Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 23:44, 12 sty 2018

inka74 napisał(a)
Ania - jaki ty masz obiektyw, że ty takie ostre zdjęcia ptaków robisz??? Te ptaszki z żółtym piórem na skrzydłach to co to jest? Pierwszy raz widzę.

Pola z mgłą poranną przepiękne.
Iwonka ty weź się nie nabijaj z mojego sprzętu... Zdjęcia przez okno robione (a mróz trzyma i nie ma jak umyć po remoncie). Zwykłego zdechlaka mam a nie jakieś wymienne obiektywy...
A ten jegomość to dzwoniec... piękne i buntownicze...

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mariposa 00:28, 13 sty 2018

Aniu, mam nadzieję, że częściej będziesz do mnie zaglądać. Dziękuję za motylkowo, aż mnie zazdrość ściska (tak pozytywnie, oczywiście), bo mi nigdy nie uda się zrobić tak cudnych zdjęć...

... ale że aż przez monitor wyłażę...

to Twój optymizm i poczucie humoru "wyłazi" i niech wyłazi nadal i nas wszystkich zaraża, bo jak się Ciebie posłucha, to od razu człowiekowi cieplej się na duszy robi...

A takie teksty ...
.....Jak (...) złorzeczyłam na moją glinę pewien wspaniały, doświadczony Ogrodnik uświadomił mi, że mam skarb w ogrodzie, taki surowy diament, tylko muszę go oszlifować...
zaczęłam kolekcjonować

Co do dostarczania glebie dobroci wszelakich, muszę się pewnie uzbroić w cierpliwość i poczekac do wiosny. Początkujący tak mają, że chcieliby już, teraz, ale, jak piszesz, Natura uczy nas pokory, ja też kiedyś pewnie spokornieję...
anka_ 00:52, 13 sty 2018

Mariposa napisał(a)
Aniu, mam nadzieję, że częściej będziesz do mnie zaglądać....
Mogę obiecać, że będę na tyle częstym gościem na ile mój radiowy internet pozwoli.

Polecam wszystkim https://www.youtube.com/watch?v=xi0_o8scFR0
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
inka74 08:23, 13 sty 2018

Ja się nie nabijam. Zastanawiam się nad kupnem aparatu. Na moich zdjęciach są plany zamiast ptaszków i zaczyna mnie to drażnić. )
anka_ 08:32, 13 sty 2018

Iwonka powiem tak- ja mam dużą cegłę (szczegóły na pw) ale jakbym miała teraz kupować to wybrałabym inny. Fakt- robi ładna zdjęcia jak na moje możliwości ale jest duży. To nie typ do kieszeni. I przez to wiele ujęć ucieka, bo trzeba lecieć do domu po aparat. Chyba, że ktoś nastawia się głównie na planowane sesje- wtedy jak najbardziej polecam.
inka74 08:54, 13 sty 2018

Aniu ja mam taki kompakt do kieszeni i robi gorsze zdjęcia jak mój telefon. Z kolei z pracy pożyczałam Nikona ale obiektyw jest bardziej do zdjęć portretowych i no nie da się. Żebym na 10 metrach nie mogła zrobić zdjęcia o dobrej ostrości to trochę wkurza. No ale firmowy kupowany był z przeznaczeniem do zdjęć produktów i imprez.
anka_ 08:59, 13 sty 2018

Ten ściąga bardzo dobrze. Można razem z sąsiadem czytać gazetę...
Gosiek33 10:08, 13 sty 2018

Ależ motylki upolowałaś

Staw w zimowej odsłonie niezwykle malowniczy i co jakiś czas żałuję mojego
Mariposa 20:05, 13 sty 2018

anka_ napisał(a)
Mogę obiecać, że będę na tyle częstym gościem na ile mój radiowy internet pozwoli.

Ja u Ciebie też , nie odmówię sobie tej przyjemności

Filmik super, jak każdy o przyrodzie. Natura zawsze zachwyca.

anka_ 12:15, 17 sty 2018

Gosiek33 napisał(a)
Ależ motylki upolowałaś

Staw w zimowej odsłonie niezwykle malowniczy i co jakiś czas żałuję mojego
Z obserwowania gąsienicy pazia przeobrażającej się w kokon czerpałam ogromną radochę. Szkoda, że nie udało mi się 'upolować' samego przepoczwarzania w motyla.
Staw pokochałam miłością bezgraniczną... Mimo, że byłam mocno przeciwna jego kopaniu to teraz nie wyobrażam sobie ogrodu bez niego. A największą radość sprawia wciąż powiększająca się fauna dzięki niemu.

Wszystko zaczęło się od wizyty piekności...

Ku mojej radości stwierdziła, że mój zaczątek ogrodu to dobre miejsce ... Po jakimś czasie pojawiło się one...

Zaczęły dorastać i zmieniać się w taką najbardziej rozpoznawalną fazę gąsienicy

Gąsienica pazia królowej w pierwszej, nieruchomej fazie przepoczważania

Kokon

I wreszcie.... cykl się zamyka...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies