Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

aga_pe 22:04, 03 lut 2013

kwiatholandii napisał(a)

Marzenka, pytałam już Age, ale może mi powiesz . Do osobówki ile bukszpanów z Waszej plantacji upchnęłaś?

Monika 20-40 szt - mały bagażnik - combi... Mają dużą bryłę korzeniową.

ok, bo planujemy z Borbetką napad wiosną i trzeba się zorganizować

Moniko, siostra u mnie bywa tak co 2-3 miesiące więc może też coś Jej zapakujemy? Zawsze byś miała o kilkadziesiąt sztuk więcej, a odbiór z Poznania

wow!! dzięki. Będę miała to na uwadze Kochana jesteś

nie ma sprawy
Milka 22:07, 03 lut 2013

Marzenko, pięknie wyszły dekoracje...storczyki w tych donicach
Ginger 22:24, 03 lut 2013

irena_milek napisał(a)
Marzenko, pięknie wyszły dekoracje...storczyki w tych donicach

Faktycznie donica ze storczykami wyszła super, a może dobrze wyglądałyby takie mega storczyki (sztuk kilka oczywiście ) w Twojej podświetlanej donicy ?
monteverde 00:14, 04 lut 2013

Marzenko wypasione zakupy, pięknie wyeksponowane w domku, ale z ciemiernikiem do chłodnego pomieszczenia, bo listki zaczną żółknąć i zacznie zamierać do cieplejszego wstawiaj jak masz jakąś np. uroczystość pozdrawiam
grembosia 01:38, 04 lut 2013

monteverde napisał(a)
Marzenko wypasione zakupy, pięknie wyeksponowane w domku, ale z ciemiernikiem do chłodnego pomieszczenia, bo listki zaczną żółknąć i zacznie zamierać do cieplejszego wstawiaj jak masz jakąś np. uroczystość pozdrawiam

Ania ma rację wierz mi ?
Wieloszka 09:52, 04 lut 2013

Na seans się nie załapałam (ach Ci goście! ) a choć widziałam w realu - to nigdy nie przyjrzałam się szczegółom. No bo jak tu zobaczyć detale wśród tylu cudowności? Toż człowiekowi aż się w oczach mąci, jak widzi "Dom z moich marzeń"
Storczyki wyglądają boooooosko! Miałyście rację, że najlepiej pasują białe. Te lime były zbyt żółte. Dobrze, że byłyśmy wszystkie razem, bo samemu ciężko podjąć decyzję Dzięki Ci Kochana, za wszystkie dobre rady i podpowiedzi Moje zakupy czekają sobie na mój wolny czas. A u Ciebie hiacynty w wazonach już zachwycają! Dochodzę do wniosku, że ja też muszę kupować tylko takie coś, co nie wymaga tworzenia kompozycji, przesadzania itp. - tylko wstawić w odpowiednie naczynie - i już wygląda, efekt natychmiastowy, dla niecierpliwych
Buziole!
Evchen 11:38, 04 lut 2013

Poczytałam obrazki Odciskam palucha
Podobają mi się storczyki w mchu może wieczorem wpadnę na dłużej
A na razie buziaczek
Domi 15:48, 04 lut 2013

To ja drugi rok z mozołem popycham stronki mojego wątku do przodu, a Ty dopiero co założyłaś drugą część i już masz więcej stron, niż ja! Jesteś nieprzyzwoicie szybka

Dom już trochę znałam ze zdjęć pokazanych przez Ciebie u Gosi, ale z ogromną przyjemnością oglądnęłam pozostałe pomieszczenia. Dziękuję, że nas do siebie zaprosiłaś i to tak fajnie, zaczynając od zdjęcia wejścia do domu. Dom bardzo ładny, super urządzony, Pani ładna, M. ładny, ogród ładny, pies ładny, donice ładne, wszystko ładne...zdjęcia też ładne. Zapomniałam wylistować boską łazienkę na górze, która jest wręcz... ładna
Mamy bardzo podobne szafki z czarnego szkła (u mnie po 3 kwadraty w 3 rzędach), sanitariaty D. (dolna łazienka) i chyba ten sam producent drzwi wejściowych, ale to tak, jak z naszymi ogrodami: niby wszyscy mają kule z bukszpanu, hortensje, różaneczniki itd. a jednak każdy ogród jest całkiem inny.

Zaraziłaś mnie donicomanią. Czuję się zainfekowana, kicham donicami, kaszlę donicami, a mimo to ciągle o nich myślę i nie mogę się tych myśli pozbyć. Tylko co ja zrobię z roślinami jak znów gdzieś pojedziemy??? Muszę poczytać o tych różnych "gruszkach" wtykanych do ziemi, które stopniowo uwalniają wodę.

To mówiłem ja, Jarząbek. Łubudubu, łubudubu...
abiko 15:56, 04 lut 2013

Ha kurtką i włosami pasowałabym do was jak znalazł, za daleko ten Wrocław Dopiero doczytuję co też się tutaj działo buziole.

Domek cudo..co tutaj mówić
Daneczka69 18:19, 04 lut 2013

Gosiniak napisał(a)

Storczyki ale Orłowska - inspiracja od Noemi Ale pomysł na storczyki w tej donicy Ania ASC !

Cudnie to wygląda!!!, aż musiałam powtórzyć, ile tam jest tych storczyków?
I lecę na wnętrzowisko, czy jeszcze bilet dostanę? Jakby co to ja malutka, dużo miejsca nie zajmę

Hej Madżenko

Tak się rozmarzyłam po obejrzeniu Twojego domku, że zapomniałam o storczykach, które zachwyciły mnie bardzo Ania Asc miała świetnego pomysła bo pasują do otoczenia w tej donicy idealnie

Wszystkiego miłego Ci życzę