Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w remoncie

Ogród w remoncie

Margerytka40 09:10, 28 gru 2017

Nikita napisał(a)
Przyszłam jeszcze raz pooglądać koronkowe bombeczki bom bardzo zachwycona mini!!!! Cudeńka po prostu !!!!!!
Buziaczki zostawiam i życzenia noworoczne

Dziękuję pięknie

Teraz pracuję nad tym

Docelowo ma być to serweta na stół 90-90,jak mi cierpliwości starczy.
Pozdrawiam
AgataM 10:12, 28 gru 2017

Witaj Asiu. uwielbiam szydełkowe robótki. Twoje są cudowne.Takie dopracowanie i dokładne. Czy Ty tez przy nich odpoczywasz? Bo ja dostaje nowej energii. Kiedyś bardzo dużo dziergałam, ale teraz za dużo mam obowiązków. Ale jak widzę Twoje cudeńka to palce mnie świerzbią. ha ha. Pozdrawiam nadal świątecznie
iwka 10:52, 28 gru 2017

Margerytka40 napisał(a)
Zrobiłam pierwszy raz w życiu koszyczek z papierowej wikliny. Jeszcze pokraczny ale się uczę

Służy jako osłonka na donicę z hiacyntami.
Asia, no bomba, naprawdę super Ci wyszedł jak na pierwszy raz. Moje były o wiele bardziej pokraczne, mam zostawiony jeden z pierwszych dla porównania i z każdym coraz lepiej idzie

ostatnio miałam zamówienie na takie dwa duże kosze i później jak je postawiłam obok siebie to też była różnica w jakości, trening czyni mistrza
Margerytka40 11:16, 28 gru 2017

iwka napisał(a)
Asia, no bomba, naprawdę super Ci wyszedł jak na pierwszy raz. Moje były o wiele bardziej pokraczne, mam zostawiony jeden z pierwszych dla porównania i z każdym coraz lepiej idzie

ostatnio miałam zamówienie na takie dwa duże kosze i później jak je postawiłam obok siebie to też była różnica w jakości, trening czyni mistrza

Miło mi ,że tak piszesz. Do doskonałości daleka droga ale będę ćwiczyć. Trudności mam w łączeniu rurek. Nie chcą mi włazić jedna w drugą albo wchodzą zbyt płytko i później wyłażą.
sylwia_slomc... 11:30, 28 gru 2017

Piękna serweta będzie
Margerytka40 11:43, 28 gru 2017

AgataM napisał(a)
Witaj Asiu. uwielbiam szydełkowe robótki. Twoje są cudowne.Takie dopracowanie i dokładne. Czy Ty tez przy nich odpoczywasz? Bo ja dostaje nowej energii. Kiedyś bardzo dużo dziergałam, ale teraz za dużo mam obowiązków. Ale jak widzę Twoje cudeńka to palce mnie świerzbią. ha ha. Pozdrawiam nadal świątecznie

Witam Agata
Fajnie,że podzielasz moje hobby. Ja zawsze wykorzystuję zimę na takie robótki. Siedząc przed telewizorem zawsze coś dłubię
A niech tam pokażę niektóre rzeczy zrobione na szydełku

Margerytka40 11:45, 28 gru 2017

To dla córki.
Margerytka40 11:46, 28 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Piękna serweta będzie

Oby tylko wiosna zbyt szybko nie przyszła bo nie zdążę zrobić
iwka 11:47, 28 gru 2017

Margerytka40 napisał(a)

Miło mi ,że tak piszesz. Do doskonałości daleka droga ale będę ćwiczyć. Trudności mam w łączeniu rurek. Nie chcą mi włazić jedna w drugą albo wchodzą zbyt płytko i później wyłażą.
najlepiej z każdej rurki odciąć kawałeczek pod skosem, wtedy pozbywasz sie najbardziej wiotkich kawałków, wkładasz cieńszy koniec w grubszy i wkręcasz do oporu. Czasami tą rurkę którą wkładasz zaginam na pół, tzn sam koniec, żeby była węższa, można delikatnie klejem trącić przed włożeniem
Margerytka40 11:57, 28 gru 2017

iwka napisał(a)
najlepiej z każdej rurki odciąć kawałeczek pod skosem, wtedy pozbywasz sie najbardziej wiotkich kawałków, wkładasz cieńszy koniec w grubszy i wkręcasz do oporu. Czasami tą rurkę którą wkładasz zaginam na pół, tzn sam koniec, żeby była węższa, można delikatnie klejem trącić przed włożeniem

Spróbuję,na razie zbieram gazety. Rozpuściłam wieści po rodzinie i w pracy,że potrzebuję niepotrzebnych gazet