Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogród z rzeźbą 16:49, 05 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sporo osób narzeka na MW.
U mnie rosnie jak na drożdżach. Pewnie trafilam na dobrą sadzonkę.

Mojej nie okryłam na zimę i ..nie wiem, co dalej z nią będzie trochę zielonego na łodygach jest. Czekam więc cierpliwie.

Piękne połączenia roślin pokazujesz
Przerwa na kawę... 13:27, 05 maj 2017

Do góry
inka74 napisał(a)
Trochę ogólne widoki na koniec bo już przesadziłam z ilością zdjęć

Iwonko, czy ta kratka, to odplyw z rynny na rabatę?
Przyszlam na szafirki. I odkrylam, ze ladnie wygladają, gdy wylewają się na ścieżkę. U mnie wylewają się na trawnik i wyglądają, jak kepka nieskoszonej trawy. Muszę to poprawić.

I czesciej do Ciebie zaglądać.
Zapisuj spostrzezenia dotyczące odmian tulipanów. Przydalaby się lista Top 10
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:12, 05 maj 2017

Do góry
Basilikum
Z lekarzami, jak zaczniesz, końca nie ma
u mnie szykuje się do kwitnienia Yellow River, powoli rozkręca Black Tulip, Genia w pełni, i 2 inne
a Susan chyba juz miesiąc kwitnie

iwk4
Iwonko, pod Susan oprócz szafirków są bordowe żurawki, ścięłam do ziemi aby odmłodzić, teraz już są listki, a potem zamiast szafirków wyłażą rozwary w 3 kolorach, biały, róż i niebieski, już zaczęły; Dzięki za dobre życzenia, a co do wysyłki, no jakoś mi się teraz nijak nie składa, ale jak obiecałam, słowa dotrzymam, poczekaj jeszcze ciut

Sylwia
dzięki i abyś też nie musiała latać, ja już mam wielką rozpiskę, co gdzie i jak, bo się gubię

Dorota123

Dorotko serdecznie dziękuję tak, nasz klimat jednak najfajnieszy w Polscenie mam żadnych strat w ogrodzie.
powojniki już szaleją

tu montana Mayleen

Ogródek Iwony II 10:35, 05 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tu są pojedyncze plytki zatopione w trawniku. Nie są lączone. Mi się tak podoba.
http://pinterest.com/pin/280700989252955808/?source_app=android
Iwonka i tego się trzymaj to twój ogród i ty w nim masz się czuć dobrze.Wiesz że Cię podziwiam za to co w tak krótkim czasie zrobiłaś w ogrodzie Maki mi już powschodziły w doniczkach
Ogródek Iwony II 10:31, 05 maj 2017

Do góry
Zana napisał(a)

Ja jednak patrzę na ten chodnik jako przedłużenie schodów i to jest dla mnie logiczne jak budowa cepa.
A wzdłuż chodnika można posadzić np. trawy (rozplenice?), które by się na niego częściowo przewieszały i go co nieco zamaskują.

Będzie stipa. Na obu rabatach na brzegu.
Rozplenice mam dalej na rabacie. 6 sztuk wzdłuż podjazdu. Tyle mi się udalo wyhodować z nasionek
Ogródek Iwony II 10:24, 05 maj 2017

Do góry
Tu są pojedyncze plytki zatopione w trawniku. Nie są lączone. Mi się tak podoba.
http://pinterest.com/pin/280700989252955808/?source_app=android
Ogródek Iwony II 10:02, 05 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dokładnie tak. Widzę Malgos, ze pamiętasz moje rozterki związane z tym kawałkiem.
Ze względu na koszty i uzytkowanie tego kawalka ( mycie auta np. , opał) pewnie zostanie na ten moment podjazd bez utwardzenia. Chcialam żwirek, ale zimą nie wyobrażam sobie odsniezania zwirku.
Wizualnie pasowalaby tam też trawa. Auto nie jeździ czesto, a kawalek zielony polaczylby wszystko w całość.

a może jeszcze w tym podjeździe zrobić coś na kształt kontynuacji chodniczka, tylko już nie pełnego, tylko takie płytki jak w trawie?
Że się niby idzie dalej do ogrodu.
A bonzaja to musisz sprawdzić i może na nowo ustalić długość sznurka.
Ja swojego jeszcze nie przyszpilałam. Muszę to czymś zrobić.
Gratuluję 700 stron!
Ogródek Iwony II 09:27, 05 maj 2017

Do góry
AgataP napisał(a)

Iwka, turzyca jak podrośnie zasłoni Ci żurawki, wyjdzie nawet na trawnik.
U mnie jest ogromna latem.

Ciekawe, co Ewa bacowa na to?

Wydaje mi się ze rosnie do 80 cm. Zobaczę, jak u mnie będzie rosla. Mam slabszą, przepuszczalną ziemię.
Zurawki posadzilam w nogi, by wiosną miec trochę koloru.
Jak się nie sprawdzi tu, zmienię koncepcję. Będę obserwować.

Edit: gdyby podrosla wielka, mam na nią pomysł. Tylko jeszcze miejsca nie dokonczylam. Niech więc rośnie spokojnie.
U Ewy widziałam cudne jej polaczenie z zurawką cytrynową i hortensjami.
Ogródek Iwony II 09:25, 05 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Dokładnie tak. Widzę Malgos, ze pamiętasz moje rozterki związane z tym kawałkiem.
Ze względu na koszty i uzytkowanie tego kawalka ( mycie auta np. , opał) pewnie zostanie na ten moment podjazd bez utwardzenia. Chcialam żwirek, ale zimą nie wyobrażam sobie odsniezania zwirku.
Wizualnie pasowalaby tam też trawa. Auto nie jeździ czesto, a kawalek zielony polaczylby wszystko w całość.

Iwonko nie bój się żwiru, u mnie jest cały podjazd i dajemy radę.
Odśnieżasz i tak tylko wierzchnią warstwę, resztę samochód rozjedzie. A na żwirku szybko wsiąka, jest chropowata powierzchnia pod kołami. Jedyną wadą takiego rozwiązania jest grabienie liści. Ja mam 70 letniego kasztanowca, tony jego owoców na jesień i lisci - daję radę, sama grabię i sama pakuję w wory. Kasztanów było 15 worków, liści ponad 30
Ogródek Iwony II 09:20, 05 maj 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)

Chodnik dochodzi do podjazdu. Po drugiej jego stronie jest kontynuacja trawnika i m.in. warzywnik. Podjazd przecina prawie całą posesję. Takie są warunki na działce, lokalizacja domu i garażu.

Ogródek Iwony II 09:16, 05 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Czas na fotki ogrodu. Wreszcie kilka zdjęć cyknęłam
Turzyca palmowa ładnie przyrasta

Iwka, turzyca jak podrośnie zasłoni Ci żurawki, wyjdzie nawet na trawnik.
U mnie jest ogromna latem.
Ogródek Iwony II 09:13, 05 maj 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)
Iwonko a czym przyszpiliłaś do ziemi sznurki, by przygiąć bonzaja?

Wygięty drut w ksztalcie szpilki od namiotu, tylko dluzszy. Został z budowy.

O mojego bonzaja muszę się zapytać Ewy777 męża. Pomagał w wyprowadzeniu go z zaniedbanego zdobycznego bukszpana. Nie jestem pewna, czy nie muszę go uwolnić z drutu i od nowa założyć. Galązki przecież grubieją.
Ogród w mieście-ogrodzie 08:47, 05 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ile litrów zużyłeś na twoją sadzawkę? Są w różnych pojemnikach ... Malowałeś jedną warstwą?
Rozważałam folię w płynie. Wygląda na to, że nie mam co sobie zaprzątać nią głowy ...

Kupiłem opakowanie 10l, zużyłem ok.3-4l, a nie żałowałem towaru, choć bardzo dobrze kryje
Ogród Mirelli 07:35, 05 maj 2017

Do góry
Tulipany American Dream to te same, co ja mam. Dobrze, ze nazwę pamietalas.
Ogród Mirelli 07:32, 05 maj 2017

Do góry
Przede mną też pielenie.
Ogródek Iwony II 07:31, 05 maj 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Niedawno była dyskusja na temat zejścia z tarasu, które po przedłużeniu rabaty kończyło się w połowie rabaty.

Kostka była, tylko pan złota rączka zajęty. I moje dziecię w ramach nauki i przygotowań do matury zaproponował, że położy nam tę kostkę, twierdząc, że umie to zrobić. Zostawiliśmy go z tym problem, nie mieliśmy nic do stracenia. Dostał do pomocy młodszego brata, by kostkę donosił. Ja robiłam obiad i co chwilę wychodziłam na taras, zerkać, czy dobrze mu idzie. Na koniec zostałam zawołana, by zaakceptować pracę. mamy położoną kostkę. Chodniczek skończony
Dumna jestem z mojego synka

Z prawej strony chodniczka dosiałam trawę.

Chwalić syna. Mama do kąta za pomysły.
Pytanie nadal aktualne .
Dokąd ten chodnik prowadzi? To dojście do trawnika? Hmmm ......
Zobacz, obok masz piękne dojście wysypane żwirem z zatopionym łupkiem dachowym - materiałem cennym, pięknym i bardzo szlachetnym a przede wszystkim naturalnym, który powinien być wyeksponowany a jest schowany . I jest to tylko dojście do kranu.
Natomiast do tarasu walnęłaś sobie kawał kostki betonowej, której uroda jest wątpliwa i która zabija życie biologiczne w ziemi.
Na krótkim odcinku za domem masz 3 rodzaje ścieżek. Hmmm....
No i ten ukośnie ułożony krawężnik od kostki w kierunku bramy. Co oddziela trawnik od trawnika?
Przy takiej mamie, dzieciom nigdy nie będzie się nudzić w ogrodzie .
Pergole są super, chwalić męża .
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:30, 05 maj 2017

Do góry
Super wyszło
Ogród w mieście-ogrodzie 00:03, 05 maj 2017

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)

Użyłem gumy w płynie Canada Rubber. Wcześniej usiłowałem uszczelnić to różnymi masami na bazie cementu np. Woderem, ale to nie zdawało egzaminu.

Ile litrów zużyłeś na twoją sadzawkę? Są w różnych pojemnikach ... Malowałeś jedną warstwą?
Rozważałam folię w płynie. Wygląda na to, że nie mam co sobie zaprzątać nią głowy ...
Ogródek Iwony II 23:53, 04 maj 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka okazało się, że też mam tulipany, które przebarwiają się z żółtych na czerwone

Gęściutko już u Ciebie na rabatach

Mirelka, jak te twoje się nazywają?
Na rabatach gęsto. Tak mam, ze lubię zapełniać rabaty. Nie lubię pustych miejsc.
Ogródek Iwony II 23:48, 04 maj 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Niezły patent tez nie mam nawadniania i tez ciągnę wąź po rabatach. Trudno. W największe susze dawałam radę z podlewaniem. No ale ja mam zawsze wolne wakacje

Ja też
Ale nawadnianie mi się marzy Niekoniecznie trawnika. W warzywniaku będzie w pierwszej kolejności. By ogórków z góry nie podlewać ...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies