Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Muszelki 21:47, 21 wrz 2017

Do góry
Kombinuję... skoro Krakus, to musi kochać Taterki. Więc dla Krakusa Taterki!

Od lewej: fragment zbocza Sławkowskiego, Szeroka Wieża, Pośrednia Grań, Śnieżny, Baranie Rogi, Durny Szczyt, Łomnica, Widły, Kieżmarski, Huncowski, Rakuska Czuba.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:47, 21 wrz 2017

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 21:45, 21 wrz 2017

Do góry
De Vriendenhof - ogród dla przyjaciół (NL) 21:44, 21 wrz 2017

Do góry
W ramach Open Dagen Groei en Bloei Meppel - dni otwartych ogrodów w okolicy Meppel, z inicjatywy stworzyszenia "Groei en Bloei" możemy zwiedzić ten prywatny ogród otwarty zaledwie kilka dni w roku.

Jesteśmy we wschodniej Holandii w ogrodzie Tilly Vriend

Kiedyś będzie tu ogród 21:41, 21 wrz 2017

Do góry
Ostatnio grzybobrania modne... mam grzybki i ja

Mądziak malinowy

Ogród Muszelki 21:40, 21 wrz 2017

Do góry
Miro, ślicznie dziękuję za odwiedziny i pozostawiam dla Ciebie (i innych) "górską roślinkę". Alpejski dzyń, dzyń

Moja działka na Dębowym Lesie 21:39, 21 wrz 2017

Do góry
gobasia napisał(a)
Zachwalasz Bobo...Na zdjęciach wygląda urokliwie więc nic innego nie pozostaje jak kupić
Tak na marginesie ...tak mokrego wrześnie to już dawno nie było u mnie

Zachwalam, bo widzisz, szybko przyrasta,ładnie sie prezentuje.I ładniutko kwitnie.I niska wszędzie można ja dodać
Oj, szkoda,że tak straszny ten wrzesień macie.
U mnie też jest za chmurkami ostatnio sobotę i niedziele ostatnio wiecej padało.a tak to raczej umiarkowanie.Nie jest źle.

Zszywkowy ogród marzeń :) 21:37, 21 wrz 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Przypomnę, że startowałaś od tego
zdj z 2012/13

a to przedstawia rabatę 2013/14

zmiana niesamowita

Człowiek nawet nie zwraca uwagi na to co było kilka lat temu... Robi się te rabaty, rewolucje większe i mniejsze A później gdy widzi się to porównanie to ciężko nawet uwierzyć od czego się zaczynało..

Edit i pomyśleć że ten rododendron ze zdjęcia to ten sam co największy przy samym świerku kilka lat temu był żółty, marny i mały, a teraz jest zupełnie inną rośliną
Zielonym do góry... 21:37, 21 wrz 2017

Do góry
Krakus napisał(a)
hmm..tych co chyba masz na mysli to jeszcze byc nie może...w oczekiwaniu i napewno coś wrzucę

a z ogrodu to nie ma co pokazywac...leje...chwasty rosną...

jedyne co to rozchodniki moge pokazać...coraz bardzie się zbliżają do siebie kolorem...
jeden

drugi

razem...

i z Helmenem (na chwasty nie patrzeć)

Zacytowałam bo wszystkie śliczne,chwastów nie widziałam
hmm ...
Moja działka na Dębowym Lesie 21:30, 21 wrz 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
"Po południu trochę po mżyło" - żeby u nas tak troche po mżyło a tu cholewa leje a nie mży.

Horta "Bobo" to podobno jedna z mniejszych hortek, ale bardzo gęsta tak przynajmniej czytałam muszę poszukać w szkółce. Reszta na pw.

No nie w nocy i wczoraj trochę popadało,że chodniki trochę były mokre , dzień bez deszczu.Na wieczór mżawka.A dziś w nocy, czy nad ranem powtórka,I dzień z chmurkami.
I znowu pod wieczór mżawka.Jak u was się wypada, tak duzo, to do mnie już tak nie dociera.
Hortensja Bobo to dla mnie jedna z piękniejszych mniejszych hortek .Moja posadzona 2014 .Co roku przycinana.Nie strasznie nisko .Ale nisko.Zbudowała piękny , zwarty krzaczorek. Mierzyłam ja w tym roku.Ma 67 cm. Ja ją polecam
Potem pw, ci odpisze.
ElzbietaFranka napisał(a)
Zobacz na stronie portalu - Niepodlewam.pl - nawóz gołebi - ph. Bardzo dobry artykuł. Pisze na tablecie i nie moge podac bezposrednio wiec daje takie namiary.
Oprócz tego jeszcze zobacz w moim watku.

Dziękuję ci za wszystko Elu, za tak obszerne wiadomości i tą stronę portalu, Już mam ja otwarta i cześć tych informacji przeczytaną. Później doczytam całość.
Na wątku tez czytałam.Dzięki,Zorbie , jak piszesz.

To dla ciebie - Lilia Żabia- Trójsklepka

Komendówka 21:24, 21 wrz 2017

Do góry
Z serii było jest. Przed urlopem

I po, choć niezbyt aktualne. Niebieski potwór jest na poddaszu, ale przydał się , bo po zdjęciu dziada z chwastowiska, kopanie było przyjemnością

Wyplewione, wyrównane i zasiane trawką.
To co pd domem, czyli "d..a i kamieni kupa" to przyszły taras na całej długości domu.
Nowocześnie z różAnką :D 21:24, 21 wrz 2017

Do góry
leon60 napisał(a)

Glediczja musi być ? ja ich tak samo nie lubię jak hakuro
Dałabym 6 jednakowych drzew, na środku te dwa klony ewentualnie może w miejsce glediczji też klona. Nie pamiętam niskich nasadzeń, poczekam na zdjęcia bo wtedy lepiej się myśli

mam fotki, dopiero o 19 moglam je zrobić więc trochę szarawo już i w deszczu.
lewa strona czyli prawa na planie, tu są grujeczniki

Między drzewami zawsze 4,5m odległości, za nimi na szerokośc 6m szpalery hortensji. pomiędzy grujecznikami rozplenice

na wprost

para drzew ktorych jeszcze nie mam, między nimi bergenie a za nimi 6m hortensji.
i na prawo czyli na lewo na planie

Odległości te same, tez szpaler hortesji na 6m a między jabłokami narazie rozchodniki ze stipą i zawilcami ale do zmian.

Wszystkie pary drzew będą w kostkach z cisa.

Ola czemu nie lubisz glediczji?

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:21, 21 wrz 2017

Do góry
mrokasia napisał(a)

Pokaż te kosodrzewiny z kwitnącymi trzcinnikami.

Tylko ten jeden kwitnie bo tylko on się jeden ostał, resztę kota zeżarła... Wiosną pomyślę o takim zabezpieczeniu by nie mogła tam się dostać.
Kwiatostany na tle tego brązu trochę smętnie wyglądają prawda ?
Może zastąpić je trzcinnikiem Overdam ??
Księżycowy... 21:19, 21 wrz 2017

Do góry
Basiula napisał(a)

O masz, ale Ci rośnie ten grab (masz jakieś foty w zbliżeniu?)! U mnie w tym roku szpeciele przyatakowały i mam egzemplarze duże i śliczne i takie, które nic nie urosły Promanal na wiosnę bezwzględnie zastosuję. W tym olałam, bo "co im się może stać" :/
Ty go sadziłaś w zeszłym roku?
W ogóle w porównaniu ze zdjęciami z zeszłego roku...WYPAS!

A'propos hortek, ja po ponad roku odkryłam, że jedna z moich czterech Vanilek w szpalerku vanilką wcale nie jest Mus wymienić. Ale już zakupiona.

Basiu, dwa szybkie zdjęcia grabów z bliska. Jakość jak widać, ale cóż (Tak mam chwasty, tak nie mam czasu ). sadzone jesienią tamtego roku. Cięte ostatnio w sierpniu. Część też choruje,ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z niego. Widzę, że on też chyba z naszego ogrodu
Ja w szpalerze "Limek" mam przynajmniej trzy różne odmiany Może kiedyś coś z tym zrobię
Kiedyś będzie tu ogród 21:18, 21 wrz 2017

Do góry
Romciu widziała, super krzaczorki już cieszę się, że jesteś.

A to moje

Moja działka na Dębowym Lesie 21:10, 21 wrz 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

NO niestety całyMocno kondycyjnie odstaje od pozostałych jeżówek. Okropny czas jest.

Kasiu, to niepokojące.
Jak za mokro, to można gdzieś przesadzić i roślinkę uratować.ale jako coś korzonki podjadło, to trudna sprawa. Podglądanie ryzykowne.

hibiskus bylinowy

asterka
Sezon 2017 u Hanusi 21:06, 21 wrz 2017

Do góry
Jolu, Bożenko, ja przyjęłam taką zasadę: Pierwsze grzyby w roku kupuję dla przebłagania fortuny. A kolejne już muszę własnoręcznie i własnonożnie pozyskać.
Czasami fortuna łaskawa i w najmniej spodziewanym momencie sypnie rydzem, albo kurką, albo i prawdziwkiem. A czasami zbiór wszystkich gatunków czyli przegląd lasu.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:05, 21 wrz 2017

Do góry
asiak napisał(a)
Zaklinaj Asiu, zaklinaj, mi też się przyda ładna pogoda

I co udały się te zaklinania??
pogoda jest ??
U mnie nie jest tak źle w porównaniu do innych rejonów Polski.Chmurki,Deszczy nocą.W dzień chmurkowo,Ale znośnie,I tak drugi dzień.Ciekawa jestem jak nastepne będą się zapowiadały.

Ketmia syryjska - Hibiskus Blue Chiffon
Cyprysik nutkajski - Chamaecyparis nootkatensis 21:04, 21 wrz 2017

Do góry
dla podgrzania chęci poranne słoneczko w gałązkach Penduli

Jubilee
Vlinderhof - Park Maxima (Utrecht -Holandia) 20:59, 21 wrz 2017

Do góry

ponieważ założenie jest w kształcie długiego prostokąta albo łezki więc dochodzimy do końca gdzie można było się przeprawić przez kanał - kanał ten był jednym bokiem tego założenia

do przeprawy służył promik a silniczek w rękach

w parku było troszkę ludzi, rodziny z dziećmi, grupa z przewodnikiem, piknikujący, spacerujący, no oczywiście my i ćwiczący

na tym kończę z nadzieją,że pojawi się tu jeszcze jakaś relacja z innej pory roku
my byliśmy w połowie sierpnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies