To mnie urzekło,przepiękna róża w objęciach stipy.
Bodziszki twoje uwielbiam ,masz piękne łany bodziszków, gdybym miała więcej miejsca w ogrodzie to bodziszki miałabym wszędzie, mam tylko jednego, kolor fuksji,bardzo go lubię.
Aga moja stipa rozsiewa się i nie przemarza a jak u ciebie.
Agnieszka,Ewa,Krakus,Agata ,dziękuję za miłe słowa sprawiają że chce mi się chcieć,
życzę wam moi mili wszystkiego NAJZDROWSZEGO,
takie tam.. ze spaceru.
Tutaj również rabatka przy ulicy , z trzmieliną Fortune'a oraz
dekoracja świąteczna przy bramie wjazdowej i na furtce .
Na ostatnim zdjęciu 2
małe drzewka bonzai wyhodowane własnoręcznie z siewki , chyba cyprysika .
Dalie też lubię. Jeżówki kocham.
Ale i bardzo kocham hosty.Mam ich 90 odmian.Na razie nie mam miejsca na więcej.Ale kiedyś na pewno będzie ich więcej
Uwielbiam też hortensje,Clematisy, liliowce(ok 60 odmian mam), lilii też sporo. i wszelakich innych.Róze też.
Dziękuję dużo i tej cierpliwości i wytrwałości w tych trudnych doświadczeniach potrzeba .
I tego zdrowia w końcu dla syna.Zaraz będzie rok jak się męczy.
Twój ogród i zakątki, rabaty jest piękny, wyjątkowy , bardzo mi się spodobał.
pozdrawiam cieplutko
Dzisiejsze fotki
Na schodach do piwnicy ogrodowej stoją opatulone doniczki z tulipanami . Zobaczymy czy zakwitną wiosna . Sadzone były 30 grudnia .Przy ogrodzeniu kratki na clematisy.Szara beczka z kranikiem na pokrzywę oraz beczki na deszczówkę . Na ostatnim zdjęciu okolice oczka wodnego .
Wiola cześć
masz bosko!!
wyciskasz z ogrodowiska to co najlepsze, masz świetny zmysł.
według mnie te 3 kulki na tej rabacie wyglądają extra, tak asymetrycznie, nie tylko trawy pod linijkę, nie przesadzałabym. Bardzo fajnie rozmieszczasz kulki, na tej drugiej rabacie też.
Może przed tymi wiekami szamb tuffety?
pozdrawiam
Mnie się podoba. A jakie to będzie miało wymiary? Od pierwszej do ostatniej do ścieżki na szerokość i średnica tego okręgu. Wiesz, koło jest figurą doskonałą
O tak?
Dodałam jeszcze jedną roboczą ścieżkę i przy okazji stwierdziłam, że trzeba tamtą wyprostować chciałam oszczędzić sobie trochę przesadzania róż, ale trudno się mówi, poświęcę się.
Ta łezka musi zostać, bo tam rośnie czereśnia i musi być ciut szerzej.