Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:46, 12 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

I tyle

To one (Silver Dolar) są wysokie????
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 11:21, 12 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A na koniec hortensje Silver Dollar Teraz to one grają główną rolę w ogrodzie

....

A tu już w słoneczku

Piękne są te Silver Dollar, w Kielach jednak nie spotkałam.... chyba zaryzykuje w necie jedną sadzonke i zobaczę co dostanę ...
Pozdrawiam
Tu odpoczywam 08:27, 12 wrz 2013

Do góry
Oj Sebek jak miło Cię widzieć Tak, Kasia ma zdolności w projektowaniu i nie tylko, już zdążyliśmy poznać co potrafi

Kasiu - ze spotkaniem poczekajmy na piękną pogodę, ma być i w październiku , i w listopadzie

Cudownie mi wszystko pokolorowałaś, i teraz łatwiej mi będzie skomponować (taką mam nadzieję) ładny przedogródek. Z 2 projektów zrobię 1

Masz w moim sercu szczególne miejsce

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:24, 12 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Kwitną wrzośce Golden Starlet

To zawiązane pąki na wiosnę.. teraz wrzośce nie kwitną, tylko zawiązują pąki Tak przynajmniej obserwuję od lat na swoich
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 07:55, 12 wrz 2013

Do góry
Ściągi są dla ludzi . Już niedługo będziesz miał tysiala Sebek.
Ogród Dominiki 00:05, 12 wrz 2013

Do góry
Ja też zabieram fotki przed snem Położę głowę na poduchach z wrzosów
Drzewa, krzewy, byliny zimujące do donic... 23:36, 11 wrz 2013

Do góry
Zależy na jaki okres czasu to chcesz Raz widziałem wierzby Hakuro ustawione na balkonie i wyglądały świetnie, zimą można do nich umiejętnie powtykać gałązki iglaków i wyglądałyby jak szczepione okazy Do tego podsadziłbym je teraz wrzosami lub trawami, żeby były ładne przez zimę
Rododendronowy ogród II. 22:34, 11 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Ale cudna ta róża, też bym jej chyba nie odpuścił

Mnie się tez podoba ale czy u mnie w tym piachu długo bedzie ładna to wątpię. Zobaczymy. Pozdrawiam Sebuś.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:26, 11 wrz 2013

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Mam pytanie o narcyzy Cheerfulness, jakie macie doświadczenia z nimi. Dziś zastanawiałam się nad kupnem, ale u mnie zazwyczaj pełne narcyzy po deszczach leżą albo łamią sie, więc nie ma co podziwiać. Ktoś tę odmianę uprawiał?

Mam je i rzeczywiście są łamliwe....U mnie spędziły ten rok w wazonie....

Cebulowe dobrałbym kolorem do Magnolii - a raczej odwrotnie - jeśli biała to różowe, pomarańczowe czy żółte - jeśli żółta to czerwone, białe lub niebieskie
Geometryczny ogród po ogrodowiskowemu 22:13, 11 wrz 2013

Do góry
To też dobry pomysł....Brakuje tu po prostu wyższego punktu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:12, 11 wrz 2013

Do góry
Witaj Zaglądaj ile chcesz

Właśnie sobie robię przerwę na kilka minut, bo te ciągi już mi bokiem wychodzą.....A jutro sprawdzian.....Trochę Was poodwiedzam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:38, 11 wrz 2013

Do góry
Basiu bylam,odpowiedziałam
Sebek dobrze popatrzeć na archiwalne foty, bo niestety szybko się zapomina co gdzie rośnie
Dorotko a może na kawkę wpadniesz?
Zielona u mnie limki są sadzone co 60-70cm
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:23, 11 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A po co Ci huśtawka??? Dla małego ogrodnika chyba Bo Ty raczej na niej nie siądziesz

W końcu skończę przerzucać z prawa na lewo i sobie siądę... z małym ogrodnikiem i będę pilnować by w kałuży sie nie utopił.... elektrycznego pastucha rozciągniemy.....

I po to by nie było puste te koło.. o które każdy sie pyta co to.... chyba muszę odpowiadać jak Beata.. UFO przyleciało
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:21, 11 wrz 2013

Do góry
Grażyna - Renia zapomniała aparatu, bo sie spóźniła.. a ja też sie spóźniłam i wpadłam do domu przed Renią 15 minut.. w domu sajgon... na środku pokoju wielki basen (zaczęło kropić deszczem wiec wciągnęliśmy do domu), podłoga która dawno nie widziała mopa chyba że za mopa uznać futro psa Wiec jak już takie dwie spóźnione wpadłyśmy na siebie..to machnęłyśmy ręką na sajgon.. i poszłyśmy na taras.... i jak sie zagadałyśmy to zapomniałam , że można foto robić.. Jutro nadrobimy..

Syla - dostaniesz za karę zakaz wchodzenia do mnie rano Ale ja jako dziecko wcale bym sie nie martwiła, że do szkoły sie spóźniłam z winy mamy

Ania - lotos cudny ale ostatni , ale ci co jutro przyjadą jeszcze go zobaczą... Kondzio wiedział kiedy przyjeżdżać

Sebek.... niestety ja też już bym chciała by większosć już nie rosła.. z wyjątkiem serbów i jodeł i cyprysów.... bo mi robią mój azyl zielony, odcięty od sąsiadów, któych mam fajnych, ale ... to ta wolność nad którą sie zachwycała Renata.... no i jeszcze podobał sie jej mój dziurawy pers.... ale tu miałyśmy odimienne zdanie

Renia macham do Ciebie jeszcze raz..
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:16, 11 wrz 2013

Do góry
A po co Ci huśtawka??? Dla małego ogrodnika chyba Bo Ty raczej na niej nie siądziesz
Bukszpan (Buxus) - uprawa 19:09, 11 wrz 2013

Do góry
Z pierwszego na pewno zrób kulę
Z drugiego.....Nie wiem jaki on jest w środku, ale może kulę na pniu???Jak nie to stożek, a resztę na sadzonki

Bryła przy takich okazach powinna być wielkości korony, ale jak mówisz, że się nie da to podkop go "na czuja", ale zrób też dołek wysokości przynajmniej jednej łopaty. Bukszpan dobrze znosi przesadzanie
Geometryczny ogród po ogrodowiskowemu 19:07, 11 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Nooo podoba mi się Te żurawki są świetne
Jednak tak sobie myślę, że te hortensje to można wyprowadzić na pniu - wyglądałyby co najmniej oryginalnie Jeśli masz gdzieś krzaczki pomiędzy innymi roślinami to bym je podmienił, te wyprowadził wyżej i byłoby hortensjowe drzewko górujące nad innymi roślinami

Te nadają się idealnie na hortensjowe drzewka. Wystarczyłoby zostawić najsilniejszy pęd. A może właśnie w tym miejscu gdzie są stworzyć takie coś? 3 drzewka na pniu. I wtedy spokojnie bukszpany rosłyby sobie pod nimi?
Ogrodnik Mimo Woli cd 18:59, 11 wrz 2013

Do góry
No rośnie to zielsko niesamowicie Szczerze to chciałbym, żeby moje rabaty zostały na tym etapie co są jeśli chodzi o wielkość krzewów....Bo mimo formowania w większości już są po prostu duże Na szczęście jodeł już nie mam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:50, 11 wrz 2013

Do góry
Madżen pewnie w pracy albo biega Co do tego drugiego to polecam zakup bieżni jak masz miejsce Wielu wydatków żałuję, ale tego nie Bardzo przydatna - szczególnie zimą

Nad cebulkami się zastanawiam - czy iść w kolor czy konsekwencja

PS Przed chwilą znalazłem czosnki Globemaster Może to te miałaś? Wyglądają bosko
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 17:05, 11 wrz 2013

Do góry
Miło było sobie przypomnieć te łany cebulowych u Ciebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies