Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Tu ma być ogród :) 19:47, 18 sty 2018

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ania, prościej by było wymienić czego tam nie ma, bo lądują tam wszystkie rośliny z rabat, które ujednolicam - jednym słowem misz-masz.
Jesienią dużo tam poszerzyłam, dosadziłam - jak wszystko przeżyje te moje późne przesadzania to wiosną zobaczymy, czy jakoś to wygląda

Aniu, a Ty znowu bez wątku jesteś, czemuż to?

ale jak Ci bujnie to 5 metrów to z butów wyskoczymy
powiem Ci że trochę mi się nie chce mieć tego watku bo to obliguje to jakiejś aktywności a mi się nie chce latać z aparatem po mrozie wole u Was bywać
wątek jest, tylko nie w podpisie
Tu ma być ogród :) 13:48, 18 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
hejka
ja to jestem mega ciekawa twojej rabaty 5 metrowej co ty tam wymyśliłaś
masz jakies fotki lub inspirki? to o czym nie mówimy ze ma tam być to wiem ale roślinkowo to nieogarniam

Ania, prościej by było wymienić czego tam nie ma, bo lądują tam wszystkie rośliny z rabat, które ujednolicam - jednym słowem misz-masz.
Jesienią dużo tam poszerzyłam, dosadziłam - jak wszystko przeżyje te moje późne przesadzania to wiosną zobaczymy, czy jakoś to wygląda

Aniu, a Ty znowu bez wątku jesteś, czemuż to?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 07:49, 18 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
.no to myślę żebyś wysiudala tą katalpe na tyły, tam widziałam że planujesz różne drzewa to będzie ok

Tak zrobię Aniu. Dzięki za pomoc
Ogród w remoncie 20:37, 17 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
kurka wodna no bo my planujemy co na tej rabacie środkowej tak Asia? tam gdzie tuje i świerki? bo moze ja coś namieszałam

Nic nie namieszałaś . Planujemy właśnie tam.
Ogród w remoncie 20:19, 17 sty 2018

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

kurka wodna no bo my planujemy co na tej rabacie środkowej tak Asia? tam gdzie tuje i świerki? bo moze ja coś namieszałam
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 19:59, 17 sty 2018

Do góry
kurka wodna to dlatego czosnek taki drogi..jasna doopa spróbowac muszę bo my 2 dziennie jemy! szpinak.. też dół :/
włoszczyzne przerywać tzn po wysianiu jak wzejdzie to wyrywać żeby rzadko było i wtedy git?
a koktajlowe to z nasion czy rozsady lepiej kupić?masz jakąś odmiane niezawodną?
Ogród w remoncie 19:52, 17 sty 2018

Do góry
a mi się wydaje Haniu ze tam już sa pionowe akcenty, 3 wielkie tuje. niewiem czy dobrze będą wygladac kolejne
wedlug mnie wokoł tych juz rosnących iglaków dać hortensje i nizej byliny zatopione w zimozielonych tak jak proponowalam wczesniej
Asia propozycji masz juz sporo, decyzja niełatwa
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:07, 17 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
może wpisz sobie w Pinterest hortensja lub po angielsku i popatrz co ci się podoba. Potem my ci tutaj rozpoznany jakie to rośliny jeśli sama nie będziesz znała.
Mi się podoba rozplenica przed hortkami ale do czerwca łyso.

Patrzyłam. Raczej same trawy, bylinki, niskie krzewy no i tak jak mówisz - raczej łyso. Moze walnę tam faktycznie murek i już. Trawy ladnie sie komponują ale wolalabym coś bardziej "oficjalnego" bez sielskich klimatów.
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 18:14, 17 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
świetny domek, dzisiaj widziałam taki w pepco za 25 zeta. Już miałam brać i teraz żałuję że nie wzięłam bo fajne zastosowania widzę ma. Świeczniki też z jysk?

Tak. Wszystko z JYSK.
Domek był chyba po 39, a świecznik po 14.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:49, 17 sty 2018

Do góry
Michu87 napisał(a)
Podpowiedzcie mi proszę, czym mogę podsadzić hortensję Limelight tak, aby rabata cieszyła oko także zimą? Mam zamiar posadzić hortensje na rabacie w przedogródku. Tłem będzie cis, przed cisem myślałam o hortensji, jest taka dostojna i w sumie nie wiem co byłoby najlepsze pod jej stópki. Czy jakieś obrzeże w postaci murku pasuje? Chciałam, żeby było elegancko. Do obsadzenia będzie jakieś 3-4 metry długości. Rabata przez cały dzień słoneczna. Jeśli chodzi o kolory to założyłam sobie zestawienie zieleni, bieli i żółtego.
może wpisz sobie w Pinterest hortensja lub po angielsku i popatrz co ci się podoba. Potem my ci tutaj rozpoznany jakie to rośliny jeśli sama nie będziesz znała.
Mi się podoba rozplenica przed hortkami ale do czerwca łyso.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:44, 17 sty 2018

Do góry
DorKa napisał(a)
Myślałam o tym Ania ale to kółko widzę z okna kuchennego i chyba coś bardziej reprezentacyjnego i mniejszego muszę tam wsadzić.

.no to myślę żebyś wysiudala tą katalpe na tyły, tam widziałam że planujesz różne drzewa to będzie ok
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 17:37, 17 sty 2018

Do góry
O planowanko fajnie że jesteś
Ogród w remoncie 16:25, 17 sty 2018

Do góry
anna_t napisał(a)
Może tam też kilka szt hortensji i do nich funkie z kulkami buksowymi i hakone? Lub berberys bagatelle i jakieś brązowe trawy plus różowe jezowki

Hortensje na pewno tylko jescze myślę czy niskie czy z tych wyższych raczej. Świerki są duże i nie wiem czy coś wyższego przed nimi nie byłoby lepsze.
Berberysy potrzebują dużo słońca a tam tylko z rana pełne słońce,buksy lepiej się nadają.
Ogród w remoncie 16:15, 17 sty 2018

Do góry
Może tam też kilka szt hortensji i do nich funkie z kulkami buksowymi i hakone? Lub berberys bagatelle i jakieś brązowe trawy plus różowe jezowki
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:59, 17 sty 2018

Do góry
Myślałam o 4skrzyniach metr na dwa. A co chce mieć.. no włoszczyznę wiadomo i to czego dużo jemy szpinak czosnek fasolka cukinia.. niewiem co jest proste a co już głęboką wodą i może pomidorki jakieś koktajlowe..ale czy dam radę
W sezonie na ogród mogę poświęcić z godzinkę, dwie dziennie
Madżenie ogrodnika sezon 2017 23:06, 16 sty 2018

Do góry
Oksymoronowy komentarz Edyta w 100%
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 23:02, 16 sty 2018

Do góry
Johanka77 napisał(a)
No taki mrozik i śnieżek mi nie przeszkadza. Jest miło.

A kwiatusze to na razie w domach hodujmy.
Ja wczoraj w JYSK nabyłam taki domek

A choinkę zaprosiliśmy na taras
świetny domek, dzisiaj widziałam taki w pepco za 25 zeta. Już miałam brać i teraz żałuję że nie wzięłam bo fajne zastosowania widzę ma. Świeczniki też z jysk?
Szmaragdowy Zakątek 22:58, 16 sty 2018

Do góry
Gorzej gdy tymi przeciwnościami są sąsiadki z biurka obok w nowej pracy i codziennie musisz walczyć z obłuda.. jak byś tutaj zaradziła?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 20:51, 16 sty 2018

Do góry
Dorka a może tą katalpę w to koło z ostatniego zdjęcia?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:37, 16 sty 2018

Do góry
Karola czy ty kojarzysz gdzie na watku opisywałaś jakies podsumowania/przemyślenia co do warzyw? które Ci sie udają, które polecasz?
to będzie mój pierwszy raz i niewiem od czego zacząć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies