Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:16, 28 sie 2013

Do góry
Ogromna ta rozplenica - one to chyba kochają Twoją glinę Moje siewki od Alinki po roku są maleńkie, ale jak patrzę na Twoją to może to i lepiej Ale to inna odmiana też
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:09, 28 sie 2013

Do góry
Oglądam i siem zachwycam Dawaj dalej
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:49, 28 sie 2013

Do góry
Irenko - wszystkiego najlepszego na urodzinki Dużo szczęścia, zdrówka i uśmiechu każdego dnia No i takiego ogrodu, że to Anglicy będą do Ciebie jeździć a nie odwrotnie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:25, 28 sie 2013

Do góry
makkasia napisał(a)
Acha Marzenka odpowiedziała, to ciachnę, moje mają takie irokezy, że szoook.

Moje w sumie nie straciły formy, także chyba je zostawię Ale kto wie co mi do głowy strzeli
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 20:23, 28 sie 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Sebek napisał(a)
Spotkanie się szykuje - nie zapomnijcie aparatów

Sebciu - to jest tylko dobra okazja do spotkania - jako takie spotkanie juz było.. 10.08. choć nic nie stoi na przeszkodzie aby je powtrzyc. My wybieramy sie na Świeto Rózy do Kutna - tam ma byc jarmnark roslin - głównie róz ale nie tylko, pokaz nowych odmian, pokazy florystów... itd... moze byc fajna wycieczka. Do Kutna z Łodzi blisko.... ale i ciebie zapraszamy !
_____

U mnie w piątek znów organizuję zlot klasowy Albo po prostu mówiąc melanż Także w sobotę będę odpoczywać Ale bawcie się dobrze
Ogród Sylwii od początku cz.II 08:52, 28 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Nawozy z dużą ilością azotu stosujemy do lipca, to OK, ale teraz rośliny potrzebują dużo fosforu i potasu, żeby lepiej przezimować...Zaczynamy już stosować nawozy jesienne Albo żadne

Dobra , dobra Szeryfie ...... podlanego nie cofnę .....
Ogród Tosi 07:34, 28 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
No to jak mus to i ja zakupię, ale na razie chyba nie, bo jeszcze dotychczasowe nasadzenia fajnie sobie radzą

Sebek do koszyczka, na stół - mus
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 01:15, 28 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebciu - to jest tylko dobra okazja do spotkania - jako takie spotkanie juz było.. 10.08. choć nic nie stoi na przeszkodzie aby je powtrzyc. My wybieramy sie na Świeto Rózy do Kutna - tam ma byc jarmnark roslin - głównie róz ale nie tylko, pokaz nowych odmian, pokazy florystów... itd... moze byc fajna wycieczka. Do Kutna z Łodzi blisko.... ale i ciebie zapraszamy !
_____
Jurajski Ogród 00:51, 28 sie 2013

Do góry
Ale tu w jurajski dawno mnie nie było... ale on jest, jest nadal cudny, kolorowy - tym razem juz takimi wyciszonymi, posrebrzonymi barwami, gdzie niegdzie tylko dając mocniejszy akcent np. bordowej zurawki.... poezja ten twój ogród Agnieszko - o kazdej porze roku - Sebek miał racje - jest uroczy, inny ale uroczy !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:00, 28 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród u stóp klasztoru 23:29, 27 sie 2013

Do góry
alinak napisał(a)
właściwie Sebek to podobnie u mnie na tej rabacie wygląda ta strona od góry . w tym problem .
ale perovskia - mus nabyć . podoba mi się bardzo . i bordowe rozchodniki też biorę się za podział na małe kawałeczki , bo zauroczył mnie okropnie .

problem mam tu gdzie widzisz te pojedyncze jeżówki . na razie tam mam trawę tymczasowo ...bo mi pomysła brak

a reszta to już zestawienie podobne do twojej inspiracji

Toż to prawie Lady Farm Jaka masa rozchodników. Żałuję, że Ci nie zakosiłam paru na spotkaniu
Ogród u stóp klasztoru 23:22, 27 sie 2013

Do góry
właściwie Sebek to podobnie u mnie na tej rabacie wygląda ta strona od góry . w tym problem .
ale perovskia - mus nabyć . podoba mi się bardzo . i bordowe rozchodniki też biorę się za podział na małe kawałeczki , bo zauroczył mnie okropnie .

problem mam tu gdzie widzisz te pojedyncze jeżówki . na razie tam mam trawę tymczasowo ...bo mi pomysła brak

a reszta to już zestawienie podobne do twojej inspiracji

Ogród Sylwii od początku cz.II 23:22, 27 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)

a nie wiem do końca sierpnia chyba można .... a nie jest tam nic napisane? .... na pewno jest magiczną siłą wg. opisów można do września .... to tym pewnie podobnie .... ale mus poczytać

edit

czytam właśnie prasę ogrodową i jest napisane , że w lipcu po raz ostatni zasilamy nawozem krzewy ozdobne i byliny .... a na preparatach typu magiczna jest napisane , że do września można .... no ja już nie wiem .... leję do końca sierpnia tzn. podlałam przedwczoraj raz i koniec

Nawozy z dużą ilością azotu stosujemy do lipca, to OK, ale teraz rośliny potrzebują dużo fosforu i potasu, żeby lepiej przezimować...Zaczynamy już stosować nawozy jesienne Albo żadne
Ogród Tosi 23:18, 27 sie 2013

Do góry
No to jak mus to i ja zakupię, ale na razie chyba nie, bo jeszcze dotychczasowe nasadzenia fajnie sobie radzą
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:12, 27 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)

Jeśli pozwolisz to zgapię od Ciebie.Piękna kompozycja pozdrawiam

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/44/445927/original.JPG

Ja też zgapiłem z jednego z angielskich ogrodów - niebieska hosta i Hakone
Ogród u stóp klasztoru 23:09, 27 sie 2013

Do góry
A co do tego kawałka rabaty - mam inspirację, będę takie coś chciał u siebie Ale jak zwykle pewnie mi nie wyjdzie
http://pinterest.com/pin/333547916123074552/

A więcej zdjęć z Lady Farm tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3646-anglia-sierpien-2013?page=40
Ogród u stóp klasztoru 23:08, 27 sie 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Może w brzózkach? Jak w ogrodzie z lustrem

Ogród u stóp klasztoru 23:06, 27 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Cześć Alinek ..... sobie pooglądałam hmmm może gdzieś dam szansę wrzosom ???

Może w brzózkach? Jak w ogrodzie z lustrem
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:02, 27 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Jutro z moimi rozmowę dyscyplinującą przeprowadzę!!! Mają po kilka kłaczków... Ale mam podejrzenie dlaczego.... Ha i wymyśliłam, że przesadzę je w miejsce liliwoców!!
Widzisz mam natchnienie u ciebie!!

Ty??? U mnie???? Natchnienie???? Świat się przekręca....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:59, 27 sie 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)

No co Ty, 15 zł to nie jest zła cena, ja mam właśnie takiej wielkości wianek. Im bardziej skomplikowany i "wyfikany" kształt gąbki, tym większa cena.

Zobaczę W końcu dostawa jeszcze
W Krakowie kupiłem taki za 19 Chyba bym już wolał taki drugi

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies