Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

Mirka 22:18, 07 paź 2017

anka_ napisał(a)
Dzięki dziewczyny.

Mirko kiedyś dostałam nasionka 2 rozplenic od ciebie. Napewno Hameln i jakąś jeszcze. Jedna padła (znaczy się ususzyłam ) druga zaczyna kwitnąć w tym roku. Wydawało mi się że została Hameln, ale ma jaśniejsze liście i grubsze niż Hameln. I ciemniejsze kotki...

Aniu to Rozplenica Black Biuty.
A to moja BB porównaj.
ElzbietaFranka 23:33, 07 paź 2017

Anka jestem na str 299 pokazujesz trawke w wodzie pokaz to swoje oczko. Rozum mi stanal i nie wiem jak ta roslina sie nazywa. Nakupilam tego od groma i nie za barszo mi rosnie. Szuwarka kanadyjska -chyba. Tez mam czysta wode, ale stosuje slome jeczmienna no i odkurzam muł dwa razy w roku. Jak zdejme siatke to znowu bede czyscila.
Juz jesien beznadziejna w tym roku ale co zrobic.
Piekne foty traw zadna pora roku nie ma tyle kolorow.

Pozdrawiam.
Kasya 05:31, 08 paź 2017

Aniu, pięknie jesień uchwycilas
Kołorki wyjątkowe
Zbierz proszę dla mnie nasionka tej czarnej rozplenicy
Bardzo chciałam ja mieć
Gosiek33 08:36, 08 paź 2017

Aj, co za kłosy fantastyczne
anka_ 07:45, 09 paź 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Anka jestem na str 299 pokazujesz trawke w wodzie pokaz to swoje oczko. Rozum mi stanal i nie wiem jak ta roslina sie nazywa. Nakupilam tego od groma i nie za barszo mi rosnie. Szuwarka kanadyjska -chyba. Tez mam czysta wode, ale stosuje slome jeczmienna no i odkurzam muł dwa razy w roku. Jak zdejme siatke to znowu bede czyscila.
Juz jesien beznadziejna w tym roku ale co zrobic.
Piekne foty traw zadna pora roku nie ma tyle kolorow.

Pozdrawiam.
Elu to moczarka kanadyjska. Cudowna roslinka w wyglądzie i funkcji. U mnie staw młody i potrzeba kilku lat żeby roslinki się rozrosły. Ale idę cyknąć fotkę...
Co do utrzymania czystej wody to napewno w duzym stawie jest łatwiej niż w oczku.
A trawy cudne... a dopiero zaczynają. Najbardziej zdziwiło mnie przebarwienie zwykłej, zielonej hakone.

Kasya napisał(a)
Aniu, pięknie jesień uchwycilas
Kołorki wyjątkowe
Zbierz proszę dla mnie nasionka tej czarnej rozplenicy
Bardzo chciałam ja mieć
Kasiu jeśli dojrzeją kłosy to oczywiście zbiorę.

Gosiek33 napisał(a)
Aj, co za kłosy fantastyczne

Wiesz Gosiu nie widziałam tej Black Beauty w realu i bardzo jestem jej ciekawa. To siewka z tamtego roku.

Słonko świeci !!!
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
AniMa 09:43, 09 paź 2017

U nas też słonko Yupi
anka_ 12:11, 09 paź 2017

U mnie niestety Aniu szybko słonko się schowało i tylko co trochę na sekundę pokazuje się między chmurami. Ale chociaż nie pada.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 12:14, 09 paź 2017

Wedle zamówienia. Z serii- Staw bez kadrów i retuszu....

Jak widać- nie ogarniam...
anka_ 12:17, 09 paź 2017

Dla spostrzegawczych- co na tym zdjęciu jest a nie powinno?

Gosialuk 12:57, 09 paź 2017

Szyszunia?
A staw już całkiem ładnie wygląda. Nowe nasadzenia są już widoczne, zobaczysz jak to wszystko ruszy w przyszłym roku. Podoba mi się ten wał, a na terenie zalewowym nasadź krwawnicy pospolitej - długo kwitnie. Moja łąka podobnie wygląda, więc dla mnie to normalka - tak jest bardziej naturalistycznie.