Jeśli nie były w ziemi od ubiegłego kwitnienia, to raczej nie dały rady się odżywić i teoretycznie nie powinny kwitnąć. Można na rabatę jak rozmarznie ziemia. Rok przerwy i w przyszłym sezonie powinny zakwitnąć.
Aga, mi akurat na jego kwitnieniu nie zależy Został przeznaczony na pokrycie wierzchu kwiatków w doniczkach.
I szable - moje dużo mniejsze niż Irenki i Marzenki, choć i tak za duże w porównaniu z tymi, do których je dokupiłam. Oczywiście czego nie mam? Odpowiednich donic Te plastikowe to tymczasowa prowizorka, która stoi już od roku Podobają mi się baaaardzo te z Polnixu, zamówione przez Marzenkę, ale wydaje mi się, że ten kolor kompletnie do mnie nie pasuje...
Schody i drzwi mam dębowe ciemne, ściany w ciepłym beżu... I jak tu znaleźć fajną donicę/donice za rozsądną cenę???
Marzenko, widziałam Twoje inspiracje doniczkowe u Magdy 70. Całe fajne - poza ceną
Cyklamen
Osłonka niska, fioletowa i........ zakurzona
Od ubiegłej wiosny stały w garażu zupełnie zapomniane miniaturowe narcyzki w doniczce. Teraz odkryłam, że wypuszczają listki!!! Co z nimi dalej robić??? Poradźcie proszę
No i w końcu obfociłam moje zakupy sobotnie
Hiacynty, bluszcze, żonkilki
Ratunku Madżen!!! Hiacynty rozwijają mi się wszystkie na raz, a temp. w garażu jak u Ciebie w ogrodzie zimowym! Czy jeśli teraz przeniosę je do drugiego, nieogrzewanego garażu, to rozwijanie się zahamuje?
Aaaa, przepraszam bardzo - ja tylko bagażnik policzyłam. Jeśli złoży się tylne siedzenia to ze 30 szt. wejdzie Pasażerem miałaby być Borbetka, z tego co kojarzę, to jeśli jeszcze 1 bukszpana na kolana weźmie, to już razem 31 szt.
Gdybym wtedy była na ogrodowisku to bym natrzaskała fotek.... a tak to ma jakąś Dziokondę
To tak jak ja Dawniej nie interesowały mnie kfiatki, więc ogrody Wersalu potraktowałam po macoszemu, ledwie rzuciłam na nie okiem, bo już nogi mnie bolały
Madziu szalejesz, juz myślisz o wiosennych wiankach
fajny był ten nasz wypad
Myślę, bo pochowałam ozdoby śwąteczno-zimowe i tak pusto się zrobiło ... fajny wypad , pierwsze koty za płoty ... będą następne
No i jak zwykle fajnie robiło się z Tobą zakupy - mój Ty antykokoszkowy głosie rozsądku
Moje zakupy stoją na razie w garażu i czekają na wolną chwilę na posadzenie. Wciąż myślę o tej misie z ZC - idealnie by pasowała na fioletowe hiacynty, no muszem ją mieć!!!
Świetny był Twój pomysł z mchem - ze wszystkim dobrze się komponuje! A Twoje hiacynty i storczyka w mchowej skarpetce będę zgapiać Do fioletowej misy (tej mniejszej) wstawiłam cyklamena i teraz zaś będzie mi jednej brakować
Fajnie, ze już myślisz o wiankach wiosennych - mi się wciąż wydaje, że do wiosny taaaak daleeeeko Więc Ty się przygotujesz na wiankowanie, a ja.................. będę kopiować
Mi też brakuje drugiego kwiatka, cyklameny ... żeśmy pożałowały sobie czy co ??? no nie wiem , nie wiem ... nadrobimy następnym razem ... a mech robi robotę , co nie ? będziemy go mieć już zawsze... mamy dobre źródło zaopatrzenia
...ależ zazdraszczam pozytywnie Waszej grupie wrocławskiej - super zakupy, super pomysły i super ekipa...
Aga Ty też ze Śląska ... ... zapraszamy do Nas
Irenko dziękuję za zdjęcie super pamiątka
Hej Magdziu - widzę, że zakupki udane bardzo. Tak, też mech uwielbiam miłością dozgonną, jak i trawy wszelkie. I tak pomyślałam, że można na podkłady wianków zamiast sianka używwć tych traw, które się wiosną ścina. Muszę wypróbować, bo może te trawki będą zbyt suche i zamiast się ładnie układać pokruszą się i połamią... Niedługo ścinanie, więc można sprawdzić. A jak się uda to na boże narodzenie będzie jak znalazł.
Pozdrawiam kakaowo
Moja rozplenica by się nadała na podkład, bo jest bardzo sztywna ... to jest myśl , musimy spróbować ... i można mchem obłożyć ...tyż pozdrawiam kakaowo
Aga ten z hiacynatami mi się podoba !!! bardzo .... na razie może wisieć bez jajeczek ... biegam po GAPie a tu nasze takie piękne inspiracje ... jak coś znajdziesz jeszcze to wklejaj do mnie plisssss
Fajne insiracje, Ago_pe
Magdziu, wpadłam podziękować Ci za linka do instruktażu robienia wianków z gałązek (Anity). Jakoś na niego wcześniej nie trafiłam.
Smaka mi narobiłyście tymi wiosennymi zakupami
Tess cieszę się, że link Ci się przyda , dobrze, że Anitka nam pokazała ... a zakupy wiosenne polecam, dzisiaj zatargałam hiacynta do pracy , od razu milej .... ale dawał tak po nosie ... że na koniec pracy, wyniosłam go do większego pomieszczenia
Zaglądam....
Ciesze się bardzo ... umiem już cyctate posty ... widzisz ???
Madziu ..... link już Marzenka podesłała ..... buziam
Buziam też i ściskam mocno... wiosna już blisko ... czekam , czekam .... na kawkę ...pamiętasz co nie ?
Gabisia - jakie czapki??? U nas + 5 stopni było!!! Ja w czapce chodzę przy minus -10 lub w górach
Justi - fyzjer mnie od dwóch miesięcy nie widział.... Jak te zdjęcia obejrzałam ciachnęłam wczoraj grzywkę i muszę się umówić na cięcie włosów..... Ale chwilowo budzet kwiatkami nadwyrężony
Kasia - my takie anielice z różkami
Irenko - dziękuję za komplementy, dzieki żeś mnie od limonkowych stroczyków odwiodła U Ciebie piekne kompozycje. Aż się boję zajrzeć ile mam u Ciebie postów do przeczytania
Ginger - a sprawdze po moczeniu jak będą sie stroczyki w podświetlanej prezentować, na razie są w niej biale ciemierniki i cyklamen. Przez szybę w ogrodzie zimowym oglądam, podświetlone sterownikiem elktronicznym od 18-22
Ania Monte - ciemierniki chłodzą się przy 10-14 stopni, bo taką temp mam aktulanie w ogrodzie zimowym. Po przekwitnieciu wsadzę do ogrodu, razem będzie już 10 szt. Uwielbiam je. Czekam aż się ciut ociepli to będą w szarych donicach przed wejściem
Aguś Wieloszka ja bym sama głupoty nakupiła, fajnie razem robić zakupy zapraszam na kawkę aby detale w domu oglądać W wąskich tubach szklanych najlepiej tulipany w pąkach wyglądają. Pokaże wiosna hiacyntom po rozwinięciu ciut za ciasno w wazonach i na dodatek cięte nie pachną tak jak te w donicach.
Evchen - foch!!! Czuję się odrzucona i niekochana
Domi - nie ilość stron się liczy ale jakość.... U Ciebie wpisy i zdjęcia to uczta dla oczu!!!!! Donicomania eh... Ja już wolę dla innych przeszukiwać net, byleby samemu nie zamawiać, buuuu muszę oszczędzać aby na nartki pojechać.... Dominiko poszukaj donic z systemem nawadniania. Postawisz roślinki w czasie wyjazdu w cieniu, uzupełnisz zbiornik na maksa wodą i hulaj duszo na wojażach polecam lechuzza. Mają fajny design i ten ich palstik jak nie plastik wygląda.
Abiko - też blondi i granatowa kurtka to może znak rozpoznawczy ogrodowiska
Daneczko - jak ja lubię Twoje podglądanie
Aniu Asc - myślimy o spotkaniu w maju.... Ale jeszcze dokładnie nie uzgodniłyśmy, jak będziemy jechać na Gardenie jednym bumkiem, to szczegóły omówimy a maj to dobry miesiąc na bukszpany!
Ewo - kiedy się z nami wybierzesz na szaleństwo zakupowe? Może pojedziesz na Gardenię, Marta też się wybiera. Szukamy ekipy na drugie auto
Eee tam - mi się te wężownice podobają, baaaardzo
Marta...masz moja pochwalę, poniedziałek jest super, bop niebawem piątek, czy to nie ty wymyśliłaś?
Basiu..ja też
Wieloszka, no tak się plątałam i uczyłam i jeszcze na dodatek moje zakupy nosiłyście dzięki
no musiałam kupić donice, no bo jak te szable postawić...fajna jest, nazwa jakoś nie pamiętam, ale elho czy jakoś tak, 2 godziny na to straciłam!...ale wasze uwagi wzięłam do serca, i ta donica pasuje, nie będą się wywracać te szable!
Aguś, luty przeleci szybciutko to wianki trza zacząć kręcić. Magda szukaj inspiracji, może coś podpatrzę. W którymś komputerze mam kilka wiosennych kompozycji, muszę poszukać
pozdrawiam kwiaciarki
Szukaj dziewczynko inspiracji, szukaj Bendem miała od kogo zgapiać
Buziam Aguś!
Goście i po gościach Wczoraj wieczorem nawet nie miałam siły obfocić moich zakupów giełdowych. Obiecuję poprawę dziś wieczorową porą
Dziewczyny wrocławskie - dziękuję Wam za towarzystwo zakupowe, podpowiedzi, głos rozsądku Buziam!
Na seans się nie załapałam (ach Ci goście! ) a choć widziałam w realu - to nigdy nie przyjrzałam się szczegółom. No bo jak tu zobaczyć detale wśród tylu cudowności? Toż człowiekowi aż się w oczach mąci, jak widzi "Dom z moich marzeń"
Storczyki wyglądają boooooosko! Miałyście rację, że najlepiej pasują białe. Te lime były zbyt żółte. Dobrze, że byłyśmy wszystkie razem, bo samemu ciężko podjąć decyzję Dzięki Ci Kochana, za wszystkie dobre rady i podpowiedzi Moje zakupy czekają sobie na mój wolny czas. A u Ciebie hiacynty w wazonach już zachwycają! Dochodzę do wniosku, że ja też muszę kupować tylko takie coś, co nie wymaga tworzenia kompozycji, przesadzania itp. - tylko wstawić w odpowiednie naczynie - i już wygląda, efekt natychmiastowy, dla niecierpliwych
Buziole!
No i jak zwykle fajnie robiło się z Tobą zakupy - mój Ty antykokoszkowy głosie rozsądku
Moje zakupy stoją na razie w garażu i czekają na wolną chwilę na posadzenie. Wciąż myślę o tej misie z ZC - idealnie by pasowała na fioletowe hiacynty, no muszem ją mieć!!!
Świetny był Twój pomysł z mchem - ze wszystkim dobrze się komponuje! A Twoje hiacynty i storczyka w mchowej skarpetce będę zgapiać Do fioletowej misy (tej mniejszej) wstawiłam cyklamena i teraz zaś będzie mi jednej brakować
Fajnie, ze już myślisz o wiankach wiosennych - mi się wciąż wydaje, że do wiosny taaaak daleeeeko Więc Ty się przygotujesz na wiankowanie, a ja.................. będę kopiować
Aguś, luty przeleci szybciutko to wianki trza zacząć kręcić. Magda szukaj inspiracji, może coś podpatrzę. W którymś komputerze mam kilka wiosennych kompozycji, muszę poszukać