Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :)

sylwia_slomc... 23:15, 20 maj 2020

U mojej sąsiadki żerowały. Jak się zwiedzą, że w buksach stołówka zyskamy sprzymierzeńców w walce. Do tej pory jej nie było to nie szukały tam jadła, ale to się pewnie zmieniać będzie z roku na rok.
popcorn 06:57, 21 maj 2020

Olli, zostawiłam te małe grujeczniki na tamtej działce. Miały metr, każdy, teraz już są pewnie duże?

Renia witaj fotek nie mam czasu robić haha no ale może się poprawię jak się to wszystko zazieleni i zacznie nabierać jakiejś formy. Póki co wszystko malutkie i chwasty bardziej widać niż rośliny no ale to się zmieni
Pozdrawiam!

Mam nadzieję że jak nie oprysk to ptaki poradzą sobie z gąsienicami. Bo inaczej będzie pogrom bukszpanów. Znowu

Praca! Miłego dnia!
Katte 11:14, 21 maj 2020

U mnie ptaszki dzielnie walczą z chrabąszczami chodzę sprzątam tylko to czego nie da się zjeść czyli hitynowego pancerzyka .

Narazie nic nie pryskałam nieźle im idzie
W przyszłym tygodniu jadę po brzozy i cisy

Niewiem czy u Ciebie tez ale sklepy strasznie podniosły ceny sadzonek ...masakra mam większa motywację żeby mnożyć !

Drzewa tez kupię mniejsze , urosną ...lekka przesada byle trawka o 10 zł rok do roku ?!!!

popcorn 11:35, 21 maj 2020

Wszystko drożeje w przerazającym tempie. Wyślę Ci na priv adres sklepu który dostałam od deszczowegomaja Asi i gdzie ceny i jakośc jeszcze sa przyzwoite.
Ja już kupiłam wszystko co chciałam, może jeszcze cisy na jesień i tyle. Resztę będę mnożyć u siebie.

buziole!
Katte 11:49, 21 maj 2020

Super ! Dzięki - jescze sprawdzę w przyszłym tygodniu bo wracam do pracy- W Końskowoli , zagłębie szkółkarskie - moze bez pośrednika będzie taniej ...

W Auchan mają cisy David, Hicksii i Hilli po 10-14 zł a szkółki sprzedają po 36 takie same sadzonki .

popcorn 12:11, 21 maj 2020

Będę w auchan, dzięki! Może akurat
Kiedyś na poprzedniej działce kupiłam 100 cisów w leclerc po 3,9... ech to były czasu i wcale nie tak dawno temu! A potem namierzyłam gościa który ich zaopatrywał w łódzkiem, spradawał normalnie drożej niż do marketu hurtowo... no ale to normalne chyba.
Końskowola zagłębie róż, z tego co wiem?
powodzenia!

buziaki!!!
deszczowymaj 12:11, 21 maj 2020

Hej Kurczaczku Macham

ps.poka jeżówki
popcorn 12:13, 21 maj 2020

deszczowymaj napisał(a)
Hej Kurczaczku Macham

ps.poka jeżówki
jeżówki posadzone, wczoraj podlane, u mnie sucho, znowu heh. Jak zbiora się do zycia to będę pokazywać Cieszę się z moich sieweczek, też wyglądają jakby zamierzały żyć!

Bedzie dobrze

Jedziemy po kury w sobotę! Książka przeczytana, jedzonki i słoma zamówiona hehehe jupi
deszczowymaj 12:15, 21 maj 2020

Super zazdroszczę tym Twoim kurczakom ..będą miały życie jak w Madrycie
Mgduska 13:03, 21 maj 2020

Zrób fotki mimo wszystko, ja uwielbiam chwasty, a tam w tle za łubinem wydaje się być tak pięknie!, pokazuj