Helen cisy sadzone były w 2018 roku, w zeszłym roku dosadzaliśmy i te młodsze zdecydowanie nie wyglądają tak ładnie.
Asiu ten placyk nie jest na samochody, obecnie stoi tam nie nasza przyczepka a i samochodów się za dużo zrobiło bo dokupiliśmy małe autko którym dzieci wozimy do szkoły, do tego drugi nasz i mój służbowy i zrobił się parking... Może rzeczywiście warto to zasłonić, generalnie to tam chciałabym coś wyższego sadzić, właśnie żeby się zasłonić.
Brzozy... Myśleliśmy o tym ale ja nie wiem co jest nie tak u nas że już 2 się złamały, mimo palikowania nie wytrzymują wiatrów. Tam za płotem jest linia energetyczna i takie rozwiązanie wydaje mi się zbyt ryzykowne. Na rabacie z brzozami mam póki co 5 miskantów ML i w zeszłym roku była też werbena patagońska. Planuję dołożyć niższą trawę i coś kwitnącego w ilości 1,2 gatunków. W rogu pod płotem dosadzę derenia i tak sobie myślę że można by wykorzystać jego niższą odmianę Ivory Halo gdzieś na rabacie.
Koniecznie muszę gdzieś upchnąć rozchodniki, hortki, proso rózgowate mile widziane, hakonka macra w jakiejś ilości oddającej jej sprawiedliwość...Mam do dyspozycji rabatę pod płotem jeszcze
Te trzy ciemne kółka które narysowałaś to co to? Graby Twoim zdaniem definitywnie odpadają?