Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu odpoczywam

Tu odpoczywam

Sebek 16:45, 11 wrz 2013

O - jakie fajne spotkanie miałyście Projekty imponujące
grazyna 08:27, 12 wrz 2013

Oj Sebek jak miło Cię widzieć Tak, Kasia ma zdolności w projektowaniu i nie tylko, już zdążyliśmy poznać co potrafi

Kasiu - ze spotkaniem poczekajmy na piękną pogodę, ma być i w październiku , i w listopadzie

Cudownie mi wszystko pokolorowałaś, i teraz łatwiej mi będzie skomponować (taką mam nadzieję) ładny przedogródek. Z 2 projektów zrobię 1

Masz w moim sercu szczególne miejsce

kasiek 08:44, 12 wrz 2013

Bardzo sie cieszę a jeszcze bardziej że sama podejmujesz inicjatywe w projektach - taka wspólpraca jest najlepsza i najowocniejsza Zresztą jakby co - to służę pomocą - planowanie sprawia prawdziwa przyjemność, zwłaszcza że u siebie praktycznie nie mam juz nic z większych przeróbek
Jeslibys sie nie domysliła to te skłebione kulki to rododendrony lub pierisy - masz ich sporo i trzeba je wykorzystac bo są piękne! Proponuje się Hibiskusy bo pięknie kwitną we wrzesniu. Ten zaś duży krzak z kulkami to ognik - też robi jesienią wrażenie. Do tego oczywiście hortensje i koniecznie miniaturowe budleje - sa boskie i osiągają max 60 cm! Tak samo cudowna jest miniaturowa hortensja Bobo.

październik - cudownie mi pasuje, oddychnę po zawirowanym wrzesniu i bedę mogła trochę zwolnić.
Będzie mi strasznie miło znowu sie z Wami spotkać

Zielona 11:53, 12 wrz 2013

Grażynko. Ty mi piszesz, że u Ciebie coś nie tak...? Przecież tu jest cudnie! Twoja rada dotycząca projektu jest konkretna. Wiesz... chyba powinnam po prostu zorientować się, jaki jest koszt takiego projektu i zastanowić, czy mnie na to stać, czy nie.
Zielona 11:57, 12 wrz 2013

I jeszcze coś... forum też jest magicznym miejscem. Odwiedzam tu wirtualnie tyle cudnych miejsc, oglądam metamorfozy i chyba jeszcze nigdzie nie widziałam tylu ludzi, którzy tak chętnie dzielą się ze sobą doświadczeniami, a nawet zupełnie bezinteresownie pomagają sobie nawzajem. Nigdy nigdzie nie udzielałam się na forach. Nie mam konta na naszej klasie, ani na facebooku, ani na żadnym innym portalu. Nie prowadzę bloga, nie umieszczałam swoich zdjęć w necie. A kilkutygodniowe przeglądanie Ogrodowiska sprawiło, że CHCĘ! Stąd mój wątek... Do którego serdecznie Cię zapraszam, kiedy tylko będziesz miała ochotę.
Milka 12:47, 12 wrz 2013

grazyna napisał(a)
Dzisiaj odwiedziła mnie Kasia z ogrodu pełnego złudzeń i niespodzianek z mężem i córkami

Kasia (jak widać) jest przepiękną dziewczyną / kobietą - b. przystojnego ma męża oraz 2 śliczne córeczki,

Wiele mi podpowiedziała w ułożeniu roślin a największą moją bolączką (przedogródkiem) zajmie się z większą uwagą. Tak się cieszę

obie jesteście śliczne ale najważniejsze, że spotkanie udane, wymiana poglądów, porady i to wszystko zaowocuje zmianami, no coś wspaniałego, chociaż jak patrze na twój ogród Grażynko, wszystko jest perfeckt
grazyna 13:25, 12 wrz 2013

quote=kasiek napisał(a) Zresztą jakby co - to służę pomocą -
Jeslibys sie nie domysliła to te skłebione kulki to rododendrony lub pierisy - masz ich sporo

Napisałaś czytelnie moja Projektantko
I wiesz, dałaś taka dużą plamę czerwoną z podpisem : krzewuszka lub berberys, a ja pomyślałam o kiścieniu ( innym niż ten na który patrzyłyśmy) a który jesienią i zimą jest wielką piękną czerwienią !
Mam go pod dębem, więc ... przeniosę. Nie nowina dla mnie targać raz tu raz tam
Chciałabym w końcu powiedzieć jak Ty Kasiu, nie mam co zmieniać

Jasne: budleje muszę dokupić i horti Bobo !

Dziękuję
abiko 13:32, 12 wrz 2013

No proszę jakie spotkanko, nie wiedziałam, że Kasia taka spryciula do projektowania Ciekawi mnie Grażynko jak ci wyjdzie ten przedogródek, trzymam kciuki
grazyna 13:32, 12 wrz 2013

quote=Zielona napisał(a).. chyba powinnam po prostu zorientować się, jaki jest koszt takiego projektu i zastanowić, czy mnie na to stać, czy nie.

Na pewno Cię stać ! Gdy przypomnę sobie, ile roślin nie udało mi się, ile za tym pieniążków wyrzuconych, to takich projektów miałabym ze 2 (dwa) a nie tylko jeden !

Ale wtedy Ogrodowiska nie było

Dzięki za łaskawą ocenę mojego ogródka

grazyna 13:34, 12 wrz 2013

Irenko bo to jest ta magia ogrodowiska (jak pisze wyżej Zielona), że wszystko widzimy w dobrym świetle

Agnieszko witaj serdecznie u mnie trzymaj, trzymaj, zdaje się że ruszam w przyszłym tygodniu