Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny Ogród 13:34, 31 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Daria przejrzalam twoj watek znowu od poczatku bo chcialam zobaczyc tego "esa floresa" i teraz jak wyglada.
Poddaje ci pod namysl zrob jeszcze jeden "es flores" taki sam ok 6-7 m w strone drogi lub troche szerszy ok 1,5 m i posadz tam rozplenice jedna od drugiej ok. 1,5 m i milorzeby na pniu lub tawuly na pniu te zolto-zielone. Aby nie bylo lyso nim trawy odrosna posadz orliki i tulipany, kocimietki groniaste, lawendy, werbeny patagonskie jak rozplenice beda juz duze a werbena jeszcze wyzsza.
Pozniej trawniczek zrob i to wszystko.

Bedzie bosko ja to juz widze.

Zrobilas juz duzo i wszystko fajnie wyglada. Skalnisk ladny tylko nie wiem w ktorym miejscu ogrodu on jest jakas skarpa.

Nie znam zazw swoich traw, bo nie wiedzialam,ze beda potrzebne.

Ela, zawsze jestem bardzo zadowolona z Twoich odwiedzin, doceniam podpowiedzi i odpowiedzi
Es-flores , ten który jest muszę lekko zmienić, a mianowicie ściąc jeden koniec ( od drogi wjazdowej). I tu na szybko podmalowałam jak to by miało byc .

To co na czarno przekreślone, to juz jest wykopane i zabrane.
To co na pomarańczowo to jest do wykopania, do wykopania zostały jeszcze ze 4 tuje sprzed szpaleru hortensjowego.
Przez to, że zlikwidowałam drugą drogę, która była drogą "roboczą" np. dojazd z węglem, muszę poszerzyć główny wjazd aby było wygodniej cofać dużym samochodem .
Drogę zlikwidowałam, przypomnę jeszcze, bo była w sumie zbędna a pomysł ze szpalerem hortensji bardzo mi się spodobał. I to jest prawa strona na powyższym foto.

To co jeszcze zaplanowała, to lewa strona działki,po lewej stronie drogi dojazdowej, której akurat tu na zdjęciu nie widać. Jest tam okrągła rabata i trawnik, ale rabata ta nie daje rady , pomimo obfitych deszczy rośliny miały sucho ( akacja wszystko wyciągnęła) . Tam mam zagwozdkę, musze coś z tym zrobic. Nie wiem czy posadzić tam iglaki, krzewy czy jakieś inne sucholubne rośliny ??????
Za nim wezmę się za inne kombinowanie musze uporządkować najpierw to i jeszcze dołożyć coś do rabaty wzdłuz szosy ( na zdjeciu widać ją tam daleko gdzie 3 stozki i kula na pniu).Tam chciałabym dac im cos płożącego pod nogi , dosadzic zaczęty rząd rozchodnika, przenieśc (wykopać) 3 juki.
Musze sie na tym skupic , zeby to uporządkować i dokończyc.
Dokończyc też musze obszar za oczkiem.

Skalniak z oczkiem jest z drugiej strony domu. Tak jakbyś od hortensjowego szpaleru prosto szła.
Ogród Mirelli 13:32, 31 paź 2017

Do góry
Hortensje ogrodowe przybrały ciekawe kolory

Ogród Mirelli 13:30, 31 paź 2017

Do góry
Ogród Mirelli 13:27, 31 paź 2017

Do góry
Ogród Mirelli 13:25, 31 paź 2017

Do góry
Wyszłam na chwilkę i klika jesiennych zdjęć pstryknęłam

Ogród Mirelli 13:15, 31 paź 2017

Do góry
Karolka pogodziłam już się z myślą, że jesiennych porządków w ogrodzie nie zdążę zrobić, ale wiesz jak mnie to denerwuje, bo ja z tych co lubią ład i porządek. Patrzę na ogród i mam nerwy, że tyle do zrobienia, a nie wyrabiam. Jeszcze ta zmiana czasu, szybko ciemno, dobija mnie ta sytuacja
Pomyślałam, że spiszę na straty kupione cebule, ale dziewczyny pocieszają, że jeszcze pogoda będzie przyzwoita na sadzenie
Wianki dziergam i to mi przynosi relaks. Prosty ścieg równo Takie teraz skończyłam

Bawarka 12:52, 31 paź 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Ale śliczna choineczka A krople szklane sama robiłaś ? Czy kupujesz? Bardzo elegancka choinka.

Krople rosy kupilam i jeszcze w tym roku dokupie, pieknie sie prezentuja na kazdej dekoracji. A na choince po prostu sa cudne, odbija swiatlo lampek i pieknie sie iskrza

Tak robilam choinke w tamtym roku ( to rowniez sciaga dla mnie, bo to juz przeciez niedlugo )

https://www.ogrodowisko.pl/watek/6483-bawarka?page=250&quoted_post_id=2936842
Słoneczny Ogród 12:47, 31 paź 2017

Do góry
Piters napisał(a)
Pięknie, a te astry i rozchodniki są cudo... Zapraszam do mojego wątku, przy okazji.

Dziękuję. Astry dzięki łagodnej pogodzie mogły sie wykazać, a i rozchodniki w tym roku jakos mocniej się wybarwiły- uwielbiam je

No to lecę teraz do Ciebie
Zakręcony ogród 12:37, 31 paź 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

A o co chodzi z tą ścieżką, co to za wąska jest i będą ją omijać?

już tłumaczę Przepraszam za jakość zdjęć ale robione dziś rano. Taki mamy klimat
wychodząc z domu idę prosto

i chcąc iść do altany zaprojektowaną ścieżką w rabacie musiłabym skręcić w lewo :

Uwierz mi, nikt nie będzie tam skręcał tylko prosto pójdzie
I tak myślę sobie czy tej ścieżki tutaj w ogóle nie robić tylko zostawić tą bezpośrednią do altanki ( ta która obecnie z trawy jest )
Bawarka 12:32, 31 paź 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Na pol mileniu sie zalapalam. Pozdrawiam.

A fota dla osłody.

Elu, dziekuje za piekna roze, cudna jest Znasz moze jej nazwe ?
Zielonym do góry... 12:22, 31 paź 2017

Do góry
Dzięki wszystkim za miłe słowa.. wczoraj niestety nie dałem rady odpisac bo musiałem wziąc urlop na żadanie bo mi Grzegorz narozrabiał koło domu...rośliny na szczęście nie ucierpiały..

normalnie trampolina jest tu (zdjęcie z lipca)

a wczoraj rano sie zdziwiłem bo to zobaczyłem

i z bliska

Bawarka 12:20, 31 paź 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Weszlam, a jakze.

Też byłam, kilkanaście lat temu i też się zakochałam
Fotki jak zwykle obłędne
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 12:19, 31 paź 2017

Do góry
kasiek napisał(a)

Tyle... Mam odrzut od komputera, za dużo siedzę przed nim w pracy...

Fajnie z tą ścieżką a roślin to masz furę, jeienią też cudnie u Ciebie
Zakręcony ogród 11:58, 31 paź 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Cześć Dorko - witam się tym razem u Ciebie

widzę, że masz Asię- Makadamię i Renię, bardzo dobrych doradców

ps. Plan, jego linie bardzo mi się podobają

Witam Cię serdecznie Bardzo się cieszę,że mnie odwiedziłaś. Zapraszam częściej . Liczę na Twój dobry gust w projektowaniu
Doradców mam świetnych i dlatego słucham uważnie a zaproponowane plany wprowadzam w życie.
Ta ścieżka (obecnie z trawy dla zobrazowania) będzie jak u Ciebie żwirowa z płytami.Ścieżak prowadzi do altany ( na razie musimy ją sobie wyobrazić) Nasadzenia obok ścieżki u Ciebie bardzo mi się podobają. Myślisz,że u mnie też może się sprawdzić podobny układ ? Czy drzewa, które u mnie rosną ( eby, wierzby ) będą kolidowały z formalnym stylem ?

I pytanie o Amrbowca gummball. Jako,że jesteś jego zwolenniczką ( sądzać po zakupach ) nada się tutaj gdzie planuję czy faktycznie nie bardzo ?

dla lepszego rozeznania ta sama rabata w lewo :

a tutaj dzisiejszy widok z sypialni :

Sezon 2017 u Hanusi 11:53, 31 paź 2017

Do góry
Gosiu, wg prognozy w listopadzie będzie jeszcze na plusie. Przynajmniej u mnie. Czas posadzić resztę cebul.

Może nornice mi ich nie zjedzą?

Co się stało kwiatom ... 10:45, 31 paź 2017

Do góry
Zbyszek, to kozak byłeś, tak myślałam że to Jaśmin nagokwiatowy.
Ewa,brakuje słońca, nie narzekam, wczoraj było wszystko i wiatr i deszcz i grad i okrutnie zimno.
Karolinka,zapraszam serdecznie, mój wątek raczej z tych mało odwiedzanych,cieszę się że wpadłaś do mojego ogrodu .Byłam u Ciebie i podziwiałam jak pięknie ogród wydoroślał, ślicznie wyglądasz

Trawy z warkoczami..
w poidełku lodowisko,
róża zagrzybiona,
ogród powoli zasypia pod kołderką z liści,
cebule tulipanów, krokusów,czosnków udało mi się wkopać w końcu września,
powojnik znalazł swoją miejscówkę,
słonecznik dla ptaków w gotowości,
czekam na zimę ..narty czekają na mnie.

Sezon 2017 u Hanusi 09:57, 31 paź 2017

Do góry
Izabelko, Chyba też muszę wybrać taką opcję. Azalia pontyjska już zgubiła liście, zdjęcie sprzed tygodnia. Dobrze, że zdążyłam z pstrykaniem.

Ogródkowe perypetie:) 09:47, 31 paź 2017

Do góry
I sucha rzeka Sylwi

Ogródkowe perypetie:) 09:44, 31 paź 2017

Do góry
Z ładniejszych widoków, Ogród Małej Mi z początku sierpnia jakoś:
Piękny

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 09:33, 31 paź 2017

Do góry
u mnie tez dzisiaj rano padalo biale g...

ale fotki i tak piekne

admete napisał(a)

czy to Minerva jeszcze Ci tak ładnie kwitnie czy inna piekność?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies