Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Księżycowy...

Księżycowy...

AgataP 08:49, 31 sie 2017

Wendy79 napisał(a)
Limonkowe dzisiaj:

Cynie przerosły w tym roku moje oczekiwania Minimum metr wysokości Myślę, że wsieję je gdzieś w przyszłym roku w bylinową...

Śliczne, będę o nich myślała na wiosnę.
U mnie już mają 1,5 metra, nigdy takich wielkich nie widziałam.
Ja na bylinowej nic nie wcisnę jednorocznego.
buźka
aha pora dobra na wykopki jakbyś coś chciała ode mnie
Wendy79 16:38, 31 sie 2017

AgataP napisał(a)

aha pora dobra na wykopki jakbyś coś chciała ode mnie

Najbardziej chciałabym, żebyś do Wojsławic przyjechała , no i Twój ogród na żywo obejrzeć. Z dwa razy byłam już blisko w tym roku, w kolejnym na pewno nie odpuszczę
Jeśli chodzi o resztę, to pomyślę, bo wiem, że coś chciałam, ale mi wypadło
AgataP 15:47, 03 wrz 2017

Wendy79 napisał(a)

Najbardziej chciałabym, żebyś do Wojsławic przyjechała , no i Twój ogród na żywo obejrzeć. Z dwa razy byłam już blisko w tym roku, w kolejnym na pewno nie odpuszczę
Jeśli chodzi o resztę, to pomyślę, bo wiem, że coś chciałam, ale mi wypadło

Aga do Wojsławic wybrałabym się ale wiesz dla mnie to 3 h drogi w jedną stronę, a potem powrót znowu długo w aucie. Więc to mnie trochę wstrzymuje.

Co do mojego ogrodu - Aga nie ma co oglądać wierz mi.. hahah
Ale na kawcię zapraszam jak tylko będziesz w okolicy

polinka 18:46, 03 wrz 2017

Cześć
Jestem pełna podziwu dla Was, że ogarniacie taki teren! Szacun Aga
Basiula 11:49, 19 wrz 2017

Wendy79 napisał(a)
Z tytułu: zdążyć przed upałami...

Połowa hortensjowej i Limka, która, jak widać nią nie jest. Co to za odmiana? Ma czerwone pędy.

O masz, ale Ci rośnie ten grab (masz jakieś foty w zbliżeniu?)! U mnie w tym roku szpeciele przyatakowały i mam egzemplarze duże i śliczne i takie, które nic nie urosły Promanal na wiosnę bezwzględnie zastosuję. W tym olałam, bo "co im się może stać" :/
Ty go sadziłaś w zeszłym roku?
W ogóle w porównaniu ze zdjęciami z zeszłego roku...WYPAS!

A'propos hortek, ja po ponad roku odkryłam, że jedna z moich czterech Vanilek w szpalerku vanilką wcale nie jest Mus wymienić. Ale już zakupiona.
sylwia_slomc... 11:59, 19 wrz 2017

Wendy79 napisał(a)
SZUKAM klona strzępiastokorego na prezent dla eMa. Czy ktoś gdzieś go widział w dolnośląskich szkółkach lub szkółkach, które prowadzą sprzedaż internetową, bo w sieci nie bardzo mogę znaleźć ?

Ale fajny prezent wymyśliłaś
AgataP 09:43, 21 wrz 2017

No i niech rośnie Aga, lnica się mocno wysiewa, nawet nie wiem w jakim kolorze poszła do Ciebie, ale będziesz chciała to zostawisz sobie siewki.
Makusia 10:42, 21 wrz 2017

Zakładam, że cynie są jednoroczne? Bo piękne są, więc zapewne jednoroczne, bo byłoby za prosto...?
Basiula 12:18, 21 wrz 2017

Makusia napisał(a)
Zakładam, że cynie są jednoroczne? Bo piękne są, więc zapewne jednoroczne, bo byłoby za prosto...?

hahaha
masz rację!
ale plus tak, że siejesz wprost do ziemi.
to kwiaty mojego dzieciństwa, u babci było ich mnóstwo!
Wendy79 21:19, 21 wrz 2017

Basiula napisał(a)

O masz, ale Ci rośnie ten grab (masz jakieś foty w zbliżeniu?)! U mnie w tym roku szpeciele przyatakowały i mam egzemplarze duże i śliczne i takie, które nic nie urosły Promanal na wiosnę bezwzględnie zastosuję. W tym olałam, bo "co im się może stać" :/
Ty go sadziłaś w zeszłym roku?
W ogóle w porównaniu ze zdjęciami z zeszłego roku...WYPAS!

A'propos hortek, ja po ponad roku odkryłam, że jedna z moich czterech Vanilek w szpalerku vanilką wcale nie jest Mus wymienić. Ale już zakupiona.

Basiu, dwa szybkie zdjęcia grabów z bliska. Jakość jak widać, ale cóż (Tak mam chwasty, tak nie mam czasu ). sadzone jesienią tamtego roku. Cięte ostatnio w sierpniu. Część też choruje,ale ogólnie jestem bardzo zadowolona z niego. Widzę, że on też chyba z naszego ogrodu
Ja w szpalerze "Limek" mam przynajmniej trzy różne odmiany Może kiedyś coś z tym zrobię