Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 14:45, 20 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Dalie pasują bardzo. A jak tam jest północ?

nie zauważyłam Twojego posta

trochę krzywo te linie

Ewo wiem że jak żywopłot urośnie dalie mogą mieć za mało słońca

ale jak ja to mówię będe sie martwić za 5 lat - wtedy może powstanie inna nowa daliowa rabata???
Ogród na piasku i z wielkim murem 14:43, 20 wrz 2017

Do góry
Alicja169 napisał(a)
Pracowity dzień dzisiaj, ogródkowy. Piękne słońce od rana, cieplutko. Sporo robót wykonane.
A zbiory też w dzień słoneczny należy zbierać

I tu muszę szerszy komentarz na temat tej pierwszej fotki, otóż żółte i zielono-czerwone (takie trochę jak niedojrzałe) pomidorki .są przepyszne. Nasionka dostałam od Gosi. Szkoda, że zapomniałam nazwę odmiany
Gosiu - dziękuję, bardzo skrupulatnie wydłubuję nasionka, aby w przyszłym roku te dwie odmiany wysiać. Moje bawole serca też pyszne.
W ogóle w tym roku pomidory tak pyszne, że dawno takich nie jadłam

szkoda ,że nie pamietasz odmiany tych zielono-czerwonych fajnie wygladaja a i smakuja ...chętnie bym takie posadzila...Tan żołty to jakiś ananas .ja mam ananas paradaiser bardzo smaczny i duże owoce

bawole serce też mam ,ale wolę bycze rogi
Co się stało kwiatom ... 14:42, 20 wrz 2017

Do góry
Ewa,jestem na TAK ,wszystkie odcienie nieba są w moim ogrodzie bardzo pożądane,
ponieważ jest smutno,deszczowo i jesiennie to wstawię błękitne zauroczenie na poprawę nastroju.. teraz już zmykam do zadań specjalnych, wybaczcie że nie odwiedzam waszych wątków ale nie nadążam za wami.
Byłam w niebie.

Nowocześnie z różAnką :D 14:42, 20 wrz 2017

Do góry
a oto mój plan (w sumie to Lukiego )

dylemat jest taki:
grujecznik został jeden - uschły dwa ale jeden odbil od korzenia
jablonki nie zachwycają, chyba chore

więc z koncepcji 3 par drzew zostały nici........

i teraz tak ..
wersja 1. czekam do wiosny aż grujeczniki ożyją a jablonie olsniewająco wypieknieją i kontynuuje koncepcje różnych gatunkowo par drzew czyli dokupuje dwie brzozy i jest finito w tym temacie

wersja 2. grujecznika przesadzam koło tarasu żeby mi z czasem cienia więcej dawał (taras poludnie:/), drugiego wywalam. jabłonki ida na przedplocie i kupuje nowych 6 drzew.............

pytanie zagwostka

którą wersję wybrać biorąc pod uwagę również to ze w lewym dolnym rogu mam glediczję czyli jeszcze inny gatunek? raczej nie do ruszenia bo mam wizje podsadzić cały rog z nią red baronem i moze kieeeedyś dac taki okrąg jak u Andzeli pod nią. taki cienisty kącik leniuchy by powstał
Glediczje dostałam od Makusi więc bedzie w moim ogrodzie koniecznie :*

na środku rabaty środkowe z klonami ginnala (w zamysle wielopniowymi) zatopionymi w trawach

na froncie ogrodu mam 3 świdosliwy a od strony zachodniej wiśnie amanogawę i na przeciwko magnolię Aleksandrinę ( oby przezimowała)

to sa już wszystkie moje drzewa i dylematy drzewne
błaaaaagam o opinie..............................

Anna i Ogród 14:34, 20 wrz 2017

Do góry
Trawnika bym nie dzieliła na trzy części.

Dwie wersje:
Na lewo od ścieżki owal w zasadzie bez zmian, na prawo - bez tego cypelka, za to rabatka wzdłuż całej ścieżki:

albo
ścieżka idzie w większej części przez trawnik

Nowocześnie z różAnką :D 14:27, 20 wrz 2017

Do góry

na całej te rabacie siewki werbeny. planuje je w donikachw garazu przezimować.

w przyszłym roku zaczynam od ułożenia na nowo linii nawodnienia i chyba bede już mogła czymś wyściółkować tzn. że chyba już nie zmienie koncepcji na to miejsce
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 14:25, 20 wrz 2017

Do góry
Danusiu trawa na dzień dzisiejszy wygląda tak jak na obrazku,narazie nie ma co kosić, strasznie mokro u nas ,co drugi dzień pada,chyba dosiewy będę musiała zostawić do wiosny ;-/.Dzięki za odpowiedzi
Nowocześnie z różAnką :D 14:24, 20 wrz 2017

Do góry
Migawki z ogródka 14:24, 20 wrz 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
co to za różyczka? Sporo u ciebie jeszcze kwitnie róż. U mnie tylko kilka ale nie mam nawet kiedy zdjęcia zrobić bo albo ciemno albo pada albo 300 km dalej jestem i też pada. Przy okazji - szukam ładnych małych róż do 1 metra wysokości - poleciłabyś coś ze swoich zbiorów?
Nowocześnie z różAnką :D 14:23, 20 wrz 2017

Do góry
polar bear juz jesiennie
Nowocześnie z różAnką :D 14:22, 20 wrz 2017

Do góry
pare deszczowych fotek
przepraszam Was za chwasty ale ja nie mam kiedy pielić, albo jestem w robocie albo pada...

Nowocześnie z różAnką :D 14:09, 20 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

a moze 6 jabłonek ?

Kasia.. one sa takie sobie..niewiem moze u mnie tylko.

coś im dolega... liscie matowe i napewno nie bordowe..
Iglaki na pniu 13:52, 20 wrz 2017

Do góry
możesz i teraz i na wiosnę
musisz wyciąć spory kawałek bo zaczyna wytwarzać się przewodnik
Glauca Globosa robi takie psikusy i z "karłowego" wyrasta potwór,
widać że z boku też coś kombinuje

Jurajski Ogród 13:49, 20 wrz 2017

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
cd

Agnieszka, na tym ujęciu nie ma Twoich bordowości i różów. Bardzo inny ten widok.
Co daje taki limonkowy kolor po środku i z czego jest ten żywopłot za trawami?

Serwujesz nam każdorazowo piękne, ciekawe ujęcia pięknego ogrodu.
Działka prawie w Borach Tucholskich 13:39, 20 wrz 2017

Do góry
ogrodowa NN

Wśród brzóz i dębów 13:37, 20 wrz 2017

Do góry
marba napisał(a)
Znalazłam dziś u siebie takie grzybki. Rosły na słońcu i prawie na piachu. Nie bardzo znam się na grzybach, czy to mogą być kanie? Nie mam na kim wypróbować.

A teściowej już nie masz? A tak na poważnie Basiu to ja bym nie ryzykowała u mnie też rosną chyba ale życie się ma tylko jedno. Zakupy super, powoli a na wiosne będzie efekt i radośc Pozdrawiam u nas leje znowu i zimnica Liście opadają coraz bardziej, z okna las widzę, zmienia kolory, potrzebuje słonka
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 13:37, 20 wrz 2017

Do góry
ogrodowa NN kwiaty prawie 40cm ma ochotę kwitnąć na jednorocznych
Iglaki na pniu 13:27, 20 wrz 2017

Do góry
jak przyciąć i czy można teraz ?

Liliowo i kolorowo:) 13:25, 20 wrz 2017

Do góry
marba napisał(a)
Fajny ten płot porośnięty winobluszczem. Musi pięknie wyglądać cały przebarwiony na czerwono. Też planujemy taki za domem po bokach działki, uznaliśmy, że to będzie najlepsze rozwiązanie.

Za chwile tak będzie wyglądał, to brzydki płot z ogródków działkowych i staram się go przykryć a za wąski mam wjazd do garażu by coś tam posadzić. Rok temu tak wglądał ale to białe to rdest. Niestety sasiad za płotem bardzo nie lubi zieleni wyciął wszystk już u siebie, a teraz mu przeszkadza zielona ściana i rdest skutecznie mi wycina Winobluszcz jest bardzo pozytywny bo najbardziej kumuluje zanieczyszczenia, a tych u nas jest bardzo dużo( Chodz uważaj, bo jak zacznie rosnąc i się panoszyć tak jak to robi za domem z tyłu ogrodu to rośnie mi wszędzie i po sosnach, tujach... póki co walke z nim przegrywam

Basiu szybciej rośnie i jest do opanowania rdest. Winobluszcz sieje się sam wszędzie, ptaki roznoszą albo winobluszcz trójklapowy jest piękny, obrasta mi warsztat.
Coś jeszcze, coś więcej... 13:20, 20 wrz 2017

Do góry

I... koniec spaceru pod parasolem
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies