Aaaaa to luzik po prostu puszczasz linki metalowe lub tyczki bambusowe i przytwierdzasz pędy do nich, wycinasz wszystko co rośnie w innym kierunku. Trzeba tylko się spieszyć póki pędy są młode i elastyczne, bo gdy robią sie sztywne to juź nie jest łatwo je formować. Prowadzę mojego buka w ten sposób i jest płaściutki i zasłania pompę ciepła na garażu.... Którą teraz trzeba wymienic ....
Lilowce może nie bo znów zagłuszą rabatę. Małą kulkę posadziłabym przy wielkim aby wyglądało jakby sie rozmnożył przez pączkowanie a nawet dwie mniejsze kulki
Miskant morning light ze swoim niebieskim kolorem byłby cudowny i duuuuuuużo zurawek
Tylko przesadziłam kalinę, wykupiłam jedną Janinę (nowy gryps na insekta) z cebulowych i spedziłam miłe południe i wieczór z przyjaciółmi. Było bardzo lajtowo. Nigdy nie robię nic na siłe, jeśli nie mam ochoty tyrać w ogrodzie to tego nie robię. Muszę mieć powera do rewolucji
Dursban jest preparatem gazowym i działa jesli temepratura gruntu wynosi minimum +15 stopni. Przy nizszej temperaturze będzie nieskuteczne. Teraz lepiej nicienie lub mechniczne zwalczanie.