sty 2018

mirkaka napisał(a)
Agatko, Anitko ciemierniki cieszą oko, szkoda że posadzone daleko od okna, i nie mogę ich podglądać z domu

Ja też swoje mam posadzone w takim miejscu daleko od domu, że muszę się do nich specjalnie wybrać na spacerek
tulucy 12:50, 24 sty 2018

Ja niby mam pod oknem, ale akurat takim, co bardzo rzadko z niego wyglądam... Tyle, że przed wejściem do domu są, więc jak podrosną i dosadzę te nowe, to może będzie coś widać...
Agania 09:45, 25 sty 2018

Od mojej pierwszej wizyty minęło już trochę czasu, przed zimą podziwiałam piękne mchy, chryzantemy, róże, którymi zawsze się zachwycam, teraz zaczarowałaś ciemiernikami, próbowałam je upolować, ale co roku nie mam szczęścia...rosną i kwitną u Ciebie niezawodnie

Pozdrawiam serdecznie
Annak 23:44, 25 sty 2018

Mireczko, wpadłam do Ciebie, żeby tylko te polecane powojniki obejrzeć i gdyby nie pora (23.40) to pewnie bym nie wyszła. Przeleciałam już 45 stron i oczu oderwać nie mogę. Ależ piękny ogród.
Z podziwem gratuluję i wpadnę jeszcze oczy nacieszyć.
pozdrawiam
mirkaka 12:55, 26 sty 2018

Agnieszko, Ula, Anitko, Łucja, Agatko, Aniu

dziękuję że zaglądacie, u mnie już po zimie, śnieg stopniał, +6 , wyszłam dzisiaj na chwilkę i wycięłam suche chryzantemy, i liście irysów. Na dniach muszę przyciąć powojniki Viticella i późnokwitnące, bo już niektóre mają wielkie pąki

Aniu nie warto czytać całego wątku, tylko przejrzyj ostatni rok

Agatko ja też próbuję polować na nie ale są b drogie. Te moje w końcu kupiłam po przecenie, podeschnięte. Jutro chcę pojechać na giełdę może coś znajdę

Ja czekam aż mi się wysieją tylko, żeby zakwitły to trzeba czekać ze trzy lata a to jednak długo jest..

Joku 20:40, 26 sty 2018

A ja lubię czytać całe wątki. Jak mam wolny czas to wybieram jakiś mnie interesujący i czytam/ oglądam od deski do deski. Bardzo fajna lektura .
U mnie też już bez śniegu.
mirkaka 12:10, 27 sty 2018

Joku napisał(a)
A ja lubię czytać całe wątki. Jak mam wolny czas to wybieram jakiś mnie interesujący i czytam/ oglądam od deski do deski. Bardzo fajna lektura .
U mnie też już bez śniegu.

Jolu, ja też lubię tak od deski do deski
Jak bioderka? Będziesz wiosną mogła działać ogrodowo?
mirkaka 12:30, 27 sty 2018

Dzisiaj przeglądałam stare zdjęcia z ogrodu i zobaczcie co znalazłam

Rabata azaliowa 2006 r

i prawie to samo ujęcie 2017

Rh Sammetglut 2006r

i 2017r

rabata rododendronowa 2006r
jeden rh nie przetrwał, dwa z tej rabaty jak się zaczęły zagłuszać wysadziłam obok.
Jeszcze nie ma tu przed nimi placyka. Teraz znów myślę żeby go zlikwidować, bo już w połowie jest opanowany przez rodki

i 2017r

AgataM 12:34, 27 sty 2018

Ależ u Cibie pięknie...o każdej porze rokuPozdrawiam serdecznie