Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

sylwia_slomc... 20:11, 21 lut 2018

Magleska napisał(a)
u mnie narazie - 6 .... ptaszki dzis u mnie były w końcu
Jak Babcia ???

Ale fajnie, mówiłam , ze znajdą stołówkę Za rok zaczniesz sypać w połowie listopada to się nie opędzisz do wiosnyBabcia dziś w bojowym nastawieniu
Magleska 20:13, 21 lut 2018

jak w bojowym ,to znaczy lepiej teraz będzie na nie .... jak dziecko ale przynajmniej odzyska swój wigor ....
sylwia_slomc... 20:18, 21 lut 2018

Z tym wigorem gorzej, bo dzisiaj na zmianę pogody wszystko Ją bolało i słaba była. Ale taka nerwowa jak przy zmianie pogody.
Urszulla 21:59, 21 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Będzie zmiana pogody, wiedziałabym nawet gdyby nie zapowiadali bo Babci się charakter obrócił znowu o 180 stopni. Wszyscy Jej chcemy na złość zrobić, Ona chce do Hospicjum To uświadomiliśmy Jej ile kosztuje pobyt w tym przybytku i wyszło , że co miesiąc brakuje Jej 2000 zł I musi zostać z namiA My Ją zamęczyć chcemy jedzeniem i spacerowaniem po mieszkaniu. Kiepski dzień dzisiaj miała.

Zauważyłam że szpital umył ręce od odpowiedzialnoode za jak zdrowie. A Wy będziecie mieć chyba kłopoty.
A zamiast hospicjum musisz pytać babci co ona chce. Może rzeczywiście przekarmiasz ją a ona tyle nie potrzebuje. Dam Ci dobrą radę- gotowane jajka na miękko wystarczają zamiast porcji jedzenia i stawiają na nogi. Ale bez białka bo jej nerki obciążysz. Jest to najbardziej pożywne, lekkostrawne.
Więcej trudno radzić moja mama też leży chora na tą paskudną grypę a na 72 lata i do tej pory w ruchu więc leżenie ją zabija.
sylwia_slomc... 23:24, 21 lut 2018

Urszulla napisał(a)

Zauważyłam że szpital umył ręce od odpowiedzialnoode za jak zdrowie. A Wy będziecie mieć chyba kłopoty.
A zamiast hospicjum musisz pytać babci co ona chce. Może rzeczywiście przekarmiasz ją a ona tyle nie potrzebuje. Dam Ci dobrą radę- gotowane jajka na miękko wystarczają zamiast porcji jedzenia i stawiają na nogi. Ale bez białka bo jej nerki obciążysz. Jest to najbardziej pożywne, lekkostrawne.
Więcej trudno radzić moja mama też leży chora na tą paskudną grypę a na 72 lata i do tej pory w ruchu więc leżenie ją zabija.

Ula moja babcia już od paru lat ma po lekach takie zmiany nastrojów, najbardziej i najczęściej idące w parze ze zmianą pogody Nie przekarmiam Jej . Dzisiaj na obiad z uwagi na remont były tylko pierożki, dostała 9 zjadła 3, a moim rodzicom powiedziała, że zjadła 30. Starość( pamięć) płata Jej figle
daszum 19:43, 22 lut 2018

Sylwia, ile lat ma Twój cyprysik nutkajski i w jakim tempie rośnie?
sylwia_slomc... 20:21, 22 lut 2018

daszum napisał(a)
Sylwia, ile lat ma Twój cyprysik nutkajski i w jakim tempie rośnie?

Danusiu mam dwa cyprysiki nutkajskie, jeden kupiony w 2015 malusieńki miał może 35-40 cm teraz już do pasa sięga, albo nawet wyżej, drugi sadzony w 2016 jakoś latem miał 175 cm wysokości teraz ma ok 2,4cm( na oko)Dbamy o nie i jak już się zaaklimatyzowały to bardzo ładnie przyrastają
sylwia_slomc... 20:30, 22 lut 2018

Tu ten maluszek

A tu ten większy
danuta_szwajcer 20:56, 22 lut 2018

Ale pomysłowy karmnik z chochli) Super pomysły macie. A z babcią to Wam współczuje bo 7 lat moją mamą się opiekowałam i jak czytam to mi się przypomina oj cięzko. Dużo cierpliwości i siły Ci życze, pozdrawiam
sylwia_slomc... 21:24, 22 lut 2018

danuta_szwajcer napisał(a)
Ale pomysłowy karmnik z chochli) Super pomysły macie. A z babcią to Wam współczuje bo 7 lat moją mamą się opiekowałam i jak czytam to mi się przypomina oj cięzko. Dużo cierpliwości i siły Ci życze, pozdrawiam

Danusiu ja się nie skarżę Lekko nie jest, ale, że tak powiem.....ciekawie