Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:33, 11 wrz 2013

paniprzyroda napisał(a)
Bogdziu i ty mówisz o braku koloru w ogrodzie?! Piekne zdjęcia róży i cieszę się, że ją mam dzięki Wam. Dziś otrzymałam przesyłkę czosnków główkowatych i błękitnych oraz tulipanów Greiga Little Girl, ale te czosnki są malutkie, posadzę je kępkami w koszyczkach. W Skierniewicach będę na pewno. Krótko, bo jadę na zebranie do młodszego. Buziaki.

Mariolko kolorów to ja sie dopiero spodziewam jak liście buków zmienia kolor ale to chyba koło 20 października dopiero. Na razie mam bałagan okropny bo długo z M chorowaliśmy a teraz jeszcze przesadzamy i rośliny kiepsko wyglądają, ale byle do złotej jesieni , jeszcze bedzie pięknie mam nadzieje.Sadz roślinki to w przyszym roku obejrzymy , do siebie tez zapraszam.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 22:34, 11 wrz 2013

Sebek napisał(a)
Ale cudna ta róża, też bym jej chyba nie odpuścił

Mnie się tez podoba ale czy u mnie w tym piachu długo bedzie ładna to wątpię. Zobaczymy. Pozdrawiam Sebuś.
Bogdzia 22:36, 11 wrz 2013

GorAna napisał(a)

Bogdziu, bajka jak nic .....i do szczęścia już niewiele potrzeba....zdrowia....i tyle wystarczy
Pozdrawiam

Aniu masz racje zdrowie najwazniejsze i bardzo potrzebne, a ogród , no cóż już bym coś nowego chętnie zrobiła ale miejsca brakuje.Pozdrówka .
Bogdzia 22:40, 11 wrz 2013

luiza_jakubowska napisał(a)
To pierwsze zdjęcie bajkowe. Zawsze miałam przed oczami kolorowe rododendrony, ale ten widok jest niesamowity.

Muszę chyba trawnik założyc na nowo ale czy to jeszcze na nasze siły?Takiego efektu jak kwitnące rh nie dają zadne inne rośliny, nie da sie ich zastapic niczym innym Wiosna coraz bliżejPozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 22:41, 11 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
Bogdziu...ale kolory!!!!!!!!!! Pięknie!!!
Najbardziej lubię rozetkowe róże
Pada jeszcze u Was? U nas już słoneczko świeci

Mnie tez się takie róże podobają ale co z tego kiedy ja sie im nie bardzo podobam i chyba wolą rosnąc gdzie indziej. Pozdrawiam Kasiu.
Justyna 22:59, 11 wrz 2013

Są zdjęcia
Inversa - perełka. Prowadziłaś go na taką wysokość, czy on sam tak? Też mam, ale niższy, widzę że jak ma z czego spływać prezentują się lepiej. A na lewo od niego rośnie oskrzydlona? Moja jeszcze się nie przebarwia.
Serdecznie
EPODLAS 23:06, 11 wrz 2013

Bogdziu, obejrzałam zdjęcia ogrodu. Nie będę słodzić, powiem jednym słowem - pięknie.
Bogdzia 23:15, 11 wrz 2013

Justyna napisał(a)
Są zdjęcia
Inversa - perełka. Prowadziłaś go na taką wysokość, czy on sam tak? Też mam, ale niższy, widzę że jak ma z czego spływać prezentują się lepiej. A na lewo od niego rośnie oskrzydlona? Moja jeszcze się nie przebarwia.
Serdecznie

Tak do pewnego momentu był powiązywany żeby rósł prosto , jak przestaliśmy od razu się zwiesił. Po lewej stronie faktycznie trzmielina oskrzydlona,u Was na południu wiosna wcześniej a jesień później , macie dłużej ładną pogode a u nas już jesiennie to i trzmielina pokazuje kolorek choc jeszcze nie w pełni. Pozdrawiam Justynko.
Bogdzia 23:16, 11 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, obejrzałam zdjęcia ogrodu. Nie będę słodzić, powiem jednym słowem - pięknie.

Bożenko a jednak słodzisz. W tym roku przez naszą chorobe wszystko zaniedbane, moze w przyszłym będzie lepiej. Pozdrówka.
Madziarzeszow 07:28, 12 wrz 2013

Pięknie u Ciebie , nie tylko śliczne odcienie zieleni , ale kolorów cudnych też nie brakuję .
Pozdrawiam