Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

paulina_ns 07:11, 05 maj 2017

Mirelka tulipany piękne, ale to już wiesz w oko mi się rzuciło jaki Ty masz piękny trawnik!! I Ty mi powiesz,że jeszxze chwastów nie plewilas chciałabym mieć tak wszystko wycackane
MirellaB 07:14, 05 maj 2017

Paulinka słowo daję chwastów nie pieliłam jeszcze w tym roku, a sporo ich jest niestety
Trawnik z zeszłorocznego wysiewu. Przy tej deszczowej pogodzie jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach
paulina_ns 07:29, 05 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Paulinka słowo daję chwastów nie pieliłam jeszcze w tym roku, a sporo ich jest niestety
Trawnik z zeszłorocznego wysiewu. Przy tej deszczowej pogodzie jest jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach

No nie wiem czy się da,żeby był jeszcze ładniejszy niż na zdjęciach

U mnie te chwasciory jakoś bardziej widoczne są może uda mi się dzisiaj chociaż część wyplewic
Iwk4 07:32, 05 maj 2017

Przede mną też pielenie.
Iwk4 07:35, 05 maj 2017

Tulipany American Dream to te same, co ja mam. Dobrze, ze nazwę pamietalas.
MirellaB 07:39, 05 maj 2017

Iwonka czekam, aż zielsko jeszcze podrośnie, łatwiej mi wówczas wyrywać
Tak właśnie myślałam, że to te same tulipany
_Martini_ 09:10, 05 maj 2017

MirellaB napisał(a)
Martynka 170,00 to chyba drogo. Może w innych ogrodniczych są tańsze - dzwoniłaś, pytałaś?

Berberysy pod garażem to Erecta

Nie tak łatwo je dostać. Dzwonilam do jednej szkólki, cena nawet przyzwoita, ale one są kopane z gruntu zanim przyjadę odebrać i taki układ mi nie pasuje. Po pierwsze nie chcę kopanych, po drugie nie widzę co mi przygotowują, nie mam szansy wybrać, a najważniejszy jest prosty pień.
inag 10:34, 05 maj 2017

Cześć! Kochana (chyba u Sabiny) zacytowałaś zdjęcie swojej rabaty z hortensjami, trzcinnikami i trzmielinami na pniu. Rabata jest pięknie skomponowana ale moją uwagę zwrócił głównie trawnik. Błagam, powiedz co Ty robisz, że on wygląda tak jak wygląda??? Z daleka widać, ze jest mega zdrowy. Ta ciemna soczysta zieleń i jego gęstość... Chcę taki sam!!! Stosujesz jakiś specjalny nawóz? Czarujesz go?
wiunia 10:40, 05 maj 2017

_Martini_ napisał(a)

Nie tak łatwo je dostać. Dzwonilam do jednej szkólki, cena nawet przyzwoita, ale one są kopane z gruntu zanim przyjadę odebrać i taki układ mi nie pasuje. Po pierwsze nie chcę kopanych, po drugie nie widzę co mi przygotowują, nie mam szansy wybrać, a najważniejszy jest prosty pień.

Martyna nie wiem z jakuej części Wielkopolski jesteś ale spróbuj zadzwonić do szkółki Kierzkowskich koło Swarzędza. Maja tam zawsze ładne okazy i cena do zaakceptowania oczywiście zależy jaką dużą roślinę wybierzesz. W zeszłym roku kupowałam brzozę Doorenbos w donicy u nich ponad dwa metry ale wiadomo cieniutki pieniek nie pamiętam ile kosztowała ale mniej niż 100 (45, 55 ???) No nie pamiętam! Mieli na placu głównym i takim roboczym mogłam pomarudzić.
Kawa 10:42, 05 maj 2017

Mirell twoja schodowa jest powalająca o każdej porze roku wiesz

jesssu ile ja musze tulipanów kupić

sesleria to rzeczywiście strzał w dziesiątke