Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W piaskownicy 21:21, 03 lis 2017

Do góry
Udało mi się wczoraj i dzisiaj uporządkować rabatę bylinową, niektóre roślinki zmieniły miejscówkę, inne podzieliły się, zdecydowana część naparstnicy wyleniła zupełnie. Naparstnica bardzo mi się rozsiała w tym roku i chyba jej nie opanuje, jak na wiosnę ruszy. Na koniec prac przy bylinowej - kanciki.

W piaskownicy 21:03, 03 lis 2017

Do góry
Azalia u mnie wygląda tak:

czy powinnam ją teraz okryć, czy dopiero jak będą zapowiadać przymrozki?
W piaskownicy 20:59, 03 lis 2017

Do góry
Jolu, trzmielina od Ciebie, chyba dobrze się czuje u mnie, ma całkiem ładne przyrosty.

W cieniu - zacieniona 20:56, 03 lis 2017

Do góry
12-to godzinne czworaczki.Wnusia je sama odbierała.
Kiedyś będzie tu ogród 20:47, 03 lis 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
To Ja co 1.20 cm.posadziłam. A wiesz że prawie wszystkie mi po ostatnich wichurach leżały na ziemi wypalone.Em posadził i palniki powbijał i przywiozła.
czytałam Mirko. Mój duzy jak był przesadzany miał przez rok stabilizatory, bo też nim majtało.

Zana napisał(a)
Aniu klonik przepiękny! Dlaczego, ach dlaczego nie znałam go jak Nigry kupowałam?. Teraz głowię się gdzie je ewentualnie przesadzić, bo te klony o wiele bardziej by mi pasowały.
Serby bardzo ładnie Ci podrosły, pamiętam jak tycie malutkie sadziłaś.
Aniu strzępiastokorego polecam gorąco. Wart grzechu. Specjalnie wstawiłam zdjęcie z daleka- robione z odległości prawie 50m. Widać go prawda? A że tam jest kilkanaście innych drzew (takich powyżej 2m) też widać? (nie mówię o tych kolubrynach w rogu działki) Albo te dwadzieścia parę krzewów?.... Nie widać z daleka, a strzępek błyszczy.
Aneczko tamte niewiele podrosły. tu na szpaler kupilam w tamtym roku kilka u Szmitów w donicy. Nie mogłam się doczekać.

Jeżówki w każdej fazie ładne. I stanowią stołówkę.

Gunnera - parzeplin 20:42, 03 lis 2017

Do góry
Kiedyś będzie tu ogród 20:40, 03 lis 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
pamietaj ze chcialas nasiona rudbekii ode mnie
i moge ci dac zwyklego swierka jesli chcesz
Kasiu za świerka dziękuję, ale musisz mu znaleźć inny domek. Ja ze swierków to muszę dokupić tylko serby na szpaler. A jeszcze czarne czekaja w donicach. Mówisz, ze rudbekię chciałam... Trzymaj Kasiu trzymaj. Jak przyjadę po klony to odbiorę. Wprawdzie dostałam od Mirki ale i od ciebie z chęcią przyjmę jak masz na zbyciu.

Kasya napisał(a)
znasz to drzewo ?
Znam i kiedyś prawie kupiłam. Ale jak poczytałam jaka ona ekspansywna to mi sie odechciało. Posadzę cypryśniki. Już namierzyłam.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:36, 03 lis 2017

Do góry
Najmniej łyso jest na froncie.

Powoli przybywa pustych miejsc. Dobrze, że są trawy.

Pora na likwidację pojemników z sezonowymi nasadzeniami.

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 20:33, 03 lis 2017

Do góry
Agcia napisał(a)
Ptaszki z pracowni się wyprowadziły więc w końcu mogłam wejść ogarnąć i zrobić zdjęcia. Mimo czterech okien na południe to mam tu naprawdę ciemno. Wyjście na ogród aż razi. Musiałabym przyjść tu z aparatem pod wieczór lub w jesiennym słońcu. Ale coś tam widać.
A co tu jest? W ogólnym widoku widać wszystkie przydasie. Łopatki, sekatory, wiaderko do plewienia, blat roboczy, etykiety, nasiona, notatnik ogrodnika, doniczki, pod stołem nawozy i tak dalej

alez piekne miejsce
Kwiaty we włosach 20:33, 03 lis 2017

Do góry
i na koniec ostatnie jabłko w ogrodzie

Kwiaty we włosach 20:31, 03 lis 2017

Do góry
Pomponella

Kwiaty we włosach 20:27, 03 lis 2017

Do góry
i moje perełki

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:25, 03 lis 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Chyba ostatnie ujęcia dalii

Dalie masz cudniaste
Kwiaty we włosach 20:22, 03 lis 2017

Do góry
ta żurawka jeszcze kwitnie

zawciągowiec zmienia kolor liści i jeszcze ma kwiatki

rozchodnik jeszcze do końca nie zakwitł, jest chyba późny, nie pamiętam nazwy

przetaczniki- końcówka

To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:21, 03 lis 2017

Do góry
Aganiu, staram się wykorzystać każdą wolną chwilę na pobyt na świeżym powietrzu. Dobrze mi się potem śpi, nie dopadają mnie infekcje. Same plusy z tego ogrodniczkowania.

Kasiu, mnie też się one podobają. Dobrze się tam spisują.

Dzisiaj udało mi się spełnić marzenie. Natrafiłam w sklepie na przepiękny karmnik dla ptaków. Od dawna podziwiałam karmniki wykonane przez Agcię z
ogrodu naturalnego pachnącego lasem
. Pomysłowe, zabawne, bogate w urokliwe detale. Ten zakupiony dzisiaj jest w stylu tych wykonywanych przez Agcię.
Kolory trochę się przekłamały.

Karmnik zawisł na rajskiej jabłonce rosnącej na studziennej. Świetnie go widać z okna jadalni. Bardzo spodobał się sikorkom.

Z karczowaniem żywopłotu doszłam do połowy, a potem w ramach relaksu wycinałam liście irysów. Bardzo dużo ich mam.

Ładnie przebarwia się żywopłot bukowo-grabowy.

Najbardziej kolorowo jest w zakątku berberysowo-tawułowym. Imperata niestety przestała już świecić.

Z ciekawości porównałam sobie zdjęcia rabaty garażowej z kwietnia i listopada.

Widać, że podrosło.

Żeby jeszcze drzewa rosły w tym tempie, co trawy. Wciąż mi ich brakuje wewnątrz ogrodu.

Kwiaty we włosach 20:17, 03 lis 2017

Do góry
Jeszcze raz dla Ciebie z ostatnich dni fotka, teraz ognik wygląda właśnie tak.

Kwiaty we włosach 20:14, 03 lis 2017

Do góry
Co jeszcze u mnie kwitnie w listopadzie

zawsze zapominam nazwy tej byliny

lawendy , dużo ich jeszcze kwitnie

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:08, 03 lis 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Rzadko się wpisuję, ale zawsze jestem na bieżąco, a że jestem wzrokowcem więc nie umknie mi żaden nowy gadżet ogrodowy. Dziś jest ich kilka, ale ten cudny anioł skradł moje serce. Jutro jadę do Sandomierza na starocie, może upoluję coś godnego uwagi.
Kwiaty we włosach 20:07, 03 lis 2017

Do góry
Witaj to ognik, latem ma białe kwiatki a potem koraliki

Kwiaty we włosach 20:05, 03 lis 2017

Do góry
gosika67 napisał(a)
Witam wszystkich. Faktycznie nic się nie chce robić, jutro po obiedzie mam zamiar wziąć się za porządki,teraz więcej w domu się robi.
Aktualne fotki.

Witaj zajrzałam do Ciebie ale cudnie ☺Powiedz co to za krzew z tymi czerwonymi koralikami ?
Czy to jarzebina?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies