Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Magleska 20:02, 09 sty 2018

Pooglądałam powstawanie rabat ale Ci wszystko szybko się rozrosło pięknie jest
Ciekawe co na wiosnę będziesz zmieniać bo jest idealnie
admete 06:21, 10 sty 2018

Sebek napisał(a)

Wianki petarda! Ale te lampki mnie intrygują - skąd są? Przydałyby mi się takowe

Sebuś kupiłam na all za 25 zł za sztukę, wpisz lampki świeczki
admete 06:25, 10 sty 2018

Magleska napisał(a)
Pooglądałam powstawanie rabat ale Ci wszystko szybko się rozrosło pięknie jest
Ciekawe co na wiosnę będziesz zmieniać bo jest idealnie

Dzięęęęęękuję
Przyznam szczerze że jeszcze nie odpoczęłam hahahahahaha

ale jak tylko przyjdzie wiosna i słoneczko zacznie wchodzi na działkę to pewnie będe działac jak szalona

jakieś pierwsze plany robótek już są
a reszta planów wyjdzie pewnie jak zwykle w trakcie
ja zawsze coś wymyślę żeby cały czas dążyć do niedoścignionego ideału
Iwona100 13:21, 18 sty 2018

Witam Agnieszka w nowym już roku.Ja koniec roku miałam ciężki ze względu na chorobę w rodzinie. Ale powoli zaczynam myśleć o ogrodzie i robić plany na wiosnę.Przeglądałam znowu zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu i nasunęło mi się kilka pytań. Co to za roślina na pierwszym zdjęciu w lewym rogu? Na drugim po prawej stronie masz takie duże i piękne rodki? Jak o nie dbasz? I na trzecim jaka to zielona trawka na obwódce? Z tego co zauważyłam to masz też jakieś turzyce. Czy jesteś z nich zadowolona i jakie są po zimie? Mnie Danusia poleca Carex Morrovii Variegata. Przeglądam też wątek Pszczółki ,u której byłaś osobiście i mogłaś podziwiać jej wspaniały ogród.
Acha i jeszcze jedno. Ja jestem też z okolic Kielc ,może pamiętasz.Mam zamiar w tym roku kupić jeżówki.Ty masz ich już trochę. Gdzie kupowałaś ,czy w ogrodniczych,czy przez internet? Jak myślisz czy można kupić wiosną czy lepiej czekać do lata jak się rozwiną kwiaty? Pozdrawiam.
Iwona

admete 09:18, 27 sty 2018

Iwona100 napisał(a)
Witam Agnieszka w nowym już roku.Ja koniec roku miałam ciężki ze względu na chorobę w rodzinie. Ale powoli zaczynam myśleć o ogrodzie i robić plany na wiosnę.Przeglądałam znowu zdjęcia z Twojego pięknego ogrodu i nasunęło mi się kilka pytań. Co to za roślina na pierwszym zdjęciu w lewym rogu? Na drugim po prawej stronie masz takie duże i piękne rodki? Jak o nie dbasz? I na trzecim jaka to zielona trawka na obwódce? Z tego co zauważyłam to masz też jakieś turzyce. Czy jesteś z nich zadowolona i jakie są po zimie? Mnie Danusia poleca Carex Morrovii Variegata. Przeglądam też wątek Pszczółki ,u której byłaś osobiście i mogłaś podziwiać jej wspaniały ogród.
Acha i jeszcze jedno. Ja jestem też z okolic Kielc ,może pamiętasz.Mam zamiar w tym roku kupić jeżówki.Ty masz ich już trochę. Gdzie kupowałaś ,czy w ogrodniczych,czy przez internet? Jak myślisz czy można kupić wiosną czy lepiej czekać do lata jak się rozwiną kwiaty? Pozdrawiam.
Iwona

Iwonko Witam Cię w nowym roku

Strasznie mi przykro z powodu chorób . ściskam mocno

Nie pamiętam nazwy - ale to jakiś krzak, który miał na wiosnę bardzo ładne przebarwiające sie liście, ale okazał się bardzo ekspansywny .
Wywaliłam go wiosną, a jesienią jeszcze znajdowałam wychodzace nowe młode odnogi . Na wiosnę był ładny, ładnie kwitł, ale później te kwiatostany kiepsko wyglądały

Tak na drugim zdjęciu to rh, w pierwszych latach je okrywałam, rok temu nie okryłam już żadnego różanecznika. Muszą radzić sobie same
W sezonie z 3 razy podlewam je nawozami, Mam je dwa lata i z 2 razy podsypywałam je torfem.

Na trzecim zdjęciu to carex ale nie wiem jaka odmiana, rośnie ładnie, wręcz za dobrze bo jest też ekspansywny, ale na razie daję radę go okiełznać - jakbyś chciała sadzonki to zapraszam
Zresztą jak mieszkasz tak blisko to koniecznie podjedź jak już coś wyjdzie z ziemi i sobie na żywo pooglądasz - czego mam nadmiar to Ci dam

Jeżówki kupowałam w wielu miejscach - u nas najwięcej w sklepie ogrodniczym przy Domaszowskiej zaraz za Lokiem - u nich zawsze jesienią na przecenach.

resztę wysyłkowo, albo jak widziałam jakiś fajny okaz jak bywałam w różnych szkólkach

Mam sporo sadzonek - mam nadzieję że w tym roku zakwitną - więc też się mogę podzielić

pozdrawiam

admete 11:44, 27 sty 2018

Wczoraj wieczorem zawitały w moim ogrodzie takie okoliczności przyrody

admete 11:53, 27 sty 2018

admete 11:54, 27 sty 2018

admete 11:55, 27 sty 2018

AgataM 12:10, 27 sty 2018

Oglądam ...podziwiam .....oglądam .......podziwiam....., ale nie przywitałam się . Więc witam Cię, i cieplutko pozdrawiam