Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój mały ogródeczek :) 12:00, 28 wrz 2017

Do góry
Mamy nowego pupila Afro

No złamała się kratka z powojnikami
Mój mały ogródeczek :) 11:57, 28 wrz 2017

Do góry
Już mnie tu dawno nie było ale jak czasu brak do tej pory
Może teraz będzie więcej
Alw najważniejsze że podwórko już mam całe ogrodzone
Działeczka Asi :) 11:56, 28 wrz 2017

Do góry
Mój nowo tworzony kącik z ławeczką

Nie patrzcie na te sterczące rury za ławeczką, zaznaczyłam tylko miejsce, gdzie będzie pergola na róże z powojnikami
Powojniki już wsadzone. Na różyczkę czekam. Będzie Pilgrim

Mata przeciw chwastom 11:49, 28 wrz 2017

Do góry
Dodam tylko, ze gleba gliniasta, po deszczu bagienko, w lecie beton...Dom na wzniesieniu, a rabaty na dosc sporym spadku. To tez wszystko pod mata, laczna dlugosc rabat okolo 150m...
Mata przeciw chwastom 11:43, 28 wrz 2017

Do góry
Zdjecia

Ptasi gaj 11:23, 28 wrz 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
To zobacz sobie rozchodnika u Gruszki. Żal mi, ze go nie mam.

Kasiu może one ładne ale ja nie przepadam za nimi. Pamiętam z lat dziecinnych jak sąsiadka ciągle sądziłam te zielone bo innych nie było
Tak samo liliowcow, lilii bardzo pachnących i jaśminów
Nic na to nie poradzę może zmienię zdanie ale na razie nie.

A to zawsze pierwsze oznaki jesieni

Ogród do odnowy 11:11, 28 wrz 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
rano usłyszałam pukanie - ki czort, psy nie szczekają, furtka zamknięta - otwieram drzwi a zielony dzięcioł myk na drzewo

w "Mai" kiedys opowiadali ze im jelen(chyba) codzennie w nocy dzwonil domofonem
Moja działka na Dębowym Lesie 11:05, 28 wrz 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Aniu bardzo dziękuję za nasionka jesteś boska po prostu.

Ojtam, ojtam,,, normalnie się rozpływam od tych słów.
Nie ma za co Basiu. Rudbekie teraz wysiej.I Godziki kamienne tez

Ogród w remoncie 10:52, 28 wrz 2017

Do góry
Co się stało kwiatom ... 10:52, 28 wrz 2017

Do góry
Piękna, piękna ta rutewka.
nic, ja będę czekała na takie cudne kwiatuszki w moim ogrodzie
To pustynnik, ? Czy coś innego ??
Mirella napisał(a)
Ania,u mnie szaleństwo rutewkowe ,uwielbiam subtelne kwiaty , myślę że nasze rutewki obdarują nas kwieciem za rok.

Ogród w remoncie 10:50, 28 wrz 2017

Do góry
Takie tam z ogrodu
Księżycowy... 10:44, 28 wrz 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Dobra wiadomość dla mnie: kwietna łąka pod czereśniami - czyli można. Także nadal mam ją w planie w sadzie. Koniecznie muszę obejrzeć to miejsce w Arboretum w przyszłym roku na wiosnę.

Przyjechały wszelkie dobra z nami

Znakiem tego, że jesienią kwietna łąka nie powala u nikogo...nawet w Wojsławicach, pozbywam się właśnie kompleksów na tle swojej
Księżycowy... 10:42, 28 wrz 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)

zastanawiaja mnie te domki dla owadów takie nie zabezpieczone, ....wiatr im tego nie rozwiewa i ptaki się nie dobierają?
Księżycowy... 10:40, 28 wrz 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Powracam do wspomnień. Przez ten widok z pierwszego zdjęcia, wątek dostał swoją nazwę. To był listopad 2015 roku, zaraz po tym, jak wprowadziliśmy się... I ogród dzisiaj, w promieniach leniwie rozglądającego się słońca.
Tyle jeszcze przed nami, pasja rozwija się i łączy nas

Jakaś magia jest w ty miejscu bo mnie się nawet ten księżycowy podoba
Rozpoznawanie traw 10:34, 28 wrz 2017

Do góry

NN ??? mało liści wiecha na długim(2,5m) pędzie kupiony bez nazwy miał być inny niż typowe miskanty

wcześnie zakwitł

Ogród do odnowy 10:31, 28 wrz 2017

Do góry
rano usłyszałam pukanie - ki czort, psy nie szczekają, furtka zamknięta - otwieram drzwi a zielony dzięcioł myk na drzewo

Ogród w otulinie Biebrzy 10:25, 28 wrz 2017

Do góry
hanawier napisał(a)

Niesamowicie przypomina mi to moje własne klimaty , uwielbiam takie obrazy i grę światła Gratuluję, a już te smaczki i dodatki w tym ławeczka na kołach pierwsza klasa
Ogród w otulinie Biebrzy 10:21, 28 wrz 2017

Do góry
hanawier napisał(a)

Masz chyba jedyny ogród na O prócz mojego w którym kapliczkę wypatrzyłam i to bardzo w moim guście
Zakręcony ogród 09:50, 28 wrz 2017

Do góry
Dzień Dobry Wszystkim,

zrobiłam zdjęcia póki co tylko od frontu.

cała lewa strona obsadzona w zeszłym roku szmaragdami.

lewy bok patrząc z przodu :

ta rabata powstała z odzysku tzn zostało mi grysu granitowego z ogrodzenia więc postanowiłam go wykorzystać. Przesadziłam kilka roślin z innych miejsc (3 x rozplenice, hortensja diamond rouge, 3 x Red Baron (nie wyglądające na Red baron ) , hortensja unique, Yellow Ribbon już tam była niestety Nie przepadam za nią, jest jakby mało elegancka na front...

i dalej ten sam bok :

tutaj mamy :
6 x żurawki
zamierające wrzosy, którym dałam szanse
variegatus, który ma zasłonić gaz
Thuja na pniu
2 x jałowce (nazwy nie znam )
2 x Anabelle, którą przesadziłam z rabaty pod drzewami o dziwo wypiękniała w zaledwie 2 tygodnie.
2 x morning light
jeszcze jeden variegatus na końcu

tutaj zbliżenie :

dalej nie sypałam grysu bo nie miałam ani więcej roślin ani koncepcji. Więc rabata została nie dokończona.

trampolina chyba pójdzie w odstawkę bo jest kompletnie nieużywana. Nie wiem na czym polega fenomen, dzieci omijają ją szerokim łukiem , choć robiłam próby i była w wielu miejscach ( to czwarte z kolei ) Natomiast za płotem u sąsiada skaczą non stop. Chyba więc ją złożę, jak sąsiadowi się zepsuję to wyjmiemy nową

tutaj mamy ten sam bok stojąc przed domem :

do zrobienia nowo powstała rabata pod ogrodzeniem ( jeszcze w trakcie budowy ) W rogu Catalpa.Tam gdzie stoi czarna doniczka jest szambo, które to nie daje mi spokoju. Żeby je zakryć musiałabym wyjść sporo z rabatą pod ogrodzeniem.

i drugi trawnik (totalnie bezużyteczny ). To ten , który chcę zamienić w małą wysepkę , klombik lub coś podobnego. Na niego patrzę z okna kuchennego dlatego myślałam o czym reprezentacyjnym.Tutaj jak na razie tylko catalpa.

i jeszcze jedna perspektywa obu trawników :

z prawej strony póki co nie ma co fotografować bo jest tam wszystko do skończenia ogrodzenia (czyli jeden wielki bajzel ), samochody i warsztat mojego męża. Tam rabat nie planuję. Jak się troszkę rozluźni to oczywiście wkleję Wam zdjęcia.

Tyłu dziś też Wam nie pokaże niestety Wczoraj tak strasznie wiało,że wszystko pokryte liśćmi, tak,że granic trawnika nawet nie widać. To znak, że już najwyższy czas przygotować się do zamknięcia sezonu

Wszelkie uwagi, sugestie bardzo mile widziane
Co się stało kwiatom ... 09:48, 28 wrz 2017

Do góry
Ewa,, słoneczny dzień się zapowiada
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies