Basiu to dobra nazwa, jeszcze jej nie słyszałam. zacznę też je tak nazywać.
W tym roku włączyłam je do i dalej poszukuję, wiosna zamawiałam w dwóch miejscach i porażka. Tylko jedna sie sprawdziła 'Golden Scepter'
a zamówiłam
Eweline
Orion
Galery Vermeer te trzy od razu zgniły.
Jowey Chantal
dla niej tylko zamawiałam przesyłkę nie ma zupełnie, została tylko wstążka z napisem posasiłam do gruntu.
Kogane Fubuki
Marble Ball miała być to Blue
zamówiłam 8 szt dostałam jeszcze zamiennie za liliowce
dalie Maxime i Sandra, oczywiście w gratisie dostałam kilka tych dali podwójnie i od nich mam tylko jedną o nazwie Golden Scepter i trzy wyrosły jako Spectakl pomarańczowe za Maxime i Kogane Fubuki.
Bulwy były tak maleńkie i otrzymałam je w ostatnim dniu maja.
Zakwitły w tym tygodniu po jednym kwiatku stąd wiem o kolorze.
ta o ciemnych lisciach tez jest ładna to Roxy
to Purpinka niska b. wcześnie zakwita.
niska bardzo Bordey Rose
wszystkie małe karpy słabo dorastają.
Tomas Edison godny polecenia kwiaty średnie 13 cm śr krzew do 80 cm wys.
He, he, mam stracha jak tam idę. Aksamitki pożarły mi skrzynie. W przyszłym roku mus mocno je poprzerywać. W tym roku posiałam i zostawiłam, ups i teraz mam dywan w skrzyniach
Pomyślałem sobie że dobry patent do koszenia bo jakby ziemię która leży na trawie zebrać a ten "rów" zostawić to kosiarką łatwiej by można było dojechać bo tylko do krawędzi a przy okazji rabatka jeszcze ładniej podkreślona
Super wygląda u Ciebie ta obwódka z żurawek zwłaszcza że nie jest wąska tylko szeroka bo egzemplarze okazałe
Widoczki o poranku uwielbiam...wszyscy jeszcze śpią i tylko rosa na trawie, lekka mgła, kubek kawy i ty (ja)...taki czas dla siebie...a przu okazji fotki cudne wychodzą